Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee WK2 - проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee WK2 - проблем

Здравейте, преди няколко дни пристигна и моето Cherokee WK2 - 3.6L но има проблем, за който бих искал да чуя мнения на компетентни колеги или такива които са се сблъсквали със същия проблем!
    ДВГ на място пали и работи без грешки, без да тресе и т.нт. Но при настъпване на газта на пътя(защото на място не позволява повече от 3000 об) вади много бяла пара (наистина много - не се вижда нищо зад колата)? Нивото на антифриза беше много паднало (като пристигна). При отвиване на капачката на разширителя имаше мирис на димни газове. Самият антифриз не е бистър, а ми изглежда помътнял, но сякаш не е каша. Но пък няма следи от масло отвътре по капачката или да плува отгоре на повърхноста или стените на казанчето (може би по дъното има, защото сякаш се беле нещо като утайка - не е сигурно). При форсиране прави мехурчета в казанчето и се усеща леко втвърдяване на маркучите на охладителната течност(не знам дали е нормално). Маслото в ДВГ е бистро и си е межди мах и min.
    В момента търся сервиз където да я закарам за диагностика. Но междувременно получих две мнения от специалисти запознати с WK2, но и двете са различни. В единия сервиз казват маслен охладител, а в друг гарнитура на главата или спукана глава. Затова се допитвам и тук за мнения от компетентни колеги, докато открия добър сервиз за проблема в Бургас (ако някой знае, да препоръча). Благодаря предварително.

Гарнитура/глава. По-вероятно дясна, но казват че не чак толкова в бъдещето сдава и другата. Ясно е че имаш газове в антифриза, не е ясно само през кой цилиндър се съчва.

Типичен проблем за 3.6. И хвърля гарнитури, и пука глави. Има много сменени гаранционно. Все още поне има шанс цилиндъра да е ОК. По някое време и надират.

Съжалявам за кофти диагнозата, ама...
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаше някакви тестери за изгорели газове в антифриза и бяха евтини. Можеш да пробваш, ако даде положително ще трябва да сваляш глави няма как, не може да е от друго.

Коментар

Здравейте,карам чероки сумит 2015 но на диагностика ми излиза грешка за модула който води комуникацията с купе... Някой да е сменял намира се под шофьорската седалка. Грешката е Jeep U0140-00 ?

Коментар

Сигурен ли си че се намира под шофьорската седалка? Щото аз хич не съм.

Преди смяна трябва да му се изчете конфигурацията, след смяна да се налее в новия. Евентуално да се програмира и VIN, макар че има (малка) вероятност и сам да си прочете това от другите модули.

Правил съм го на RAM. Представлява една голяяяма пластмасова палачинка с доста конктори откъм бялата страна. И НЕ Е под седалката, а или някъде около педалите или странично откъм пътника или водача, пак в краката му.

Под седалката модулите са за друго. Никой не е луд да води 10 снопа жици до там.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            ....Под седалката модулите са за друго. Никой не е луд да води 10 снопа жици до там. ...

Казваш, защото не си имал старички ДЖИЙПове под задна седалка и под предна дори понякога

Или Мерцедес, където монтиране на модули на ниво прагове зад калобран е нормално та да може след локва или наранен калобран всичко да стане на мармалад

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Говоря за конкретния. В старите положението е трагедия. Тук до всеки модул глобално отиват едно или няколко захранвания и CAN-B или CAN-IHS шина, останалите жици са си локално за каквото му трябват. И жиците никак не са много спрямо броя модули, особено в WK2, където такива има на корем.

Каква е разликата колеги на 3.6 Пентастар мотора при двигателите на бензин и на бензин+ биоетанол(FLEX FUEL)?
          ML W 164cdi

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Флекса има проблеми с технотеста, ако не си в час.
            Ако ще купуваш такова звънни предварително.

А,не съм тръгнал да купувам още-чудя се де ме сърби.
          Имах преди години ГЧ 2007г беше и са ми дерт още,особено тия новите много ми харесват,но ако ще взема такова ще е на бензин,че дизелите им не стават.
          Та ги гледам са два вида-286кс и 290.
          ML W 164cdi

Коментар

Разликата е едни датчик (засича отношението бензин/етанол) + разни таблици в компютъра.

Може да има разлика и в разни гумени уплутнения и прочие полюции, на които традиционно етанола ебава мамата, ма не вярвам.
            Последно редактирано от sparkybg; 24-02-26, 10:54.

Коментар

• Даниел Цветков
              Даниел Цветков коментира
              Редактиране на коментар
              И кой е за предпочитане от двата?

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Все тая, в това отношение.

По-късните имат освен променлива геометрия и променливо количество на клапаните - някаква шашкъния с допълнителни гърбици на коляновия вал, които се активират при определени условия. В тоя смисъл по-добри са по-ранните без такова нещо. Но подробности не знам.

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
            А....Та ги гледам са два вида-286кс и 290.
            А, дали едните конски сили не са немски (PS) а другите хАмерикански (Hp), щото 286 Hp = 289.96682 PS

ПП Аз бих гледал тия с 360 конски сили.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Съединител - долен, ляв педал.
            Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Вчера гледах доста клипчета на Кеспанок с майстор по американки(Дими или нещо подобно) и ме наплашиха с многото и чести проблеми с кобилици и разпр.валове и на двата мотора-Пентастра и Хеми.
              Самите те казаха,че частите се чакат от щатите и хич не са евтини.Дори нямаха обяснение от що се получава това износване на валовете.
              ML W 164cdi

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Аман от "специалисти".
                Сравняват 3.6 с 5.7 Баси.
                Частите се чакат от Щатите 1 седмица. Разликата в цената и качеството (ако си гледал за качество) си заслужава.
                Разликата в разхода на бензин се покрива от разлика в ремонтите на 3.6 и 5.7
                Лично мнение.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Частите в момента са проблем. Rockauto отказва да праща към ЕС 90% от асортимента си, включително всичко от Mopar.

И да, 3.6 е говно в много отношения. Само разхода му е по-харен.

Не съм казал,че ги сравняват двата мотора-даваха просто проблемите и при двата в отделни клипове.И за сега не можеха да дадат логично обяснение за случващото се,защото се получава рецидив през няколко месеца и то след смяна с оригинални части.Явно проблема е с мазането-такъв беше извода.
              Много ми харесват WK2,но с тия проблеми ме отказват.Оставам си на МБ дизел,за сега.
              А за МОПАР човека каза,че само пакетира -не е производител.
              ML W 164cdi

Коментар

То никой автомобилен производителн не си прави всичко. MOPAR са просто OEM частите за Chrysler/Dodge/Jeep/Ram групата. Например ако си купиш оригинални свещи, веднъж вътре ще намериш Bosch, друг път NGK или Denso. Но в общия случай купувайки MOPAR, значи че ще купиш нещо, което се слага и в завода производител.

Аз например с някаква увереност мога да кажа че разпределителните валове на Melling са по-добри от оригинала. Те и видимо са по-добре обработени.

С на Mеlling нещата няма проблем, или поне нямаше до оня ден.

Коментар

Имам WK2 от 2017 с най-добрата окомплектовка от към въздух,активен заден диференциал и т.н. на 105000км.
                  Ако си от София може да го пробваш някой път като усещане.
                  За мен си върви достатъчно за ежедневка без никакви претенции към какъвто и да било спорт.(нищо,че има такъв бутон).
                  Ако се цели икономия...една газ и ще вози без пари.
                  Аз още съм в размисли...дали да слагам и дали ще го карам за дълго или ще се смени с някоя....тойота...
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Цветков, не лежи на историите с неубиваемия мерцедесов мотор. Това са легенди от времето на ОМ611.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Съединител - долен, ляв педал.
                    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Далеч съм от това да мисля,че са неубиваеми,но просто си мисля,че знам повечето болежки на ОМ642.За почти 2 години съм правил това онова по него.
                      А и имам от де да вземам части за тях,сина разглобява Мерцедеси,за това си и взех МЛ (другата кола която гледах беше ГЧ 2010г,фейса).
                      Иначе WK2 ми изглежда доста брутален и вътре е удобен,но с тия проблеми и малкото майстори дето им разбират,намирането на части също е от значение.Инак мислех да си го карам на бенц,поне в началото.
                      ML W 164cdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X