Ръждата по Фронтерата ме принуждава да търся нещо друго и реших да скоча в дълбокото с този Джип и "проблемния" дизел 2.0. Една от основните причини да го избера е наличието на бавни и клиренса, който по документи е близък до Фронтеровия 21-22см. Прочетох обаче, че бавните не са истински механични, а електронна имитация - първа на автомата + блокирани преден и заден диф и някаква промяна на педала на газта, което дава общо съотношение (crawling ratio) 21:1. Фронтерата по мои изчисления трябва да е към 36:1 (ръчна първа 3.875, диф 4.56 и раздатка 2.05:1) и се чудя тези -100кг и +50 коня на Джипа дали ще са достатъчни да компенсират тази разлика донякъде? Също така сравняваме ръчни и автомат?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Renegade Trailhawk бавни менте?
Свий
X
-
Добре де, тези значки Trailhawk просто така ли си ги лепят в завода или все пак означават нещо?Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Е, маркетинг. Туряш вътре копче "low" и кво още беше, пишеш малко софтуер да ограничи 9-степенния автомат до първа предавка, да включи муфата за включване на задния мост, и квото още се сетиш по настройки за даване на газ, ABS и тракшън контрол. Силата със сигурност ще ти стигне, пък то и автомат, там имаш още предимство от хидротрансформатора. Изглежда нема много ходове на окачването тая колица, ама зависи кво ти трябва.
-
-
Мерси за инфото Колега! Надявах се да не загубя много офроуд способности с тази замяна, все пак съм на Фронтери последните 15 години! Не практикувам тежък офроуд, просто ми трябва да не ме събаря някой изненадващо лош участък по горските пътища.Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Едо, толкова ли е сериозна ръждата на Фронтерата ти, рамата здрава ли е, ако да то би могло да я караш безопасно още доста време?
Моята също си има но са все само повърхностни ръжди отдолу, нищо сериозно, никога не е мазана с нищо за допълнителна защита.
По принцип аз също съм мислил да сменям Фронтерата, но с нещо по-ново и луксозно, бях се засилил за класическа ТЛК но по ред причини няма да е удачен избор, следващата съм се надъхал за BMW X3 - 2017 год. вози много добре и е на светлинни години като комфорт и луксозно изпълнение спрямо Фронтерата ми, само да посъбера някой и друг лев че цените им за читава X3 - 2017 г. е около - 45 000 лева.Последно редактирано от Еделвайс; Вчера, 16:47.
-
До сега и аз я карах на повърхностни ръжди тук-там по калниците, но буквално преди месец се отвори дупка в десния праг и вече си трябва намеса. Рамата е здрава и е безопасно да се кара така, но не ми се почва филма с тенекеджийте, че като почнат няма да има свършване. Мисля да я продавам в този вид на някой който не държи толкова на външността.
-
Ясно, напълно те разбирам, ето аз сега чакам да докарат с поръчка че го нямат на склад, гарнитури и филтър за автоматика за да се смени и целия флуид на машина, отделно трябва да сменя двата предни маншона че са се поразцепили а покрай това и двата долни шарнири и др., така и така ще се свалят полуоските, трябва скоро да сменям и ангренажен ремък със все помпата, обтегач и т.н., всичко това ще ми стъпи към над 2 К лева, фронтерата е вече на 23 години и вече се оглеждам за нова джипка но засега ще я поддържам, поне докато събера пари и чак след покупката ще я пусна фронтерата ми за продажба, за да не оставам без превоз.
Успех с покупката на нова джипка, моят съвет е, не бързай, вземи си джипка която като седнеш да ти е кеф да я карашПоследно редактирано от Еделвайс; Вчера, 21:34.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар