Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново в клуба с Cherokee 4.0 XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отново в клуба с Cherokee 4.0 XJ

Здравейте,
    След като останах цяла година без 4х4 си взех един стар мерак - Джип Чероки 4.0 XJ ,2001година.
    Джипа е Лимитед изпълнение,автоматик с лсд отзад,селек трак,бежова кожа,спиидометър в километри.
    Гумите са му 215/75R15 AT.
    Сега започвам да го разучавам.Първото влизане в калта-останах доволен от представянето му-засега е стоков.Хареса ми голямата мощност в ниски обороти.
    Имам няколко питания:
    Искам да сложа копче за принудително спиране на климатика-кой кабел да прекъсна?
    Желая да направя лифт 4 см.Отпред с подложки,отзад как: шпренгване,допълнителен лист или по-дълги обици?
    Какви гуми понася за да остане здрав,почти колкото в заводския вариант-235/75/15 или 31" ?
    Чакам съвети,стари "джипаджии"
    Прикачени файлове
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

От: Отново в клуба с Cherokee 4.0 XJ

Да ти е честита новата придобивка, много безаварийни километри с джипа ти пожелавам.
    Това е най-правилния избор за XJ като година, изпълнение, мотор и раздатка.
    Относно климатика не знам кой кабел трябва да прекъснеш, но ми се струва че може да се спре без да режеш кабели.
    Относно размера гуми- XJ-я побира без препрявяне и без проблеми 235/75/15. За по-големи трябва доработки
    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Благодаря за пожеланията.
      Климатика оригинално не е включен само на две позиции на клапата: на средните въздуховоди или долу на краката.Всички други позиции пускат климатика принудително.Оригинално няма копче за изключване на климатика и аз искам да сложа такова.
      На другия ми автомобил климатроника има същата "логика"-пусна ли клапата на коя да е позиция включваща самостоятелно или в комбинация обдухване на прозореца пуска климатика,но са сложили и бутон за принудителното му спиране.Аз искам и на Черокито да го направя така.
      Относно гумите целя здравина на мостове,карета и карантии.Типа ще е АТ,а размера максималния след лифт с 4 см,които да не натоварват гореописаните
      Поздрави

Коментар

Re: От: Отново в клуба с Cherokee 4.0 XJ

Колега честито за хубавата джипка.Аз на моя XJ 4.0 зимата изключвам буксата на пресостата само тогава не се вклюва AC, но моя е 93г.Успех и много безаварийни.

Коментар

Щом гумите ще са А/Т и 31" няма да натоварват...поне според мен е така Аотносно климатика за кои степени казваш,че се включва,защото и мойто парно нещо не е наред...?

Коментар

За гумите май се спрях на 235/75R15 Goodyear Wrangler Duratrac.В момента няма наличности-Януари се очаква внос. Парното си работи перфектно-направо духа горещо,не може да си държиш дълго ръката на отвора където духа. Промии си радиатора обезвъздуши го добре и си провери клапата да не заяжда на студен-топъл въздух,управлява се с ел. моторче. Позициите на които не се включва климатика са от централните дюзи и от тези за краката/това в дясната червена половина/.Ако е включено и положение с предния прозорец,климатика се включва принудително. На Ягуара ми климатроника също го включва климатика принудително на тези позиции,но има бутон с който го забранявам/изключвам/. Кабелите който са за управление на климатика са двата тънки които влизат в буксата на управлението на парно/климатик.Правят верига при определените позиции-така си е оригинално.Трябва да се прекъсне единия през ключ. Още не съм измислил правилното място на ключа,за да е като оригинално и затова не съм го направил.
            Поздрави !

Коментар

Честито!
              Много кеф, и много безаварийни!

Какво стана с английското коте?

Коментар

Благодаря! Стар мерак ми беше. Котето си мърка пред вкъщи

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1418.jpg
Прегледи:1
Размер:161.3 КБ
ID:5629684 ето го с 31/10.5/15

Име:IMG-1418711655009-V.jpg
Размер:54.0 КБ
ID:5629685 - 235/75/15

С 3-см фланци

Поздрави
                  << Mitsubishi Pajero LongWB >>

Коментар

Име:IMG_0247.jpg
Размер:110.8 КБ
ID:5629696Много е хубав с 31-ци Искам да нямам проблемите на предишното ми возило за гората,за това съм се спрял на 235-ци. Но все пак там проблемите бяха на предното независимо окачване и малкия двигател /1,6//

Коментар

Мерси. Към настоящия ми четири литров, прехода беше абсолютно същият - от дълга Витара, 1.6/16. За моите цели и извънпътно каране, дори 235/ си е ок
                      << Mitsubishi Pajero LongWB >>

Коментар

Име:24506-lg.jpg
Размер:16.9 КБ
ID:5630487Натиснете снимката за да я уголемите

Име:front_spacer_small.gif
Размер:12.1 КБ
ID:5630488Поради предстоящ лифт на Черока,искам да попитам предните подложки на пружините трябва ли да са с конус като на руския чертеж или може и като тези които се продават с готовите китове.Трябва ли да има тази засечка като на червените от снимката или може и да са кръгли? Мисля да ги изработвам. Искам да си купя заден десен "уширител" /пластмасата на калника/ след фейслифта,някой да има за продаване?

Коментар

Никой ли не си е правил предни подложки ? Отзад как е най-добре да се направи 2" лифт - с подложки между моста и ресора,по-дълги "обици",шпренгване на оригиналните ресори или подлагане на допълнителен лист?

Коментар

Аз съм го правил с по дълги пружини и допълнителен лист. Един колега носи стандартна пружина в Крън и по нея изработиха за лифт. Обади се в Крън, предполагам пазят размера за Чероки. Допълнителен лист от фирмите специализирани за продажба на ресьори. Ще трябва и да се огъне на валци. Ще трябват и по дълги U болтове, амортисьори клинове, буфери и др. - като почнеш питай и акъл ще ти се даде колкото искаш.

Коментар

Аз го бях правил по този начин с подложките(65мм.) но бяха точно по чертежа.При монтажа им се свалят буферните тампони и техните държачи за да може да влезе подложката,удължих и амовете и биалетките.А от зад беше с допълнителен лист(не зная от какво)а аз му направи по дълги обици(70мм) от задната страна на ресорите.
                              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
                              Toyota Hilux III

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X