Привет на всички съфорумници! Казвам се Стефан и съм от град Русе. Обръщам се към вас със следното питане. Притежавам Jeep Cherokee 2.5 TD, производство 1997 година, двигател VM 2.5 TD. Миналата седмица както си карах джипката в града изведнъж двигателят започна да се тресе, мощността на автомобила спадна и от ауспуха започна да излиза светъл дим, бих казал бял. Димът беше толкова много, че имах чувството, че зад купето има запалена военна димка. Даже през вентилационните отвори в купето започна да влиза дим. В първия момент помислих, че съм попаднал на лошо дизелово гориво. Отидох тресейки се и бълвайки дим на бензиностанция Shell и заредих половин резервоар дизел с някакви добавки. Никакъв ефект. Двигателят продължи да се тресе, а ауспуха продължи да бълва дим. Направи ми впечатление, че вибрациите на двигателя са най силни на ниски обороти – под 1000. При повишаване на оборотите тресенето сякаш намалява. Създава се такова впечатление. По таблото никакъв датчик не ми е сигнализирал за проблем – маслото нормално, вода нормално, никакви индикации за проблем. Сега съм оставил джипката на паркинга и се чудя какво да правя. Някой има ли идея какво се е случило с двигателя. Може ли да се ремонтира. Изобщо ще мога ли да си използвам отново автомобила. Струва ли си да се предприема ремонт. Скъпо ли излиза. Предварително ви благодаря за мненията. Успешен ден.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
JEEP CHEROKEE 2.5 TD LIMITED 1997 ДВИГАТЕЛЯТ ТРЕСЕ БЯЛ ДИМ ОТ АУСПУХА
Свий
X
-
От: JEEP CHEROKEE 2.5 TD LIMITED 1997 ДВИГАТЕЛЯТ ТРЕСЕ БЯЛ ДИМ ОТ АУСПУХА
Може да се ремонтира разбира се. Вероятно имаш пробила гарнитура на главата и вкарва антифриз в маслото. Провери си маслото да не е станало на майонеза. Обратното е когато вкара масло в охладителната течност - при всяко едно положение не е добре да се кара така.
Попрочети малко из форума - със сигурност има доста писано за този проблем - доколкото зная ВМ моторетката си му е детска болест.
-
От: JEEP CHEROKEE 2.5 TD LIMITED 1997 ДВИГАТЕЛЯТ ТРЕСЕ БЯЛ ДИМ ОТ АУСПУХА
Здрасти и аз имам въпроси .
1.Какъв е "аромата" на белия дим , сурова нафта
3."чубрица" е миризмата на антифриз за което пише колегата в предходния коментар !
2.Чува ли се особен звук от мотора (бумтене) във въздушния филтър ?
При комбинация от 1 и 2 свали капака на клапаните . Разхлабват се гайките на основите за кобилиците или се изтръгват резбите в главата .
При този дефект ремонта е лесен , има специални комплекти за ремонт на вътрешни резби (пружинки , хеликойл и т.н.) също стругар прави шпилка с два размера и нова резба на по-голям диаметър .Еди Рангелов : 0885 088 444
Няма незаменими има незабравими хора !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар