Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за гранд чероки 2.7 crd

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• за гранд чероки 2.7 crd

здравейте колеги. какво масло ще препоръчате за двигателя? какво и колко литра е за скоростите? защото започна да пада налягането на маслото в двигателя, а в скоростите започнаха да влизат много често в авариен режим. решил съм да започна с смяната на маслата. предварително благодаря. джипа е гранд чероки 2.7crd

От: за гранд чероки 2.7 crd

Докато не затегне двигателя ... не сменяй маслото.
    Скоростите също.
    Последно редактирано от CarTest™; 21-02-14, 09:16.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз карам със Total Quartz 9000 5W40, като изрично издирвах френски такъв, а не рунънски или поне гледах да се ориентирам по баркода. Покрива 229.5 на Мерцедес, а ако не се лъжа се изискваше 229.1. При студен двигател в най-студените досега дни тази "зима" (-6...-7 мисля) веднага след запалване налягането на маслото седи на 3/4 според скалата. След напълно загрял двигател (едно деление преди средата на скалата за температурата) и спрял на светофар налягането на маслото седи на 1/4 от скалата. При ~50км/ч в градът (~1500 оборота) или ~110км/ч на магистрала (~2000 оборота) стрелката за налягането седи абсолютно изправена.

Преди това карах със Mobil 10W40, който покрива 229.1 и налягането беше с ~1 чертичка по-високо.

Двигателя събира 6.5 литра.

Стандартно (смяна чрез освежаване, а не смяна на цялото масло и в хидротрансформатора) скоростите събират 4-5 литра масло в зависимост от това колко успееш да източиш. Гледай да имаш щека за проверка на нивото под ръка.
      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от stoian_75 Преглед на мнение
        ...... решил съм да започна с .....
        .....и зареди добре акумулатора!
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

А защо не смениш маслото след необходимите ремонти...?
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X