Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидроперка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидроперка

Здравейте колеги,някой дали е правил подобна интервенция и ако да моля да сподели.
    Премахване на хидроперката на охладителната система и заменяне със електрическа.

..........пък ако и кажеш за каква машина иде реч?
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Nikolajk
      Nikolajk коментира
      Редактиране на коментар
      Мисля че в подписа ми го пише,но може и да греша
      HEMI 5,7

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Грешиш. Подписа ти не се винжда.

• Nikolajk
      Nikolajk коментира
      Редактиране на коментар
      Би трябвало да съм си оправил подписа,но може и да не съм се справил sparkybg

И каква е целта на занятието? Да се спести от смяна на вискомуфа?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• Nikolajk
      Nikolajk коментира
      Редактиране на коментар
      Мисля че моя модел е със хидроперка задвижвана от хидравлично масло на хидравликата,а не вископерка.Моля да бъда извинен ако греша-човешко е Та моята хидроперка е зациклила на втора степен(излитащ хеликоптер “Апачи”),и притеснението ми е да не натоварвам така излишно хидравличната помпа.

Хидроперката май спира да се върти като изключиш двигателя, а електрическата продължава според температурата?
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Nikolajk
      Nikolajk коментира
      Редактиране на коментар
      Точно така,тя се задвижва от циркулациатя на хидравликата.

Защо? Прегрява ли това "Хеми"?
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Nikolajk
      Nikolajk коментира
      Редактиране на коментар
      Не,просто перката е “зациклила”на максимална степен и имам притеснения да не натоварвам хидропомпата така.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      То си има клапан за нея. По-добре е той да се смени. Както и скъпата течност на хидравликата - трябва да е една прозрачна и бяла като вода (но гъста). С времето леко пожълтява. Ако е червена - значи някой нещо неправилно е ремонтирал вече.

MS-10838 ми е течноста,каквата пише в дебелите книги.Може би си прав за клапана,ще се опитам да потърся в сайтовете.Ако имаш линк прати моля.

Коментар

sparkybg,а сега вижда ли се,нещо явно не мога да се справя с настройките

Коментар

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Не.

Относно хидроперката - възстанови я в заводски вид, преди да мислиш изменения. Електрическа перка, докарваща това, което може виско или хидро такава, трябва да е доста зла. Съвсем отделен е въпроса как ще осигуриш включване/изключване при правилната температура, а ако е със степени - още по. Не че е невъзможно но за да стане читаво е категорично по-сложно от това да смениш един клапан.

При този двигател много е важен температурния режим, защото в зависимост от темп. на двг. и вискозитета на маслото MDS системата изключва цилиндри за постигане на икономия.
      Така, че съветвам да се възстанови системата във фабричния й вид.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Когато включи хидроперката,започва да вие на “умряло” помпата Нова помпа,рециклирана рейка,нови маркучи,нова хидравлична течност.

Коментар

• petkov_bb
          petkov_bb коментира
          Редактиране на коментар
          Имаше съвети да се прегледа управляващата верига (масленият клапан- разпределител).
          И какво казват майсторите за шума-дроселиране,въздух,........

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X