Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Freelander 1,8i,16v '01

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Freelander 1,8i,16v '01

Здравейте!Преди около 3 години си купих фрилендър от Франция.Моделът е 1,8i,16v,3 врати,хард топ.Карах си го с кеф и ми вършеше чудна работа(малко офроуд до вилата,градско и извънградско...никакви проблеми)

При предпоследното ми пътуване до морето, преди около 2 месеца,на влизане в София забелязах някакво много леко,почти недолувимо предръпване,не му обърнах внимание.След това продължих да я карам из София,явно проблемът се е задълбочил,но поради кратките дестинации не съм усетил.Преди една седмица обаче,се наложи спешно да замина за Велко Търново.С тръгването усетих,че нещо не е наред.По магистралата се давеше(само когато подам рязко газ....когато я падавам бавно и постепенно няма проблеми,мощността си я имаие).В крайна сметка стигнах без кой знае какви затруднения.Там се посъветвах с няколко майстори и купих нов горивен филтър(голям зор с намирането).В последствие го смених,но проблемът си остана и дори стана по-сериозен.Дави се,гасне,приплюва.Реших все пак да тръгна обратно към София,но още на излизане от Велико търново ме изостави съвсем.На нагорнище не можа да тръгне(все едно не и достига гориво?!).Спрях на подходящо място и отново извадих горивната помпа(която замерих на предишния ден и даде 4 бара налягане)разглобих я,прегледах дали всичко е наред и я върнах обратно в резервоара.Това беше,повече не запали.При подаване на контакт се чува характерното бззззт,но ми се струва,че налягане няма.В крайна сметка си хванах автобуса и се прибрах до тук,но автомобилът остана там.

Моля ви за някакви предложения,как да я оправя там,или поне да я закрепя да си стигна до София,защото във Велико Търново очевидно никой не разбира особенно на тези автомобили.

Благодаря,лек ден!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-09-10, 16:32.

От: проблем с Freelander '01

Проверете за херметичност тръбичката свързваща всмукателния колектор с горивния компютър!

Коментар

От: проблем с Freelander '01

На рампата има ли налягане.Там има един клапан може да е заседнал.Прилича на датчик с крушовидна форма.Има го всяка бензинова кола инжекцион.
      пп.Имам приятел който може да ремонтира колата.До Търново е.

Коментар

От: Проблем с Freelander 1,8i,16v '01

Ами налягане имаше,но след последния път когато свалих и разглобих въпросната помпа,май няма вече?!
        Може ли някакви координати на този човек до Велко Търново?
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-09-10, 20:20.

Коментар

Проверете палеца в дистрибутора. Има голяма вероятност проблема да е от него.

Коментар

Първоначално публикуван от jonjon Преглед на мнение
            Проверете палеца в дистрибутора. Има голяма вероятност проблема да е от него.
            Ако годината на производство е вярна, палец и дистрибуторна капачка няма да намери никъде по мотора!

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
              Ако годината на производство е вярна, палец и дистрибуторна капачка няма да намери никъде по мотора!
              Прав си.Симптомите много подхождат на такъв проблем и не съобразих годината.

Коментар

Намерих няколко модела помпи из Ибей,чудя се каква да си купя(изобщо дали проблемът е в помпата?).
                Залравих да ви кажа,че като смених старият филтър и го разгледах се оказа,че е задръстен и не пропускаше изобщо.От него изтекоха разни гнусотии...та дали не е възможно да е прецасал нещо той?

Коментар

Малко вероятно според мен като съдя по др. инжекции и нямам опит по тази, но има и такава вероятност, някой боклук да е позапушил някоя и др дюза или някоя тръбичка. Може и кофти бензин и боклуци в резервоата. Въобще при такива симтоми може да са мн причините и трябва да се преглеждат една по една ама незнам как ще стане в Търново!!!
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-09-10, 20:19.

Коментар

Привет!
                    Аз не мога да помогна със съвет какво и има на колата, щото бензин някак... , но се сещам, че точно там - с. Момин сбор - близо е до В. Търново, има едни англичани, които много разбират и то точно от ЛР.
                    Работят страхотно - изпробвано е!
                    Влез във www.wildrovers4x4.com. Предполагам ще ти вземат колата и ще ти я оправят - звънни им!
                    Успех!
                    П.С. А-а-а-а прощавайте, пиша от акаунта на сина ми...

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-09-10, 20:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X