Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плюсове и минуси за Jeep Wrangler 4000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Плюсове и минуси за Jeep Wrangler 4000

Колеги, питам от името на приятел, който иска да си закупи Jeep Wrangler 4000 бензин 200 коня, ръчка 1996 година.(Аз лично не разбирам от този модел нищо). Казват, че доста части ставали от чероки...? Как е поддръжката на този модел-части, консумативи.Намират ли се лесно?

Може ли да му помогнем с избора: плюсове и минуси

Моля бъдете откровенни за да придобием обща представа.

Благодаря

От: Плюсове и минуси за Jeep Wrangler 4000

Една стаааара тема, за ориентир. И не съм сигурен, че е 200 коня. Иначе и аз не разбирам нищо от модела, ама знам, че кефа има цена.
    Поздрави!
    << Mitsubishi Pajero LongWB >>

Коментар

Благодаря! Мисля ,че ще свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Resurgam Преглед на мнение
        И не съм сигурен, че е 200 коня...
        Поздрави!
        Версията 4,0 НО (high output) е към 190 коня
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          Версията 4,0 НО (high output) е към 190 коня
          Именно, даже мааалко по-малко; Чероки-то ми е с този двигател
          << Mitsubishi Pajero LongWB >>

Коментар

186 магарета е, но не се "усещат" като толкова. Няма плюсове пред осмака..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              186 магарета е, но не се "усещат" като толкова. Няма плюсове пред осмака..

Коментар

Има версия точно 190 коня (High Output), но на XJ от 1992 до 1999
                има и 193-195 коня (фейслифта на XJ последните години на производство 1999-2001)
                При Вранглера не знам дали отговарят същите мощности. В каталога пише 178 и 184 коня за около 1996-та година.

Карал съм XJ 4.0 Renix двигателя със 174-178 коня/300Нм и 4.0 High Output 190 коня/305Нм.
                High Output версията е по-добра и разликата лесно се усеща
                На хартия различето в мощността е незначителна, но разликата идва от други фактори.
                Версията H.O. (High Output) e с Chrysler инжекционна система, която разполага с перманентна мемори система за записване на грешките по двигателя за разлика от тази на Renault-Bendix.
                Всмукателният колектор е с увеличен диаметър, преработен е и изпускателния колектор. Добавена е и по-голяма дроселова клапа. Сменени са и инжекторите с такива с по-голям дебит.
                Таймингът на разпределителния вал също е модифициран.
                Всички тези промени , заедно с новата програма на ECU-то елиминират нуждата от EGR клапан и knock сензора следящ наличието на детонации в цилиндрите.

Като цяло High Output е по-жив, развърта се по-бързо и тегли от никакви обороти (1200) и като цяло е по-добре разпределена мощност по скалата на оборотомера.
                Последната весрия на 4.0 Power Tech също е с няколко промени.

Да, 4.0 не е като V8, но съвсем не е далеч от него, в зависимост кои версии точно се сравняват.
                Примерно едно малко чероки или Вранглер с 4.0 тежат около 1500кг. Оборудват се и с механичка скоростна кутия.
                Едно Гранд Чероки V8, примерно ZJ 5.2 или 4.7 WJ тежат над 1800кг, дори 1900кг.

Специфична мощност:

XJ 4.0 H.O. 190 коня и 305Нм на 1500кг купе
                7,89 кг./ 1 к.с. и 4,91кг на 1 НМ

ZJ 5.2 212к.с и 387Nm на 1830кг купе
                8,63 кг./ 1 к.с. и 4.72 кг на 1 NM

WJ 4.7 235к.с. и 400Нм на 1850кг купе
                7,87 кг/ 1 к.с. и 4,62 кг/ 1 Нм

Теглото си казва тежката дума и е най-големият враг на динамиката, независимо от големите V8.
                Разходът на гориво също е в полза на малкия мотор и малкото купе, особено градско, където едни 5-6 литра V8 ги глътва повече.
                Виж, ако се сложи V8 в XJ или YJ/TJ ще е интересно.
                И 5.2 и 4.7 V8 си имат своите наточени версии - 5.9 V8 при ZJ и 4.7 H.O. при WJ

За мен 4.0 H.O. е много добър двигател и е залужил уважението ми. Имам само добри спомени от него.
                Звукът на V8 обаче е непосилен за 4.0, макар и той да има с какво да се похвали.
                Последно редактирано от verter; 21-02-14, 20:50.
                Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X