Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неработещ ABS на обръщан волан Фрилендър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неработещ ABS на обръщан волан Фрилендър

Ако някъде е по-подходящо да се намира темата, нека админа я премести.
    Колата я взех така - някой беше обръщал дирекцията. Не светват лампи на контакт, не свети нищо и после. Бушоните са ок, крушките са здрави. Най вероятно Майстора дето го е правил нещо не е вързал както трябва. Питах тук-там всички казват - ааааа, щом е обръщан - не! Не им се занимава явно. Май сам ще трябва да се спасявам - та ако има някои с идея или схема или нещо друго наум - нека драсне! Благодарско предварително!
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

От: Неработещ ABS на обръщан волан Фрилендър

Незнам кой с какво може да ти помогне,при положение,че вече сульо и пульо се мислят за майстори и обръщат волани....Системата е много сложна защото тракшъна и АБС-а се командват от един модул намиращ се под дясната седалка виж да не са му извадени буксите защото е давал авария и така да е било по-лесно да се изгасят лампите за продаване.По принцип лампите светват на контакт и гаснат чак като минеш 5-10 метра,тогава системата си прави самодиагностика и решава дали да работи ако всичко е наред или да продължи да свети и да не работи.В Ауто датата има много подробна схема за жиците на Фрийто.

Коментар

Много правилно,че всички са се отказвали след като са разбрали за обръщания волан.Никой не може да предположи как е действал "майстора", който е обръщал волана.
      Но може проблема да няма нищо общо с обръщането на волана, а още преди това да не е работил и някой да е срязал захранващото кабелче на лампата.
      Според мен първо трябва да се закачи на комп и може да се установи къде е проблема, стига при обръщането да не са изолирали ABS.
      Понякога продавачите им е по лесно да срежат лампа или да сменят захранването на лампата от лампата за акумулатора или маслото, отколкото да сменят някой датчик.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-10, 20:02.
      0885719173-Красимир

Коментар

При Freelander има три вида ABS! Редно е да се започне с установяване на модела монтиран в конкретния екземпляр!

Коментар

Алоха кекек, първо свали таблото и виж дали крушките са там, после ми звънни.

Коментар

Здрасти Рангел Писов, крушките са там и са здрави! Дано няма много повреди по раздатката!
            Колата ходи на компютър, още като я бартеросах пролетта не работеше, минах покрай майсторчето на компа, каза оки, докарай я ще разглобим и ще го оправим.
            Честно казано лятото не ми липсваше изобщо абс-а. Обаче сега е на друг акъл и вече не му се занимава. Хич не обичам да правя нещо дето не ми е работа. Ако не намеря някой дето да погледне ще звънна. Може би има начин да се измери какъв ток върви на куплунга като начало, да се види дали е наред каквото може да се измери. Ще погледна под седалката!
            Писов, имам задачки тия дни после ще ти звънна!

Коментар

СУПЕР! ЯмахаРейсинг Голяма почерпка ще имаш!
              На блока под седалката бяха срязани 5 кабела от средната букса! И колко старателно бяха изолирани само!
              Сега на таблото ми свети проблем с АБС, тракшън, и системата за спускане!
              Сега диагностиката се надявам да покаже какво е, защото преди въобще не намираше АБС-а!
              Обаче - като си майстор, дали е обръшан волана или не, си мисля че можеш да спазиш някаква елементарна процедура за АБС и да погледнеш за елементарни неща като това!
              Утре ще мина на копютър и ще пиша!
              На копютър само направиха адаптация - каквото и да значи това, и сега всичко е ок!
              Остава и някой да как точно действа системата, че според компютърджията блокирала диференциалите !
              Де да беше така!

П.С. Лампите игасват веднага, АБС-а изгасва след чек на системата след 7 км/ч!

Днес ще мина пак за тест, защото вчера светнаха лампите отново. Значи ще има все пак нещо за сменяне!
              Обикновено хубавите работи не стават току тъй лесно!
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-10, 07:40.

Коментар

Така, ето и какъв беше проблема:
                Някакви ключета, които сменихме в модула на АБС-а!
                Явно затова са резнали жицата да е по-лесно!
                Та в крайна сметка се оказа, че нищо общо няма с обръщането на волана!
                Дето всички майстори казаха оооо, не става щом е обръщан!
                Те си знаят! И аз знам колко разбират

Коментар

Колега не се сърди на хората,които са ти отказали помощ при подобна ситуация.Повечето знаещи и можещи относно подобни проблеми,просто не искат да оправят бакиите на предишни "специалисти",защото може и да не намерят проблема и няма как да ти вземат пари за несвършен услуга,а и ще си зазгубят времето.Радвай се,че си локализирал и отстранил проблема,от това по-хубаво няма.

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-12-10, 20:42.

Коментар

Напълно съм съгласен колега, НО да погледнеш буксите на блока под седалката не е кой знае колко трудно! Аз се бях приготвил ако е някъде по кабелите колата да си е без АБС, но за такива елементарни работи - ако разбира човек нещо, все тая дали е обръщан или не волана! А както се оказа не е от обръщането!
                    Иначе не се сърдя на никой - пазарна икономика - всеки сам си решава. Както и аз няма да ходя повече там! Все пак не отивам за услуга, а си плащам!

Коментар

Да си напиша развитието по тази тема какво е, че от всичко най гадно е да започнеш тема и като оправиш проблема да не можеш един ред да драснеш.
                      В крайна сметка излезе, че АБС-а е отрязан заради грешка на трите лампи. Има решение в темата за трите лампи на Диско 2.
                      Обръщането на волана в моя случай нямаше никаква роля.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X