Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за винетен стикер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за винетен стикер

Здравейте колеги. Имам въпрос към Вас свързан със загубен винетен стикер. Та...накратко. Мал шанс при разлепване на стикера - в момента в който да го залепя на стъклото и вятъра го отнесе в нивата. Голямо търсене беше, но ....без резултат. Остана ми малкия контролен стикер, както и касовата бележка на която има номера на винетката и регистрационния номер на автомобила .
    Мога ли да карам автомобила с контролната и касовата ? Може ли да ми се издаде дубликат на базата на касовата и контролния стикер? Или ....какво мога да направя по въпроса.
    Благодаря предварително !

От: Въпрос за винетен стикер

Нищо , купуваш си нова винетка.

Коментар

Здравейте , когато си купувах винетката от касата на Областно пътно управление Варна ,попитах касиерката за какво е малкото стикерче.Отговори ми ,че при счупване на предното стъкло и унищожаване
      на винетката, да се удоствери валидността на унищожения винетен стикер.Това е по спомени.Мога да отида в понеделник да попитам точно за Вашия случай и ще пиша по-късно през деня.

Коментар

С касовата бележка и малкия отрязък ти дават нова винетка. Не би трябвало да ти правят проблеми...това при счупено и сменено стъкло и документ за което. Версията за вятъра, без да се засягаш, е леко как да кажа...вятърничава.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Да допълня с инфо колегата avzdrav, ако случайно се съгласят да ти дадат нова винетка, ще ти вземат и стария отрязък на "изгубената" ти винетка от "вятъра" , и при злоупотреба, ако те хванат без правилния отрязък или при липсата на такъв, от КАТ ще отнесеш санкция като при МПС без винетен стикер!

Коментар

Благодаря на всички за мненията. Както и аз разбрах, ама "не било много сигурно" малкия отрязък + касовата са точно за това. Да удостоверят, че си си купувал винетка и с нея нещо се е случило. Та за какво тогава ще е малкия отрязък??????
            Аз , тъй като не обичам да съм в "нищото" по някой въпрос и защото от никъде не получих категоричен отговор си закупих нова винетка. Тъпо, ама факт. Поне се надявам кака Лилка Павлова да бъде доволна от тази неяснота . Благодаря още веднъж.

.... добре ще е ако се намери все пак черно на бяло написано, какво се прави в този случай.

Коментар

Малкия отрязък и касовата бележка са точно за да докажеш пред органите на реда, че не си я печатал във вас или някои гараж, а си я купил от оторизиран дилър (Български пощи, Петрол и др. ). Нали се сещате какво щеше да стане ако всеки втори почне да връща отрязъка и да обявява винетката за унищожена, на базата на което да му дават нова, а тои да си кара със старата ,а новата да продаде на друг по евтино. По лесно е да кажеш пред кат че си изгубил отрязака защото те и без това не проверяват за него, отколкото винетката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X