Здравейте колеги и на мен ми дойде реда да задам въпрос относно камиончето което стопанисвам. Автомобила започна да присвирва когато го гася или когато карам на 1-ва без газ по наклон нагоре. Не съм 100% сигурен, но не е ремък. Пробвах да изключа моторчето за ниските обороти но разлика не се забелязва. Предполагам че е свързано с всмукателната система(филтър, дебитомер, колектори). Колата е LAND ROVER DISCOVERY II 3.9 Отворен съм към всякакви идеи. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Land Rover Discovery II 3.9 присвирва
Свий
X
-
От: Диското присвирва
Подобен проблем имах преди време на Discovery I 300 TDI. Голямо глумене падна в сервиза. Даже ми смениха водната помпа. Оказа се хидравличната помпа. Виж дали ти присвирва в крайни положения на волана. Пробвай плътно в ляво и дясно, до упор на волана и кратко задържане.Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
Discovery 2.5 TD5 2000 EX
Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX
-
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеДнес проверих и се оказа, че просвирването се появява при крайни положения на волана. Благодаря на колегата Barbaron.Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
Коментар
-
От както съм я взел хидравлична течност не съм нито сменял нито доливал, но ми направи впечатление, че е доста по гъста от тази която взех от MP и не е зеленикава а си е направо жълта.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеОт както съм я взел хидравлична течност не съм нито сменял нито доливал, но ми направи впечатление, че е доста по гъста от тази която взех от MP и не е зеленикава а си е направо жълта.Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
Коментар
-
Не знам кой бърка, но аз отидох в Мото Пфое и течността ми я дадоха от там, Castrol-ска опаковка с етикет Land Rover на цена 37 лева и някакви стотинки. Течността наистина е зеленикава и по-рядка от това, което се намира в казанчето. Кажете как се сменя да я разхвърлям след нова година. Колата е купена от Германия от салон края на лятото, харесах си я от Mobile-то.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
ATF ли е ? Аз досега не съм виждал ATF с цвят различен от червен , но може и да има , не споря на 100%.
А според това http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=311 ТРЯБВА да е ATF.
Коментар
-
Ето това взех от MOTO-PFOHE, скоро ще снимам това което е в казанчето, че и на мен много ми е интересно.
А по книга го дават това. http://www.texaco.de/res/pi/cold_cli...luid_14315.pdfПоследно редактирано от mkenzie; 30-12-10, 17:13.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнениеНе искам да те притеснявам, но не отлагай ремонта. При мен се случи да блокира помпата на път. Скъса ремъка. Видях се в приключение.
Колега днес махах ремъка и проверих агрегатите на ръка, не можах да открия проблем всичко си работи идеално без стъргане и шумове. Помпите имат малък луфт но не се забелязва да има шум.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар