Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахване на раздатка на Grand Cherokee 2.7CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Премахване на раздатка на Grand Cherokee 2.7CRD

Здравейте,
    имам Grand Cherokee 2.7CRD 2002 Limited с QuadraDrive. Ще ми се налага да го карам извън България годишно около 60 000км. Целта ми е:
    1. Да не сменям джипа с лек автомобил (доволен съм от джипа и не искам да го сменям)
    2. Да намаля извънградския разход на гориво от 8.5 на 6.5 ( интересува ме само извънградския разход )

Сега по същество ... възможно ли е да махна предния кардан и раздатката и да се закачи скоростната кутия чрез кардан към задното предаване (джипа става 4х2 ... като лек автомобил, съответно пада разхода на гориво)? Какво друго би свалило с 2л разхода на гориво?

От: Премахване на раздатка на Grand Cherokee 2.7CRD

Що не си купиш малолитражка ?!? Щото тази дълбока преработка на трансмисията, която искаш да направиш, по всяка вероятност далеч ще надхвърли всякакви икономии на гориво.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Поредната безмислена тема...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Аз ако сваля на 8.5 ще ударя г@зо у тавана...Колега, освен предния, махни и задния кардан.
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          Аз ако сваля на 8.5 ще ударя г@зо у тавана...Колега, освен предния, махни и задния кардан.
          И една гума, заради куадра-драйва...

П.П. Батьо, ЧИД!
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Тоя джип не си ли върви нормално само на заден мост!?

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Що не си купиш малолитражка ?!?
              Не става, като напъне малкия мотор по магистрала и икономията му се изпарява...
              Всеки трети е шести

Коментар

Няма как тоя мотор сложен на джип да харчи 6.5 ако ще да му махнеш и двата кардана. 6.5/100 може да харчи на някоя С класа или CLK, но не и на джип.
                Имаме го същия, на други джипове обаче- МЛ270 CDI и Рекстън 270XDI и двата извънградско си ядат 9-10 без да се замислят. При положение, че рекстъна се кара само на задно, тъй като раздатката го позволява, за разлика от МЛ-а.
                Съветът ми е да не се занимаваш с глупости, а да си караш джипа така, както е предвиден от завода, по-добре инвестирай в някоя друга добавка за горивото, с цел оптимизиране на разхода.
                Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Сетих се - бълбукатор
                  Всеки трети е шести

Коментар

Не кардана а аеродинамиката на тухла четворка ти вдига разхода.
                    И едно уточнение.Двигателите на МЛ-а и Рекстъна нямат нищо общо!

Коментар

Първоначално публикуван от jeeper85 Преглед на мнение
                      Здравейте,
                      имам Grand Cherokee 2.7CRD 2002 Limited с QuadraDrive. Ще ми се налага да го карам извън България годишно около 60 000км. Целта ми е:
                      1. Да не сменям джипа с лек автомобил (доволен съм от джипа и не искам да го сменям)
                      2. Да намаля извънградския разход на гориво от 8.5 на 6.5 ( интересува ме само извънградския разход )

Сега по същество ... възможно ли е да махна предния кардан и раздатката и да се закачи скоростната кутия чрез кардан към задното предаване (джипа става 4х2 ... като лек автомобил, съответно пада разхода на гориво)? Какво друго би свалило с 2л разхода на гориво?
                      ОООооо майко Българио и това ли трябваше да видя. Колега ти сериозно ли питаш това!? Нямам думи!
                      0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Според мен най-разумно ще е да направите бартер за икономична и комфортна кола, може и МЛ щом искате джиповидна кола, другото е икономически неизгодно...

Коментар

Всеки с маниите си . 8,5 е прекрасен разход , а 6,5 невъзможен.
                          Николай Георгиев 0+
                          тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                            Не кардана а аеродинамиката на тухла четворка ти вдига разхода.
                            И едно уточнение.Двигателите на МЛ-а и Рекстъна нямат нищо общо!
                            Ти да видиш.... добре че се появява някой, да ми отвори очите след толкова време.
                            Преди да пишеш небивалици, прочети малко и ще разбереш, че всичките двигатели на Рекстъна са ПО ЛИЦЕНЗА на Мерцедес-Бенц.
                            Не казвам че са 1/1 еднакви, но чак да нямат нищо общо.....не, по-скоро мнението ти няма нищо общо с действителността
                            Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                            Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Махни предния кардан и карай само със заден,раздатката да си стои.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X