Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на странични огледала WJ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ремонт на странични огледала WJ

    Здравейте! Днес се реших да сваля страничните огледала и да опитам да ги поправя. Проблемът е, че не работи автоматичното сгъване. Успях да си закупа кит от всички зъбни и червячни колелета, необходими за механизма, но не мога да открия "чашката", в която се намира електро моторчето. Оказа се, че тя има две пинчета, който застопоряват механизма и не позволяват


    усукване и загуба на зацепване на колецата, а моите са счупени. Моля за помощ от къде, евентуално мога да закупя въпросните чашки! Става въпрос за елемента, ограден с червено, а колата е Гранд Чироки WJ/2003

  • #2
    Тц, това не се предлага като ремонтен комплект
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

    Коментар


    • #3
      Преди време търсих зъбни колела и по спомен имаше и такива. Я разгледай това - https://www.aliexpress.com/item/10000001186797.html и това - https://www.aliexpress.com/item/10000001186796.html .

      Ако тръгнеш да го ремонтираш ще замоля за снимки и кратки инструкции за процеса. И колко време е отнело, че мен това ме спира да пробвам .

      Коментар


      • #4
        Ремонта не е никак сложен. Смених комплект от зъбните колелца (три броя) като комплекта го взех от Враца (ОЛХ) за 20лв. Търговеца е много коректен, защото в единият комплект нямаше единият елемент, за сметка на дублиран друг. Като компенсация ми изпрати безплатен пълен комплект .
        Относно чашката, мисля, че е съвместима с такава на BMW X5 Е53, защото и зъбчатките са същите като на X5(сега ще демонтирам моите, счупените и ще отида на място при търговец от Пловдив, за да ги сравня). Иначе ремонта не е никак сложен, като има и клип в You Tube.

         

        Коментар


        • #5
          Здравейте отново. Днес взех въпросните "чашки" за моторчето от BMW X5 E53 и потвърждавам, че са абсолютно съвместими с тези на WJ. При мен огледалата вече работят (прибират се) и нямат абсолютно никакъв луфт, но установих, че на пасажерската страна моторчето е с леко разбита втулка на оста и когато подменях червячето сигурно я доразбих :-) Та молбата ми е ако някой от форума предлага такова моторче или знае къде се предлагат (за предпочитане в БГ) да помага!

          Коментар


          • #6
            В Китай го има - https://www.aliexpress.com/item/33042670899.html . Така като го гледам е съвсем масов размер (поне по детските играчки) и всякакво 12V моторче с такива размери и близка мощност (съпротивление) ще свърши работа.

            Ако лагерите са разбити и имах детски играчки със задвижване дето са брак (който е имал деца обикновено има такива) бих разкостил една и бих преместил ротора в нов корпус. Но това е само ако ме притиска времето (примерно колата е на трупчета заради свалено огледало).

            Коментар


            • #7
              Към днешна дата имам вече две отремонтирани странични огледала. Наложи се да купя едно счупено огледало за части, от което взех моторчето, та ми останаха и други чарколяци от него. Като цяло, в повечето случаи проблем за прибирането на страничните огледала са счупени пинчета на чашките, а не зъбните колелца. Чашките се продават (описал съм в горния ми пост), като рядко са износени и зъбните колелца (тях също ги предлагат като засти).

              Коментар


              • #8
                Не е точно по темата, но: Как се свалят/откачат самите огледала, защото на моята кола и изгоряха диодите на мигача, поръчах такива, но се притеснявам да не счупя огледалцето. В нета някакъв бърка с отвертка под самото огледало.
                Поздрави!

                Коментар


                • дядо владо
                  дядо владо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тиктакащ тук е за джипки, няма да ползвам думи като кенефи курници и т.н. но за другите марки има други раздели!

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X