Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep по италиански ...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Jeep по италиански ...

    В основата на сегашното Grand Cherokee е платформата на всъдехода Mercedes-Benz ML/GL от времена на концерна Daimler-Chrysler, но приемникът му няма да я получи. За модела е приспособена архитектурата Giorgio, използвана от кросоувъра Alfa Romeo Stelvio и седана Alfa Romeo Giulia. Тя е с надлъжно разположение на силовия агрегат, но не е ясно дали инженерите на Fiat Chrysler ще успеят да запазят понижаващите предавки в раздатъчната кутия, за да може Grand Cherokee както и преди да се счита за всъдеход, а не за кросоувър. Във всичи случаи ще се появи и оф-роуд модификация Trailhawk.

    Американското издание Car and Driver твъди, че базовият вариант на новото Grand Cherokee ще получи задно предаване и 2,0-литров бензинов турбомотор. ...

    Италианци и Джип ...
    Ние не сме неутрални!

  • #2
    Понеже ремонтерам и Джип, и Фиат, и Алфа,без да искам, да обиждам никого,ма са си паснали, като две капки мръсна вода.... От далече,добре изглеждащи, от близо- разминадащи се и криви луфтове между детайлите,технически решения от 80-та година.Чудесно се допълват. И всеки път, като разопаковам части с надпис "Мопар" , а отвътре излиза нещо за Фиат, ме напушва смях.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

    Коментар


    • #3
      Ако ще ходя с въпросното изделие на Fiat-Alfa-Lancia-Daimler-Chrysler някъде далече от цивилизацията, нямам нищо против да има технически решения и от 70-те, стига да не са чукче и наковалня, а прости и работещи неща изпитани във времето.

      Иначе рева по "развалянето" и изпедерастяването на Жееп не го разбирам.Всъщност разбирам го, но какво толкова произхожда от това, че са почнали да им вграждат мотори от косачки?Или ще прекъснат монтирането на тези агрегати или ще си загубят и без това малцината клиенти и ще фалират.После ще ги закупи друг производител на малолитражки или производител на лимонада и или ще ги върне в пътя или ще ги зарови нацяло.Далеч по именити и интересни марки за времето си са се затривали, преструктурирали и преориентирали в производството на не толкова престижни изделия, но въпреки тези катаклизми земното кълбо продължава да се върти.
      Откъм надеждност не забелязвам жиповете с нещо да бият фиатовете, просто на едните им се носи по-лоша слава, която не винаги има досег с реалността.

      Коментар


      • #4
        а дали не става въпрос за някаква модулна платформа, която при гранда да е разтеглена? питам защото сегашното поколение на чероки го водят на една база с алфите, та ми стана странно.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X