Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предно окачване на Grand Cherokee III (WK)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Предно окачване на Grand Cherokee III (WK)

    Здравейтe
    понеже вече трябва да сменям тампони по долният преден носач, реших да подменя и шарнирите, които са тръгнали леко - ще спестя сваляне пак след някоко месеца. Има ли някой мнение за тези шарнири:

    http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimi...pdvuYYo83TJ4fk

    http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimi...sHYMmMuToZXbRc


    или пък тези, които имат възможност за реглаж, но ми се виждат скъпи, при положение че не знам какво е качеството и колко да очаквам да изкарат:
    https://www.offroadtuning.com/shop/j...znWui4WGBtZKM8

    Джипа е повдигнат с 5 см с пружини и амортисьори Dobinsons от което малко предните гуми се събраха малко по вертикала и не зная дали има опция за корекция, тоест имат ли ексцентрик или ще се наложи да взема регулируеми шарнири ?
    [U][SIZE=4][COLOR=RoyalBlue][URL="http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019"]ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ ![/URL][/COLOR][/SIZE][/U]

  • #2
    Моя опит с шарнирите ме е научил, че всичко, което се предлага от търговците е оформено като поне 40-50% от цената са печалба за търговеца, разсъждавайки логически ми е трудно да си представя как шарнир за 15-20 лева, може да е направен от нещо различно от говнолин.

    Накратко, шарнири аз обикновенно избирам от избрани доставчици и от избрани големи марки с цена съставена от три цифри.

    Доставчик с репутация и богат опит е Еди Рангелов, виж темата в ДЖИЙП за кодове за радио или пусни търсачката, Еди праща по ЕКОНТ с наложен платеж, аз преди два дни си взех от него МУУГ, ползвал съм и Феби Билщайн но доставено от Германия, Феби от България си взех но НЕ изглежда като немското и ме е страх да го сложа, за това взех от Еди друг комплект.
    Бъдете живи и здрави!

    Коментар


    • #3
      Тампони за долен носач има само "афтърмаркети" и едно време бяха само полиуретанови. Оригинално долните носачи се сменят цели и си вървят с гумени тампони и с монтирани на тях шарнири. Чух, че вече се предлагали и гумени тампони отделно, но не знам как се държат. Ако сложиш полиуретанови, приготвѝ се за дразнещо каруцарско тракане поне една година.
      "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

      Коментар


      • #4
        P.S. Такова чудо като "Jeep Cherokee Grand Cherokee Liberty" както са го написали в линковете - НЯМА.
        Jeep Liberty (известен и като "Cherokee") се прави в две разновидности KJ и КК, като предните им шарнири са различни и не знам да са заменяеми с тези на WK...
        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

        Коментар


        • #5
          Благодаря за изказаните разнообразни и пълни мнения. Научих някои нови градивни материали от които се правят авточасти
          А накой да има конкретно отзиви от това, за което попитах ?
          [U][SIZE=4][COLOR=RoyalBlue][URL="http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019"]ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ ![/URL][/COLOR][/SIZE][/U]

          Коментар


          • #6
            Имам конкретно отзиви за тая фирма като цяло - освен за хипер безотговорни неща, от там не пазарувам. Още по-гламавото е че преди време имаха читави продукти, а на по-късен етап ги развалиха - говоря за "изкарване" 6-7 пъти по-малко на един и същ артикул от номенклатурата им. DBK-Dimitrov това.

            При наличието на RockAuto, където за всяко нещо има поне по 3 варианта, изобщо не знам защо се занимаваш с глупости. Експериментите с евтини части при мен винаги са излизали по-скъпо накрая. По случайност в момента издирвам точно такова возило за закупуване, та съм поразгледал къде какво има като части.

            ПП: Опцията за корекция е тунингови горни носачи. Бонус е че и те са със сменяеми шарнири, и с променен ъгъл на шарнира, който при оригиналните при повдигане е проблем.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X