Представете си, че сте в шоурум на Grand Cherokeе, където са изложени всички модели на тая марка, нови, с еднакви цвят и цена. Трябва ви кола всякакви условия. Коя бихте си купили?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос към шоферите на Grand Cherokee
Свий
X
-
Айде, Гагич, недей бетер жена ми! Пиши поне модел, мотор и некакви данни, ако ги знаеш, де.
Два двигателя - 6,4 HEMI (530 к.с.) и редови шестак дизел Stellantis Hurricane GME-T6 битурбо (500 к.с. и нищо общо с VM Motori)
Регулируемо въздушно окачване, трите електронно блокируеми диференциала, как си требе, шаси от Додж Рам 1500, кеф ти магистрала, кеф ти гаден черен път и дори малко извън него. Световен шампион по теглене на ремаркета, лодки, каравани и т.н.
"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
- 2 likes
Коментар
-
Да поясня - снимката е от сервиза на Еди. Дошло за смяна на ДВГ масло (много му е рано да счупи нещо).
Видях още две на улицата - едно бяло, ама със семейство умнокрасиви вътре - мама, татко и дете, та ми беше неудобно да ги снимам и едно синьо, подмина ме из софийските задръствания.
Какви са тия дето ги карат, явно отдавна не съм в час с "непрестанно повишаващото се жизнено равнище на българския народ" ©"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеПредставете си, че сте в шоурум на Grand Cherokeе, където са изложени всички модели на тая марка, нови, с еднакви цвят и цена. Трябва ви кола всякакви условия. Коя бихте си купили?
Тоя новия не го знаех въобще, но предвид надеждност и безпроблемност от старата школа, може би някои от по-редките варианти на ранните модели би бил доста ценен. Имало е някога и бензин с ръчни скорости, може пък това да харесва повече на някой почитател на просто и надеждно. А пък вариантите като екстри, цветове, интериор също не са малко, и за там е въпрос на вкус.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
...предвид надеждност и безпроблемност от старата школа, може би някои от по-редките варианти на ранните модели би бил доста ценен. Имало е някога и бензин с ръчни скорости, може пък това да харесва повече на някой почитател на просто и надеждно.По-малко възли - по-малка вероятност за повреди.
Автоматикът скоро ще стане на сто години като масово влаган в автомобили.
Май на-а-а-ай накрая поизчезнаха хората, твърдящи, че ел-прозорците са боклук и старата врътка е по-надеждна. Едно време яко "битуваше" такова мнение. Както и че климатикът е излишна глезотия.
Преклонението пред "старото и надеждното", проведено докрай води до магарешката каручка и конната езда."Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
- 1 like
Коментар
-
Така е, съгласен съм. Но все пак 4х4 спрямо 4х2 има повече предимства отколкото автомата пред ръчката, там е повече субективно и въпрос на вкус, условия на ползване и т.н.
А може би и древните мотори на първите от модела са по-надеждни, макар и неикономични. Оня 5,9 в ZJ го дават вървящ колкото първите 5,7 във WK.
-
На мен ми прилича на... вагон/рейс.Още първите Wagoneer-и за мен са си грозни. И предвид факта че празно тежи почти 3 тона, да се правят асоциации за възможности като на RAM 1500 (тежащ около 2200кг, коклото Grand Cherokee-то ми). То си е Jeep-ска версия на кола с концепциа като Escalade - голямо, тежко, вероятно здраво, подходящо да му накачиш още тон бронирани стъкла и прочие полюции, ама.... за всякакви условия не е. Там, където RAM-а няма да усети нищо, това или ще се свлече или ще се окопае като прасе.
Ако от сегашнирте модели - Grand Cherokee, категорически, точно щото е красиво, с уговорката че и то е семейно возило за полянкаджийски заигравки, но не и чак "за всякакви условия". И да не е европейската версия с "миксер в истерия" под капака., ами именно 5.7 или 6.4. АКо пък наблегнем на "за всякакви условия" - то май освен Wrangler друго не остана.
ПП: И, Гагич, 6.4-ката е 470 коня, върху някои RAM-ове е и по-малко. Хубави коне беше турбинираната 6.2-ка, ама такава вече май не предлагат.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнениеСтелантис в основата си е старото ПСА,а те поназнайват туй-онуй за дизелите.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Точно тия мнооого здравите са здрави, защото са немощни. Това важи за повечето стари бусове въобще. Имал съм досег с няколко точно такива 'легендарни' возила - колкото и да го натискащш и товариш, то все няма сила да се счупи и на дълги изкачвания стигаш до 3-та (от 5) или втора (от 4) предавка и дълго и напоително изкачваш баир с "първа светлинна" от 60-70км/ч. Те и в повечето случаи са опасни за каране с висока скорост. От джипка обаче човек очаква малко по-различни неща. Чероки с 2.5 VM или малкия Renault мотор е нещастие неземно още като го запалиш - хем не върви, хем ти изпадат пломбите от вибрациите, хем VM-а хвърля и глави.
-
То е така и за дъртите вечни Койоти от Япония, вечни с тия огромни тежки мотори с по 70-80к.с.на ДЖИЙП само моторчето на задната чистачка има повече к.с. от японските мотори
-
И да, и не. Без изобщо да гледаш двигател, като сравниш железата на старите спрямо новите Койоти, не е като да няма разлика. Ако сравняваш и с друга марка, съвсем. Просто физически са по-здрави. Гегите също, но и там - нам кви си мостове, нам кви си раздатки, шаси дето и при ядрен удар няма да се сгъне... и на всичкото това пльоснат един 80 коня двигател.
Другото е, като отвориш един американски и един японски мотор от едни и същи години, има съществени разлики. Дъртите тойотски мотори са мислени за милионници и реално са милионници. И след като станат за ремонт са направени така, че след него пак да са милионници. Не при всички мотори е така.
...от друга страна, Hemi-тата търпят и ризи, и разстъргване, има и бутала и всичко, по няколко чишита. Ама.... не са милионници. Има и такива екземпляри, експлоатирани правилно, но в общия случай не са. Докато при дъртите Койоти и други от сорта, да е милионник е нещо нормално.
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...
ПП: И, Гагич, 6.4-ката е 470 коня, върху някои RAM-ове е и по-малко. Хубави коне беше турбинираната 6.2-ка, ама такава вече май не предлагат."Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
Поне около Hemi-тата няма. 6.4 с над 500 коне го е имало само в "сандъков" вариант. Цивилните варианти, вграждани във возила от завода, тръгват от 410 и масовите са около 470, което си е литрова мощност като на късните 5.7, леко понапомпана. За повече - турбиниране.
Hurricane е трилитрова бензинка с директно впръскване, като това последното с директното впръскване хич не кефи, ама натам отиват всички.
GM имат 6.2 V8 с директно впръскване, като еволюция на по-стария им с индиректно. То май от всичките американци само Stelantis се бяха засилили да махат V8-ците.
-
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеД
Какви са тия дето ги карат, явно отдавна не съм в час с "непрестанно повишаващото се жизнено равнище на българския народ" ©
Те ги те :
https://vsi4kibri4ki.com/news/v-blga...rcedes-amg-one
Е..м ти дубайските шейхове, наще си ги поръчват като топъл леб...
Иначе Гранд вагонера гледам е четвърт милион съсе дедесе, виждал съм, огромен е на живо..., но дотам...
По ми харесва тоя, но цената... https://www.autoscout24.ch/de/d/jeep...775447?slide=0
Последно редактирано от sonda; 08-01-25, 23:12.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
- Engine: twin-turbocharged 3.0-liter six-cylinder with 540 horsepower and 521 pound-feet of torque
- Drivetrain: four-wheel drive
- Transmission: eight-speed automatic
"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение- Engine: twin-turbocharged 3.0-liter six-cylinder with 540 horsepower and 521 pound-feet of torque
- Drivetrain: four-wheel drive
- Transmission: eight-speed automatic
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар