Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee WK2 - проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee WK2 - проблем

Здравейте, преди няколко дни пристигна и моето Cherokee WK2 - 3.6L но има проблем, за който бих искал да чуя мнения на компетентни колеги или такива които са се сблъсквали със същия проблем!
    ДВГ на място пали и работи без грешки, без да тресе и т.нт. Но при настъпване на газта на пътя(защото на място не позволява повече от 3000 об) вади много бяла пара (наистина много - не се вижда нищо зад колата)? Нивото на антифриза беше много паднало (като пристигна). При отвиване на капачката на разширителя имаше мирис на димни газове. Самият антифриз не е бистър, а ми изглежда помътнял, но сякаш не е каша. Но пък няма следи от масло отвътре по капачката или да плува отгоре на повърхноста или стените на казанчето (може би по дъното има, защото сякаш се беле нещо като утайка - не е сигурно). При форсиране прави мехурчета в казанчето и се усеща леко втвърдяване на маркучите на охладителната течност(не знам дали е нормално). Маслото в ДВГ е бистро и си е межди мах и min.
    В момента търся сервиз където да я закарам за диагностика. Но междувременно получих две мнения от специалисти запознати с WK2, но и двете са различни. В единия сервиз казват маслен охладител, а в друг гарнитура на главата или спукана глава. Затова се допитвам и тук за мнения от компетентни колеги, докато открия добър сервиз за проблема в Бургас (ако някой знае, да препоръча). Благодаря предварително.

Гарнитура/глава. По-вероятно дясна, но казват че не чак толкова в бъдещето сдава и другата. Ясно е че имаш газове в антифриза, не е ясно само през кой цилиндър се съчва.

Типичен проблем за 3.6. И хвърля гарнитури, и пука глави. Има много сменени гаранционно. Все още поне има шанс цилиндъра да е ОК. По някое време и надират.

Съжалявам за кофти диагнозата, ама...
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаше някакви тестери за изгорели газове в антифриза и бяха евтини. Можеш да пробваш, ако даде положително ще трябва да сваляш глави няма как, не може да е от друго.

Коментар

Здравейте,карам чероки сумит 2015 но на диагностика ми излиза грешка за модула който води комуникацията с купе... Някой да е сменял намира се под шофьорската седалка. Грешката е Jeep U0140-00 ?

Коментар

Сигурен ли си че се намира под шофьорската седалка? Щото аз хич не съм.

Преди смяна трябва да му се изчете конфигурацията, след смяна да се налее в новия. Евентуално да се програмира и VIN, макар че има (малка) вероятност и сам да си прочете това от другите модули.

Правил съм го на RAM. Представлява една голяяяма пластмасова палачинка с доста конктори откъм бялата страна. И НЕ Е под седалката, а или някъде около педалите или странично откъм пътника или водача, пак в краката му.

Под седалката модулите са за друго. Никой не е луд да води 10 снопа жици до там.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X