Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тоци (Не работи десния прозорец - Ландровер)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тоци (Не работи десния прозорец - Ландровер)

Още в началото десния джам нещо се бъгна и отказа да работи, при покупката бачкаше, а като че ли на следващия ден вече не.След два три дни, дали от силно затваряне, дали от дъжда който валеше или пък от нещо друго пак проработи, но за малко от тогава го няма никакъв.
    Тия дни преди 2 седмици се хванах да видя що така и какво установих.
    Не е от бушоните ( тогава не знаех кои за какво е, но нямаше изгорели)
    Не беше и от бутона.
    Проверих и кабеляка оказа се даже в доста добро състояние.
    Разглобих вратата и стигнах до машинката.По спомени и ток като че ли стигаше до мотора ама на не помръдваше.
    Та има ли начин на място да проверя дали е здраво моторчето или е изгоряло.И дали е от него или нещо друго, защото все пак не е било изгоряло в началото.
    И нещо друго като махнах капака на бутоните за ел.стъклата отдолу изкочи един бутон вързан на две жички и скатан прилежно.Изглежда предишния собственик е бил намислил нещо с тоз бутон но какво? и дали си е довършил намисленото, а и как да разбера за какво е?
    LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Re: Тоци

Като си стигнал до моторчето,откачаш му буксата и с два кабела подаваш ток директно на моторчето,(не е препоръчително,ако по самото моторче има някаква електроника).Правил съм го на разни коли.Разменяйки +/-,обръщаш посоката на въртене и съответно-вдигане/сваляне.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Re: Тоци (Не работи десния прозорец - Ландровер)

по-вероятно е контактите на бутоните да са се замърсили...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Имах същия проблем и то с дясната врата:П на Ранге Ровер Класик.Свали моторчето и го разглоби. Вътре има защита от претоварване и сигурно тя е изгоряла. Даваш я на късо и моторчето тръгва. Само внимавай после да не задържаш дълго бутона като стигнеш крайно положение. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          по-вероятно е контактите на бутоните да са се замърсили...

Не е бутон - тествах го, като буксата на бачкащия джам я хакнах на неработещия бутон и бутона си бачка.

Първоначално публикуван от Jeep_Laredo Преглед на мнение
          Имах същия проблем и то с дясната врата:П на Ранге Ровер Класик.Свали моторчето и го разглоби. Вътре има защита от претоварване и сигурно тя е изгоряла. Даваш я на късо и моторчето тръгва. Само внимавай после да не задържаш дълго бутона като стигнеш крайно положение. Успех.

Ще пробвам

Коментар

това допълнително бутонче вързано на две жички и прилежно скатано е бутонче за неутрализиране/програмиране на алармата/имобилайзера (алармаджиите ги слагат на такива места). ако случайно ти се скапе дистанционното отваряш колата с ключа, алармата се разпищява обаче ти бързо се добираш до бутончето (знаеш каде е) натискаш го и алармата се изключва и палиш с ключа. за джама една проверка с мултицет ще ти отвори очите каде е прекъсната веригата. може и с обикновена крушка и две жици. добре е да провериш буксите и обувките дали някоя не прави мизерии поради окисляване от влага - според мен е много по-вероятно това от колкото да ти изгори моторчето.

м/у другото за такива болести продават много ефикасни спрейчета - примерно WD40 пръскаш, раздвижваш и забравяш. на фиат пунто примерно в един момент стоповете (намиращи се на вратата на багажника) почват да светят като дискотека когато си поискат. пръскаш със спрейчето на едно място (тайно ) и всичко се оправя завинаги!!!
            Последно редактирано от fakir; 23-03-07, 06:42.
            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Моя съвет е да свалиш цялата машинка с все моторчетои да видиш как стоят нещата,защото при мен,гребена със зъбците на машинката се беше скъсал.Също може да заяжда от пластмасовите ролки на шейната дето държи джама.Те просто се бяха изяли.С малко заварка всичко се оправи.

П.С.Малко трудно се вади машинката.Гимнастика му е майката
              M.P.

Коментар

На моя класик се оказа четки на моторчето, като свалиш кората задръж копчето и чукни с нещо по мотора ,ако тръгне, мисля че ще е нещо такова, сега и ел седалката взе да прави нещо такова .

Коментар

До: Тоци (Не работи десния прозорец - Ландровер)

Жегата ме притисна особено неприятно и прозореца беше оправен.Оказа се ,че жестоко е клеясало моторчето, то естествено беше капсулована или нитовано (дали за да е по-влаго и прахо устойчива или като се развали направо да си купиш ноо?) все едно с помоща на едно приятелче (тоест той, защото аз съм от кръжока ръцете ми прее..),той отвори,аз почистих и той отново затвори.Всичко е All Correct.Kakто биха казали в завода на LR.

Коментар

Аз имам същия проблем, само че при мен двете задни врати едновременно отказват и едновременно трагват - много странно. Без да пипам нищо от две седмице се вдигат и свалят без проблем но преди това цял месец не искаха. Питането ми е къде се намира моторчето за прозорците и дали евентуално не е общо за задните врати. Аз съм с Discovery.
                    Discovery 1 - 300TDI

Коментар

Моторчетата са за всеки джам,отделно,вътре в самите врати,това при тебе изглежда,като ва се губи връзката между задните врати и централна конзола с управлението на четрите прозореца(ако имаш такава де).

Коментар

Да имам управление отпред за 4 прозореца, но интересното че като се загуби при мен и от копчетата на задните врати също неще, естествено не съм ги заключил.
                        Discovery 1 - 300TDI

Коментар

Първоначално публикуван от logche Преглед на мнение
                          Аз имам същия проблем, само че при мен двете задни врати едновременно отказват и едновременно трагват - много странно. Без да пипам нищо от две седмице се вдигат и свалят без проблем но преди това цял месец не искаха. Питането ми е къде се намира моторчето за прозорците и дали евентуално не е общо за задните врати. Аз съм с Discovery.
                          Всяка врата е с отделен мотор. Много ми е интересно как иначе би могло да бъде.

На таблото между предните седалки има един бутон за забрана/разрешаване отварянето на задните стукла.
                          Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                          Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                          Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
                            На таблото между предните седалки има един бутон за забрана/разрешаване отварянето на задните стукла.
                            Така е има го този бутон, само че когато е натиснат (т.е. заключен ) се блокират само задните бутони, отпред може да се командват стъклата, аз доколкото разбирам от никъде не работят.
                            LZ1PER

Коментар

Аз затова казвам,че има вероятен проблем с връзките/контактите-ако свалиш копчето на вратата,не можеш да управляваш прозореца и от централният панел,но понеже отказват и двата задни прозореца,предполагам че нещо не контактува в самия панел,затова не работят нито от панела,нито от копчетата на вратите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X