Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запотяване на стъклата на Range Rover Р38А

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запотяване на стъклата на Range Rover Р38А

Четох четох, ама не намирам нищо, та запотяват ми се стъклата джентълмени на Range Rover Р38 - цата и ако не включа на AUTO не се чистят и това е.
    А като карам на АУТО, чат пат ми се включва климатика, нали е уж интелект голям, и като стане по топло в купето пуска леко хладинка да изравнява температурата.
    Филтрите са нови, не са влажни.... някой сблъсквал ли се е с такъв кахър?
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-10-10, 10:26.
    RR P38
    LZ3XA

От: Запотяване на стъклата на Р38

Специално за по-бързото "отпотяване" на стъклата има едно копче "Prog" като го натиснеш, стъклата се оправят почти за нула време, но пуска климатроника. Проблема може да се дължи на наличието на вода в купето. Забелязвали ли сте да има навлажнавяне на стелките или мокета в областта на краката на пазажерското или шофьорското място.Вода може да влезе и от други места в системата на въздуховодите или автомобила.
    Land Rover Range Rover 2,5 DT
    Land Rover Discovery 200 TDI
    BMW F650ST - RIP
    "Совите не са това което са"

Коментар

От: Запотяване на стъклата на Range Rover Р38А

Ползвам го копчето ПРОГ, но наистина само за бързо "отпотяване". Мокро нямаше освен дрехите ни че тука все вали, ще поровя още да видя нещо мокро дали има тук таме.
      RR P38
      LZ3XA

Коментар

Вероятните причини за източник на влага са две:
        1.О-ринговете на радиатора на парното.
        2.Отводнението на люка на покрива.
        Първото се сменя с нови рингове,но оригинални защото гумата на другите се мачка бързо,а второто се шомполира със дълга и гъвкава тел или пластмасова пръчка в посока отдолу нагоре.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Ами явно капе по-вечко. Понеже моите сълзят и все не намирам време да ги сменя въпреки, че ги имам налични, и нямам проблем като описания от колегата. А какво имате в предвид под "шомполиране" с дълга и гъркава тел. Маркучите към парното ли имате в предвид. Знам само, че малко трудно се стига до О-пръстените. и май се налага леко рязане на една от вътршните кори. http://www.rangerovers.net/repairdet...ateroring.html
          BMW F650ST - RIP

Коментар

Смених ги лятото О пръстените когато го обслужвах и смених водни помпи виско и тнт. Няма нужда от рязане на пластмаси, само като свалиш тези от дясно, сваляш и отпред панела за климатроника и с дЪлга отвертка звезда от към него ги развиваш Внимателно сменяш и навиваш. Бях снимал цялата процедура ама без да искам изтрих всички снимки от сваляне на водна помпа, виско, радиатори, тези въпросните О рингове и т.н.т. Ама сега ще снимам как сменям тапицерията на тавана ;-).
            Само ми кажи от къде да мушна шомпула да "продухам тези тръбички на люка?
            RR P38
            LZ3XA

Коментар

Отточните тръбички на легена са в предните две колони и тези след задните врати,
              аз на задните от долу на горе не можах да го направя, за това разглабях корите
              в багажника и от там от горе на долу докато шомпула се покаже от кората на подкалника.
              Поздрави и успех
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

При мен проблема се реши след като монтирах ветробрани. Карам с леко свалени стъкла, а и може да се пуши и при дъжд.

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                  Отточните тръбички на легена са в предните две колони и тези след задните врати,
                  аз на задните от долу на горе не можах да го направя, за това разглабях корите
                  в багажника и от там от горе на долу докато шомпула се покаже от кората на подкалника.
                  Поздрави и успех
                  Е тва имах предвид.
                  В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Мерси, утре ще им разкажа играта, ако не вадя компресора. :-)
                    RR P38
                    LZ3XA

Коментар

Първоначално публикуван от Miaran Преглед на мнение
                      Смених ги лятото О пръстените когато го обслужвах и смених водни помпи виско и тнт. Няма нужда от рязане на пластмаси, само като свалиш тези от дясно, сваляш и отпред панела за климатроника и с дЪлга отвертка звезда от към него ги развиваш Внимателно сменяш и навиваш....
                      Много благодаря за съвета, при първа възможност ще ги сменя и аз. Как стои въпроса с обязвъздушаването после, понеже въздух ще влезе няма как иначе?

Първоначално публикуван от Miaran Преглед на мнение
                      Ама сега ще снимам как сменям тапицерията на тавана ;-).
                      ЕЕЕ златен си ако качиш снимков материал и обяснение как става тази процедура, че малко ми е провиснала тапицерията на места
                      BMW F650ST - RIP

Коментар

Сама се обезвъздушава, ама си продухай и дренажите за конденза.
                        RR P38
                        LZ3XA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X