Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампа за маслото на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампа за маслото на Land Rover Freelander

Приветна всички! Имам следният проблем, когато запаля колата лампата гасне с голямо закъснение, гасне веднага единствено ако е наклонен напред и на дясно. Колата е Лендровер Фрии 2,0 дизел

От: Лампа на маслото

Ами провери дали имаш масло. Да не би да е паднало нивото. Защото не би трябвало да се влияе ако всичко е наред от наклоните.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

От: Лампа на маслото

Заради такова светене на маслото на едно Диско мислех, че мотора е за основен ремонт. ОБАЧЕ смених маслен датчик и ..... проблема изчезна. Датчика струваше 20тина лева.
      Защо се тормозиш с догадки (ако маслото ти е на ниво) и не прегледаш датчика да не е пукнат (пласмасовата шапка).
      Според мен датчика е свършил ...........

Коментар

От: Лампа за маслото на Land Rover Freelander

Маслото е на максимум, не е от датчика защото и клапаните тракат докато не загасне лампата, а и като го даржъ на обороти гасне по бързо.

Коментар

Здравей колега,незам дали ще съм ти от полза с моето мнение,но все пак може да ти дам някаква насока.Преди доста години имах такъв случай с една кола,масло има, датчика нов а контролната лампа гасне с голямо закъснение и докато изгасне тя, двигателя беше по шумен.Оказа се,след като свалих картера на двигателя (бях се насочил към маслената помпа ),че цедката през която помпата засмуква маслото беше скрита в нещо като рядка кал.На дъното на картера имаше 3-4 см. от това, нещо като грес за централно мазане само,че черно.Навярно от "качествените" масла с които караме или ......от "редовното"сменяне на маслото от предишния собственик.Почистих картера,ново масло и всичко си дойде на мястото.

Коментар

В повечето подобни случаи проблема е в масления филтър,който НЯМА(?!?) клапан за обратно задържане на маслото.Съответно , при всяко гасене на мотора маслото се стича в картера и главата,клапаните,кобилиците и вала остават почти на сухо.От там и постоянното тропане,което,ако не се смени филтъра ще започне да се чува и на работещ мотор.
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

И аз си мислех, че е от филтъра но го смених с нов и няма промяна, само първото палене беше ОК и след това

Коментар

Имам Диско 1 и при мене е така при -15 а съм с ново масло 10/40W

Коментар

Има уред с който може да измерите налягането на маслото - и при студ и при загрял двигател . Завърта се на мястото на датчика за масло и сте наясно.
                  Въпреки това мисля си за датчик за маслото и при двамата . Не сте единствените с подобен проблем. И дано да е само датчика, че ако не е се отива на утайки в картера, маслена помпа, шлици на оста на маслената помпа, или клапани .
                  Забравих нещо - може да имате запушване (стеснение) на маслена магистрала и докато е гъсто маслото (при студ) да пропуска по-трудно.
                  Но това се лекува с промивка и не е трудно.
                  Все пак - датчик .....най-лекото .

Коментар

Проблема е, че не винаги го прави а и няма значение дали е топъл или студен двигателя. За налягане на празен ход е 2 а на обороти 6 атмосфери независимо топъл или студен. все се съмнявам дали не е някои клапан Освен във филръра имали друг???

Коментар

Колегата може би е прав ще проверявам в посока датчик.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X