Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-накрая и моята мечта се сбъдна имам си Land Rover Discovery II TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най-накрая и моята мечта се сбъдна имам си Land Rover Discovery II TD5

Честито да ти е. Да си го караш със здраве. Много добре изглежда.
    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
    LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Малко впечатления след първите 1000 км.Да карам този джип е голямо удоволствие.Несравним с Диско 1 комфорт.Седалките са много по удобни и отзад има повече място.Климатроника започва да духа топло доста бързо.Засега никакви забележки нямам.Даде ми среден разход 9/100 с гуми 32x11.5x15 при спазване на пътните знаци.Засега нямам нито една забележка или нещо което да ме дразни.
      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Срам не срам,ще питам.Знае ли някой къде е 5-та свещ на Диско 2.Онзи ден реших да ги проверя,4-те не работеха (и на -7 си запали от първия път).Смених 4-те,ама 5-та не можахме да я намерим,предполагам няма да е проблем и да не я сменям,и все пак няма да е лошо да я намеря.
        Discovery I, 300 TDI

Коментар

Само 4-ри са...
          LR Disco II, Td5

Коментар

Вярно!!?Е нали е 5 цилиндров!
            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Честито и от мен! Таз година 2-ка, догодина 3-ка!

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                Вярно!!?Е нали е 5 цилиндров!
                Извадка от RAVE CD/Electrical Library/Starting and Charging td5
                Glow plug relay operation
                The ECM grants an earth path for the glow plug relay coil on a GU wire from the engine compartment fusebox to ECM pin C0158-29. This allows the feed from fusible link 2 to pass through the relay contacts and connect from the fusebox on a YB wire to splice joint 5.
                From splice joint 5, the feed splits into four B wires which are each connected to one of the four glow plugs fitted to cylinder No’s. 1,2, 3 and 4. Cylinder No. 5 does not have a glow plug.
                The ECM will operate the glow plugs for a predetermined period, dependant on engine coolant temperature.
                LR Disco II, Td5

Коментар

Аз не споря,просто се учудих,благодаяр за инфото!
                  Discovery I, 300 TDI

Коментар

Е, не си само ти учуден - даже има разни продавачи дето все още си предлагат по 5 свещи в комплект за ТД5 :-) Има най-различни теории 'ЗАЩО', но си нямам на идея коя е най-вярната в случая ...
                    LR Disco II, Td5

Коментар

Честито и от мене.
                      Първоначално публикуван от Didost Преглед на мнение
                      Честито, машината е готина !!! И аз лично се убедих, че системата за стабилност в завоите е едно полезно нещо. Случи се да карам Диско 2 без ACE и "крена" в завоите беше плашещо осезаем.
                      Как се разбира Диско-2 дали има АСЕ или няма?
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Как се разбира Диско-2 дали има АСЕ или няма?
                        Поглеждаш в арката на предно дясно и там ще видиш актуатора на предната стаблилизиращ щанга - прилича малко на по-къс амортесьор (това червеното).

Или пък отваряш предния капак и гледаш казанчето за хидравлична течност - трябва да е с 2 капачки ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:123.1 КБ
ID:5237304
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-12-10, 17:22.
                        LR Disco II, Td5

Коментар

Да питам нормално ли е,сутрин като запаля,покарам 3-4 км стрелката за температурата се отделя малко (около 2 см,като постепенно почва да духа топло) и в следващите 10-15 км стои така.Чак след това се вдига до средата?
                          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                            Да питам нормално ли е,сутрин като запаля,покарам 3-4 км стрелката за температурата се отделя малко (около 2 см,като постепенно почва да духа топло) и в следващите 10-15 км стои така.Чак след това се вдига до средата?
                            Честито на новият двойкаджия. Какво ли ще карат отличниците.... Да нормално е. В началото си на малкият кръг, след вдигане на температурата и отваряне на темостата си в големия и тогава леко се усеща по-хладно. При мойта 2-ка и трябват 3.5 км. но това е в софийските задръствания.
                            Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                            Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                            Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Така и така съм почнал да те разпитвам,а гледам из темите,че доста си си поиграл с твоята двойка,я кажи какво мислиш за извеждането на твърд блокаж.Има ли смисъл според теб,реално още не съм го пробвал джипа в кал.
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Твърдия блокаж на раздатката помага при стръмни изкачвания и сеответно при спускане, за кал и подобни хлъзгочи ти трябват блокажи на мостовете.
                                Land Rover Discovery II 3,9 V8
                                Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X