Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Привет колеги от вчера съм горд собственик на Land Rover Discovery 200Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Привет колеги от вчера съм горд собственик на Land Rover Discovery 200Tdi

От вчера съм горд собственик на Ланд Ровър Дискавъри 1 - 200 тди 3 врати- количката определено е видяла доста за живота си, но е в добро техническо състояние - двигателя пали от раз и работи равномерно - по окачването 4 те амортисиора са сменени и всичко е проверено, а диферинциалите не издават прекалено странни шумове.
    Интериора е скръб има си екстрите ел. пакет и климатик ( който нещо не работи ) но е доста зле като цяло. Но и аз съм си я взел за лов риболов и умерен оф-роуд. Винаги съм бил много запален откакто преди 7 години си купих фиат панда 4х4 и му сложих гуми за кал, а сега с Дискавърито направо имам чувство, че карам танк .
    Днес ще го обурудвам със сериозни гуми и ще поработя в/у интериора, но имам много неясноти по колата дори не знам дали е 4х4 през цялото време и за какво е този н- на лостчето за блокажа на дефиринциалите.
    Много ще ми е удобно ако можете да ми го обясните или да ме препратите към тема която го обяснява, не искам да спамя излишно във форума, доста съм активен в бмв форума и знам колко досадни могат да въдат нови членове, който не искат да почетат малко преди да задават тъпи въпроси, но форума за Ленд Ровър е заключен само за членове на клуба, ще ми е приятно да науча дали има Бургаска група и къде се събира, ако има за да отида .
    Надявам се скоро да се видим по нивите и планините и да сме си от взаймо помощ.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-10-10, 14:24.

От: Привет колеги

Честито за добрия избор!
    Като изключим тази тема, повечето сме индивидуалисти...
    Писано е много за задвижването на джипки, но с две думи: Диското е "фул тайм", което ще рече, че винаги е 4х4. Малкото лостче има 6 положения, като междинните напред-назад, са изключване, нещо като освобождаване от скорост. Нормално стои в задно, дясно. В ляво, независмо дали крайно предно, или крайно задно е блокиран междинния диференциал (движението се предава задължително и към двата моста), а в предните положения, както в дясно, така и в ляво, е включен демултипликатор, или така наречените "бавни скорости".
    Последно редактирано от giorgio; 20-10-10, 10:14.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

От: Привет колеги от вчера съм горд собственик на Land Rover Discovery 200Tdi

Честито! Напред и нагоре! Снимки! Снимки!
      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Честито за добрия избор, и след като си нов на тая тема ето това =е ти е полезно като за начало.
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...EE%EA%E0%E6%E8
        Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Честито и от мен! Щото тия с 200 тди сме на изчезване. Моторът е железен и всеяден. И много спокоен. Пожелавам никога да не ползваш малкия лост на Н /тази опция е за теглене на аварирал автомобил/. Иначе лостчето има 5 положения, но колегите са дали линкове. Успех!
          ПП. Затвореният форум е клубен, но всичко което те интересува като техническа информация го има в общия форум.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Честито и от мен.
            LR Discovery I 300 TDI

Коментар

Честито и от мен.Пожелавам много кални и безаварийни километри.Успех.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Ех,тез стари машиниМай-повече струват от по-новите им братя!Пусни малко снимки да го видим красавеца!А за пожеланията....То да те вози,а не Ти него да дърпаш

ПС.Ако интериора ти е син и ти трябва нещо от него -пиши на лични!Аз моя го смених и ми поостанаха доста неща!
                Последно редактирано от zablio; 20-10-10, 14:22.

Коментар

Честито и от мен избрал си много здрава машина,и както казах на друг колега от форума този джип не иска ласка)))Ласките са за жените))
                  0885719173-Красимир

Коментар

Честито колега.
                    Ако си го взел от "Ключаря",значи ти си ме изпреварил.И сега съм с Диско 300.Ако ти трябва нещо докато го постягаш "свиркай".
                    0888 364 731

Коментар

Браво! Обичай го и то ще те обича.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0169.jpg
Прегледи:1
Размер:122.9 КБ
ID:5220547 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0179.jpg
Размер:108.5 КБ
ID:5220548 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0174.jpg
Размер:91.9 КБ
ID:5220549 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0176.jpg
Размер:101.6 КБ
ID:5220550 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0175.jpg
Размер:140.9 КБ
ID:5220551

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0171.jpg
Размер:150.9 КБ
ID:5220552 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0172.jpg
Размер:119.8 КБ
ID:5220553 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0180.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:5220554 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0185.jpg
Размер:133.9 КБ
ID:5220555 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0170.jpg
Размер:79.5 КБ
ID:5220556

Първо искам да благодаря на всички ви за топлото здрасти и се надявам да се видя с колегите от Бургас ( само да не е в Неделя по обяд, че тогава сме на Бмв та та
                        Количката както се вижда от снимките има кусури, оксидация на алуминия ( в малки размери ще я оправя ) интериора е много зле и ще гледам да се свържа с колегата със сменения да се раберем нещо. Днес и купих гумите и я измих като поставих личен рекорд за време прекарано в авто мивка 3 часа !!!
                        Колегата, който ме попита дали съм я взел от ключаря - да. Човека изглежа е свестен за нищо не ме излъга, двигателя е чук, 4 нови амортисиора - каретата на карданите, щангите , повечето тампони, ново турбо абе колата е технически перфектна, но козметично много зле както и проблемЧета като пръскали за стъклата и тем подобни, който лека полека ще ги поправя.
                        Надявам се с вашата подкрепа всичко да е без авариЙно и да направя джипката както я искам - т.е перфектна.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-10-10, 10:36. Причина: 4=>Ч

Коментар

Честито и от мен. С тия гуми, като качваш или спускаш кални и не толкова кални баири, винаги слагай малкия лост в ляво. За да не се срещаме.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Честито, много да му се радваш на джипа.

ПС. Пепелника допълнително оборудване към модела ли е? С него ли го купи.

Коментар

Еми ще внимавам, аз съм начинаещ за оф роуда и дори да си призная нямам кураж да ида някъде сам без колега, който да ме издърпа ако има засечка иначе ти с какво се занимаваш, че срещата е нежелателна ( механик/тенекиджия ?)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X