Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да ви се похваля с Land Rover Discovery 2 TD5 '99 г. и да задам няколко въпроса!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз да ви се похваля с Land Rover Discovery 2 TD5 '99 г. и да задам няколко въпроса!

От няколко дни и аз се присъединих към сектата Land Rover с Discovery TD5 '99г. След почти 1 година четене във този форум и след много мислене какъв джип да си взема окончателно се спрях да първоначалната ми идея и се сдобих с това камионче . За сега съм много доволен от Диското и се надявам да не си променя мнението. Единствения негатив засега е, че е малко тромаво но, не може всичко да е идеално . Като всяка стара кола и тази си има забележки, но на първо четене са няколко проблемчета които се надявам да ми помогнете да реша.
    1. Задната чистачка не работи. Чува се ,че работи моторчето, но чистачката не се движи.
    2. Има луфт м/у вратата на багажника и каросерията и при дъжд в багажника е мокро.Уплатненията ми се виждат наред и според мен вратата е улегнала и се е получил този луфт . Някакви идей ?
    3. Шофьорските бутони за топло/студено на климатроника не светят, как става смяната на лампичката?
    4. Разбрах, че отдолу на джипа имало гресьорки, но къде и през какъв интервал трябва да се гресира?

Ще съм ви благодарен колеги, ако някои ми помогне да реша тези проблеми.
    O898595418 - Митко

От: И аз да ви се похваля и да задам няколко въпроса!!!

Първоначално публикуван от nbaplayer Преглед на мнение
    1. Задната чистачка не работи. Чува се ,че работи моторчето, но чистачката не се движи.

Най-вероятно е скъсана оста, незнам как се пише.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-09-10, 19:49. Причина: Цитат и правопис

Коментар

От няколко дни и аз се присъединих към сектата Land Rover с Discovery TD5 '99г
      [/LEFT]
      Честито и добре дошъл !
      1. Ако можеш си редактирай поста. Ленд Ровър никога не са били секта. Това е грубо от твоя страна.
      2. Порови се във форума има доста писано и за вратите и за течовете и за чистачките. Цели теми. Ползувай търсачката, както би те посъветвал Пепи.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Теча би трябвало да се отстрани, чрез регулиране на пантите и ключалката. За задната чистачка, докато не се отвори, няма да се разбере. Ако смяташ сам да си го гресираш, просто се заври отдолу с лампа и гледай. Ако ще ходиш на майстор, влез под джипа с него и гледай какви ги върши. Или се дотъркаляй насам.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

vladstudio, никого не съм искал да засегна и съм го написал без лоши чувства. В други теми също съм виждал да използват тази '' обидна'' дума. Повярваи ми, ако бях намерил в търсачката отговори на моите въпроси, нямаше да ги задавам пак тука.
          O898595418 - Митко

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
            Честито и добре дошъл !
            1. Ако можеш си редактирай поста. Ленд Ровър никога не са били секта. Това е грубо от твоя страна.
            2. Порови се във форума има доста писано и за вратите и за течовете и за чистачките. Цели теми. Ползувай търсачката, както би те посъветвал Пепи.
            Владо, аз съм използвал някога тази дума. И ми се караха. Може на мой пост да е попаднал.

Дръпни си сервизното ръководство от "Систематизирана информация". Там е описано всичко. Аз съм с Диско 1 и повече от това не мога да ти кажа.

Коментар

От няколко дни и аз се присъединих към сектата Land Rover с Discovery TD5 '99г. След почти 1 година четене във този форум и след много мислене какъв джип да си взема окончателно се спрях да първоначалната ми идея и се сдобих с това камионче . За сега съм много доволен от Диското и се надявам да не си променя мнението. Единствения негатив засега е, че е малко тромаво но, не може всичко да е идеално . Като всяка стара кола и тази си има забележки, но на първо четене са няколко проблемчета които се надявам да ми помогнете да реша.
              Честито - много да те радва и малко да те ядосва ...

2. Има луфт м/у вратата на багажника и каросерията и при дъжд в багажника е мокро.Уплатненията ми се виждат наред и според мен вратата е улегнала и се е получил този луфт . Някакви идей ?
              И при мен прокапва при дъжд или на автомивка, но не е много и затова не се занимавам. Може да се пробваш да я повдигнеш малко от пантите или пък се опитай да напъхаш тънък гумен маркуч вътре в уплътнението горе (такъв за вакууми) пък дано да спре ...

3. Шофьорските бутони за топло/студено на климатроника не светят, как става смяната на лампичката?
              И това съм го играл - с нещо тънко и широчко (като кредитна карта, но по-тънко) подпъхвайки в горната част, махаш клъстера с бутоните дето са в ляво както и часовника в дясно и натискаш едни метални пластини за да излезне модула на климатика (виж маркираното с червено на снимките)

лампите се водят 'neo wedge' високи са 12мм, основата е широка 12мм а лампичката е с диаметър ~4мм и висока около 5-6мм - изглежда така:

май се намират трудно и затова ти предлагам да си намериш някаква с друг цокъл и само да прехвърлиш лампичката на стария от изгорялата - има подобни на OSRAM за по лев- лев и 50ст.

4. Разбрах, че отдолу на джипа имало гресьорки, но къде и през какъв интервал трябва да се гресира?

Ще съм ви благодарен колеги, ако някои ми помогне да реша тези проблеми.
              за гресиране има - по едно каре на предния и задния кардан + както и самите кардани при плъзгащите се части дето са със шлиците - ако няма "цифка" а тапа, просто завъти някакава и гресирай - колкото по-често - толкоз по-добре - нищо няма се е счупи от редовно гресиране :-)

успех
              Прикачени файлове
              LR Disco II, Td5

Коментар

За лампите има цяла тема:
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=85724
                За гресирането тук( въпреки че е за Диско 1)
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=85703
                Порови и в Систематизирана информация основно.
                Последно редактирано от zzlatev; 07-09-10, 11:30.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Много ви благодаря за идеите и документацията, много ми помогнахте. До няколко дена ще вкарам джипа в бокса и започвам малко по малко да му отстранявам повредите. Въздушните възглавници са заменени с пружини от предишния собственик, така че един проблем по малко
                  O898595418 - Митко

Коментар

Опааа, Честито ти, много безаварийни.
                    Нещо като снимки, няма ли (не че го няма сниман в албума)
                    Овори капачето на задната чистачка в основата на рамото, и виж дали оста не превърта.
                    Като свалиш и кората на задната врата, ще видиш и болтовете на пантите.
                    Ето ти и темата: ...ЦЪК
                    Прикачени файлове
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: И аз да ви се похваля с Land Rover Discovery 2 TD5 '99 г. и да задам няколко въпр

Може да е споменавано, но да кажа и аз, че при превъртяла ос в основата на чистачката, временно се спасява положението с меден латун, навит около конуса и после рамото се стяга отгоре. Временно ще рече вече пет години на една малолитражка с 500мм перо Винаги си нося латун оттогава.

Коментар

От: И аз да ви се похваля с Land Rover Discovery 2 TD5 '99 г. и да задам няколко въпр

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                        Може да е споменавано, но да кажа и аз, че при превъртяла ос в основата на чистачката, временно се спасява положението с меден латун, навит около конуса и после рамото се стяга отгоре. Временно ще рече вече пет години на една малолитражка с 500мм перо Винаги си нося латун оттогава.
                        Човек се учи докато е жив.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Днес при натиснат бутон отидох и вдигнах чистачката и за мое учудване започна да се движи нормално, но когато я пуснах започна да се движи много слабо, все едно нещо я запъва или не и достига мощност. Може би с едно обилно смазване ще се оправи.
                          O898595418 - Митко

Коментар

Днес си оправих увисналата врата на багажника, благодарение на линка на колегата 5-ракиев . Следвах инструкцийте и стана като ново. Да се надяваме дълго време да изкара . За чистачката не остана време, но ще стигна и до нея.
                            Някой има ли идея в БГ от къде да си купя това( освен от Мото-пфое) че моето е начупено: http://cgi.ebay.co.uk/DISCOVERY-1-2-...=item4cec6d205
                            O898595418 - Митко

Коментар

Някой има ли идея в БГ от къде да си купя това( освен от Мото-пфое) че моето е начупено: http://cgi.ebay.co.uk/DISCOVERY-1-2-...=item4cec6d205
                              В България още Дару кар и Трейд кар, от чужбина може поръчка чрез Лазар
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X