Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery II 3.9 присвирва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery II 3.9 присвирва

Здравейте колеги и на мен ми дойде реда да задам въпрос относно камиончето което стопанисвам. Автомобила започна да присвирва когато го гася или когато карам на 1-ва без газ по наклон нагоре. Не съм 100% сигурен, но не е ремък. Пробвах да изключа моторчето за ниските обороти но разлика не се забелязва. Предполагам че е свързано с всмукателната система(филтър, дебитомер, колектори). Колата е LAND ROVER DISCOVERY II 3.9 Отворен съм към всякакви идеи. Благодаря предварително.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

От: Диското присвирва

Подобен проблем имах преди време на Discovery I 300 TDI. Голямо глумене падна в сервиза. Даже ми смениха водната помпа. Оказа се хидравличната помпа. Виж дали ти присвирва в крайни положения на волана. Пробвай плътно в ляво и дясно, до упор на волана и кратко задържане.
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Благодаря колега ще проверя, а сега като се замисля може и помпата на стабилизиращата система да е пътник.
      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Днес проверих и се оказа, че просвирването се появява при крайни положения на волана. Благодаря на колегата Barbaron.
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
          Днес проверих и се оказа, че просвирването се появява при крайни положения на волана. Благодаря на колегата Barbaron.
          Не искам да те притеснявам, но не отлагай ремонта. При мен се случи да блокира помпата на път. Скъса ремъка. Видях се в приключение.

Коментар

Как е нивото в казанчето? Течността сменяна ли е някога?

Коментар

От както съм я взел хидравлична течност не съм нито сменял нито доливал, но ми направи впечатление, че е доста по гъста от тази която взех от MP и не е зеленикава а си е направо жълта.
              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                От както съм я взел хидравлична течност не съм нито сменял нито доливал, но ми направи впечатление, че е доста по гъста от тази която взех от MP и не е зеленикава а си е направо жълта.
                Не знам колега от колко време си с тази машина. Да неби нарочно да са ти сипали по-гъста течност? Но не ми се вярва, че смяната и с по-тънка ще реши нещата. Може даже и по-зле да стане.

Коментар

Аз ли бъркам или Мккензи - в моето Диско в хидравликата има САМО червена течност - ATF , няма зелена , синя или жълта.

Коментар

Не знам кой бърка, но аз отидох в Мото Пфое и течността ми я дадоха от там, Castrol-ска опаковка с етикет Land Rover на цена 37 лева и някакви стотинки. Течността наистина е зеленикава и по-рядка от това, което се намира в казанчето. Кажете как се сменя да я разхвърлям след нова година. Колата е купена от Германия от салон края на лятото, харесах си я от Mobile-то.
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

ATF ли е ? Аз досега не съм виждал ATF с цвят различен от червен , но може и да има , не споря на 100%.
                      А според това http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=311 ТРЯБВА да е ATF.

Коментар

Ето това взех от MOTO-PFOHE, скоро ще снимам това което е в казанчето, че и на мен много ми е интересно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8155.1.jpg
Прегледи:1
Размер:41.9 КБ
ID:5238684

Име:IMG_8154.1.jpg
Размер:105.3 КБ
ID:5238685

Име:IMG_8164.1.jpg
Размер:27.3 КБ
ID:5238686

А по книга го дават това. http://www.texaco.de/res/pi/cold_cli...luid_14315.pdf
                        Последно редактирано от mkenzie; 30-12-10, 17:13.
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

От: Land Rover Discovery II 3.9 присвирва

А ето какво се мъдри вътре със сигурност не му е там мястото.

Име:IMG_8167.1.JPG
Размер:403.0 КБ
ID:5238798

Име:IMG_8174.1.JPG
Размер:366.5 КБ
ID:5238799
                          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
                            Не искам да те притеснявам, но не отлагай ремонта. При мен се случи да блокира помпата на път. Скъса ремъка. Видях се в приключение.

Колега днес махах ремъка и проверих агрегатите на ръка, не можах да открия проблем всичко си работи идеално без стъргане и шумове. Помпите имат малък луфт но не се забелязва да има шум.
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X