Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Температура на 200tdi Дефендер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Температура на 200tdi Дефендер

Чудех се миналата зима защо нямам парно. Отварям термостата и на него пише 74 градуса. Смених го с 88. Парното дойде. Загрява за около 5-6 км. Обаче стрелката на температурата си играе напред назад. В зависимост от баир, наклон, седене на едно място и тн... Пак смених термостата и пак така. Стрелката стига до 3/4 от цялата скала, почти до края на бялото но не влиза в червено. И така: колата не губи антифриз, не надува маркучите, има си термостат работещ, перката си работи, радиатора е ок, парно има /дядо Владо му направи профилактика и задуха добре/, смених и датчика...
    Изчетох по форумите и на доста места пишеше, че си е така. Стига си почти до червено играе си нагоре надолу и така. Много ще се радвам за осветляване по въпроса.
    Прикачени файлове

От: Температура на 200tdi Дефендер

Колега, виж тази тема, вярно за Рейндж Ровър става дума, но "симптомите" са идентични:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=110352
    А за липсващото парно съм убеден, че причината не е 74градусовия термостат, защото 60градуса са напълно достатъчни, за да те стопли парното, има още нещо!
    Последно редактирано от sempetrovi; 10-01-11, 18:19. Причина: допълване
    Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
    Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

Коментар

Знам ли какво им е... шантава работа

Коментар

Здравей,аз имам същия проблем с стрелката на температурата на Дифендър 2.5тди.Проверявал съм и моя мотор негуби антифриз,ненадува,а стрелката ми играе стига до края на бялото.
        тел.0878908334-ИВО:roll:

Коментар

В какъв смисъл играе? Щото аз съм с 300тди и при спускане в голям студ, независимо, че го държа в обороти температурата пада, пада и стрелката и парното е осезаемо по - хладно. Като тръгне по равно или изкачване стрелката пак отива до половината на скалата и парното става жежко. Това е нормално поведение на този двигател. Ако и при Вас е така не мисля че има място за притеснение.
          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Това което ме притеснява е че стрелката стига до края на бялото поле. Май тоя модел е така

Коментар

Едно време като се интересувах, на много места казваха, че проблема в тази ситуация е в прибора за отчитане на температурата.
              Подмяна с някакъв читав, като на VDO например ще реши проблема.

Коментар

Някьде има хлабава маса, ама кьде и аз не знам
                [SIGPIC][/SIGPIC]
                DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Благодаря за мненията. Разгледах приборите на VDO, имат и с дигитални цифрички. Много добре

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                    В какъв смисъл играе? Щото аз съм с 300тди и при спускане в голям студ, независимо, че го държа в обороти температурата пада, пада и стрелката и парното е осезаемо по - хладно. Като тръгне по равно или изкачване стрелката пак отива до половината на скалата и парното става жежко. Това е нормално поведение на този двигател. Ако и при Вас е така не мисля че има място за притеснение.
                    Термостата е блокирал в отворено положение. Или в полуотворено, което вече е притеснително.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

При мен е сигурно че не е от термостата. Имам си четири един френски, от падок, и два оригинални. Готвих ги и всички си бачкат.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Термостата е блокирал в отворено положение. Или в полуотворено, което вече е притеснително.
                        Прав си, ще го сменям. Благодаря!

Коментар

Забелязах проблем при един от видовете термостати. Пак ги варих и стана интересно. Съжалявам за лошите снимки от телефон. И двата отварят нормално, НО при затваряне единия остава полуотворен. Причината, че няма цяла осичка, за разлика от другия. И когато трябва да затвори не влиза правилно в легълцето и се измества. И затова някой път охлажда повече а друг път си е нормално. Другия си е с цяла осичка по която се води клапата и си затваря добре. Когато се купува трябва да се обърне внимание.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:83.8 КБ
ID:5242852 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:79.5 КБ
ID:5242850 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:71.5 КБ
ID:5242851 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:75.1 КБ
ID:5242849
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-01-11, 19:46.

Коментар

Поръчах в МПФ (22 лв), днес ще го взема и ще го разгледам. Предполагам, че ще е оригинален.

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                              Имам напълно идентично на описаното от Михаил, проявление на парното на моят Defender 90 300 Tdi ... Дали ще трябва да прегледам и сменя термостата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X