Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е ХЕМИ и какво - не, сгагичосана тема

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво е ХЕМИ и какво - не, сгагичосана тема

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
    Да, бе, да... Това е въпросната статия. Всеки може да си прочете, за какво става въпрос.

И-и-и-и, Гагич, току-що беше включен на задна скорост!
    Пак не позна, дядовото. Ма що се абиш за тез дръглести пишман-антимотори, обърни се към пътеводната светлина, върни се към основите на познанието:
    Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    ... ръководството по ремонт на "Москвич" от проф. д.т.н. Бухасчук от Магаданския технически институт, превод от руски на инж. к.т.н. Кухолейков ...
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Тъй, тъй...

Само че, в днешния малък свят може да получиш разнообразна информация, дори и от цитираните Гагичови първоизточници, а именно The Smithsonian's National Air and Space Museum. Единственият двигател на Chrysler в авиационната експозиция е този:

Chrysler XI-2220-11, Inverted V-16 Engine

Интересни неща има в описанието, но не и това, което ти твърдиш...

Виж и какво има в музея на Крайслер. Дори и те не знаят, че са правили hemi-двигател през 1929-та...
      Последно редактирано от Павлин Андреев; 27-09-18, 22:18. Причина: Добавка, заради дублирането на мнението по-долу
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Значи нещо ошебался. Хеми V10 няма. Всъщност може и да имя някъде, ама от както Крайслер откраднаха името и си го патентоваха, кой спал - спал, кака се ожени. Иначе хемисферични двигатели са произвеждали почти всички автомобилни производители.
        RAM 8.0 V10, RAM 8.3 SRT10 и Viper SRT10 не са HEMI. Освен че горивните им камери на са полусферични, са и в голям блок. Всички HEMI са small block.
        Този Рам с 300кс на тези килограми как го видя като магистрална бегачка не знам. Сигурно го сравняваш с някаква модерна Тойота.
        Ама има си хора които искат да притежават уникални неща. Неща които са изключителни просто защото няма с какво да ги сравниш. Рам 8.0 е едно такова нещо. Сега ние нали няма да им завиждаме. Приемаме го и им се радваме.
        Пламене, не четеш...Никъде не съм писал, че е HEMI, а защо човека е решил да го прави на магострално нещо- негова работа...Писах по повод на неадекватна заигравка с големи мотори в не съвсем подящи купета и комплектации, и неремонтируемостта навред у нас..Иначе...Кой каквото му харесва ...
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

...
          Последно редактирано от Павлин Андреев; 27-09-18, 22:17. Причина: Нещо се е объркало...
          "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Нали не верваш на "Гугъл" и се присмиваш на всеки, който ползва тази търсачка? Друго си е ръководството по ремонт на "Москвич" от проф. д.т.н. Бухасчук от Магаданския технически институт, превод от руски на инж. к.т.н. Кухолейков
            Все пак в "Гугъл" не пише всичко.
            Това за 1929 г., когато са разработили "The Inverted V engine" го пишеше на една табела с дълго обяснение пред прототип на "Хеми" за "PT Thunderbolt", ама 36 цилиндЪра в цитирания от мен Музей на авЯцЯта. Имам табелата на снимка от 2012 г., трябва да поровя да видя къде е. Даже и аз съм се снимАл пред двигателя.
            Габич , давай на "дилър кънект" ,Цецо ще има инфо!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

От: Платнена лента отдолу Grand Cherokee WK/WH

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение

Важното беше казано по-горе, за цивилна употреба, твоя мотор си има съществени недостатъци.
              Ама то това че трябва да му се сменя маслото ако е недостатък, значи малко е изсмукън от пръстите. Проблема си е изцяло наш в България, защото караме с по лоши масла и от Италия. Иначе и с многото си картерни газове пак си карат по милион.
              Всяко Хеми си има звезда на славата.
              Първото 5.7 като го сложиха в Джип 2005 си беше направо фурор. 330кс изключване на цилиндрите за първи път в автомобилостроенето мощен икономичен и т.н. Към днешна дата може и да е малко пенсионерски според моите разбирания ама за времето си беше чук. И още го слагат. Само конете му всяка година се увеличават.
              2006-та излезна 6.1. Малиииии тва къф изруд е. Ама в Гранд Чероки. В леките им коли е удушено пиле. Чак след пет години Мерцедес и БМВ направиха нещо почти толкова бързо в клас СУВ.
              2012 представиха 6.4 460кс . Аз само на това не му разбрах идеята. Уж е спортно пък изключва цилиндрите и е икономично пък е тежко. Мерцедесова работа.
              И последното 6.2 707кс. Сега да видим за колко години ще ги стигнат американците.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                Габич , давай на "дилър кънект" ,Цецо ще има инфо!
                Както вече имах възможност да посъветвам:

Ма що се абиш за тез дръглести пишман-антимотори, обърни се към пътеводната светлина, върни се към основите на познанието:

Мнение на Bogoljub Gagic
                ... ръководството по ремонт на "Москвич" от проф. д.т.н. Бухасчук от Магаданския технически институт, превод от руски на инж. к.т.н. Кухолейков ...

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  а защо човека е решил да го прави на магострално нещо- негова работа....
                  Ако говориш за Рам 8.0 не го е правил човека. То така си излиза от завода.
                  Ми хората си искат с пикап по магистралата. Тогава де. Нещото трябва да е къмто 2000г.
                  Като има търсене има и предлагане. Пълно е с луди.

Коментар

Да спомена , ограничението от 30 км/ч е еднакво около училища и за камиони , и за ...каквато си искат мощност!И в щатите.Глобите са изродски.
                    Габич да си поднесе извиненията към колегите , засегнати от гагичосването му.Не го моля.За достойнство спомена!
                    Може и да го не направи , но повече да не споменава понятието!
                    В този форум.

Коментар

Ако говориш за Рам 8.0 не го е правил човека. То така си излиза от завода.
                      Ми хората си искат с пикап по магистралата. Тогава де. Нещото трябва да е къмто 2000г.
                      Като има търсене има и предлагане. Пълно е с луди.
                      Дамм..Сега се сетих, като спомена за вгражданите мотори в Рам по пнова време, че беше преди години..Баш бегачка беше, защото всъщност мотора бе 8.3 SRT..Само на задно, ръчна кутия, 22" гуменки и тръбна конструкция в легена..Целта му беше непрекъснато да държи 250 км/ч по магистралата, та за това се оплакваше, че му прекъсва и задъхва над 200, а този мотор май няма ограничител..Паралия беше някакъв от Горна баня и обикаляше всички сервизи наред, предлагаше дори да им купи всякакъв вид диагностики и да им ги остави подарък, ама...По-късно стоя бая време и чакаше някакви чаркове за мотора от Щатите, как е финиширал процеса не знам..Но да- луди всякакви..А иначе 8.0- да, обикновен нискооборотен мотор- бръм-бръм, гледам Димата взел един такъв, та влачи тежки товари с ремарке...
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                        Габич да си поднесе извиненията към колегите , засегнати от гагичосването му.Не го моля. За достойнство спомена!
                        Може и да го не направи , но повече да не споменава понятието!
                        В този форум.
                        Ни ми слагЪЙ думье в устътъ, ва!!! [(с) селската детска градина и ФорумЪт]
                        Я нАмери къде съм споменал "достойнство"? Eдинственото коЙто казАх, е:
                        Ако, ама ако, повтарям: ако бай "Жеко" е почтен, ще каже VIN-а на въпросния ДоЖд и ще се изяснят нещата.
                        Ти VIN пусТна ли? Не пусТна!

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Дамм..Сега се сетих, като спомена за вгражданите мотори в Рам по пнова време, че беше преди години..Баш бегачка беше, защото всъщност мотора бе 8.3 SRT..Само на задно, ръчна кутия, 22" гуменки и тръбна конструкция в легена..Целта му беше непрекъснато да държи 250 км/ч по магистралата, та за това се оплакваше, че му прекъсва и задъхва над 200, а този мотор май няма ограничител..Паралия беше някакъв от Горна баня и обикаляше всички сервизи наред, предлагаше дори да им купи всякакъв вид диагностики и да им ги остави подарък, ама...По-късно стоя бая време и чакаше някакви чаркове за мотора от Щатите, как е финиширал процеса не знам..Но да- луди всякакви..А иначе 8.0- да, обикновен нискооборотен мотор- бръм-бръм, гледам Димата взел един такъв, та влачи тежки товари с ремарке...
                          Това вече е съвсем друга бира. 8.3 е същия 8.0 Магнум само че подобрен от Viper Team(старото име на SRT). Това са хората които създадоха DODGE Viper SRT10. Над 10 пъти са шампиони в Америка на Драг. За съжаление SRT вече правят само Dodge.
                          Сетих се за 8.0 защото RAM SRT10 се произвежда само с двойна кабина, а ти каза еденична.
                          Това наистина е много бъза кола. Ама на скорост. Първото SRT на Гранд Чероки тръгва по-бързо.
                          За такава кола да преде над 200 си е проблем. Няма ограничител.
                          Обикновенно след 50 000км горивната система изисква цялостна смяна. Всичко свързано с впръскването - ново.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            ...искаха ми пари в официален сервиз за измерване на компресия...
                            А защо мерихте компресия?
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ни ми слагЪЙ думье в устътъ, ва!!! [(с) селската детска градина и ФорумЪт]
                              Я нАмери къде съм споменал "достойнство"? Eдинственото коЙто казАх, е:

Ти VIN пусТна ли? Не пусТна!
                              Та много мислих - немаш достойнство.Нищо не умееш!Не се ебавай с колегите ми!
                              А , фнимафай да не стъпиш на кръпата на некой , дето те е оценил по стойност на папука!

Коментар

изключване на цилиндрите за първи път в автомобилостроенето .
                                Това не е вярно. За първи път в атвомобилостроенето система за изключване на цилиндрите прави Кадилак в двигателя им с код v8-6-4 l62 ( по кода става ясно) още през 1981г. Този двигател е общо взето дъното им по надежност именно заради тази система.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X