Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГЧ-задължително ли на паркинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГЧ-задължително ли на паркинг

Здравейте,
    Не видях някъде да е коментирано конкретно и затова отварям тема. Много искам да си взема ГЧ 2000-2002,2003 да кажем, 2.7 дизеловия, на него съм се спрял. То не, че има гаранция с която и да е кола, ама налитат ли му да крадат определени части от него. Супер неудобно ми е да ходя и да се връ
    щам от платения паркинг-3г. бях така с една кола и не си е работа. Каското е ясно, но голям ли е риска да си го държа пред блока в София. Питам защото на МЛ, по - новите Ц класи например крадат огледалата с мигачите дето са на тях, на разни други парктрониците и т.н. На ГЧ от посочения модел краде ли се често нещо, което е скъпо и само нерви и разправии после.
    SUV

От: ГЧ-задължително ли на паркинг

Не по моргите има много части и не са така скъпи , а и няма голямо търсене както при Мерцедес . Но мисля че причината да си купиш Jeep не би трябвало да е тази ! Здравото окачване , евтината поддръжка и в пъти по-голямата проходимост е големия плюс на Гранда . Иначе мотор и скорости са еднакви и имат много взаимно заменяеми части , като оригиналните части за Мрецедес са по-евтини от оригиналните за Гранда ако е 2,7 CRD . Преди покупка препоръчвам оглед при някой който се занимава основно с тези автомобили , във форума има достатъчно . Успех !!!
    Еди Рангелов : 0885 088 444
    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
      Но мисля че причината да си купиш Jeep не би трябвало да е тази ! .......... Успех !!!
      Благодаря за отговора, колега. По-скоро обаче, причината да НЕ си купя би била тази. Както казах и по-горе, ако е кола, която трябва да я държа на паркинг не си заслужава. Возя всяка сутрин децата до училище и винаги времето ни е кът. Ако ще трябва да ходя първо до паркинга, пък после да се връщам да ги взимам ми е супер неудобно. Вечер по същия ред, а в подобно време още е по-кофти. Човек в тоя студ се прибере директно, пък се отпусне и т.н. Както упоменах, 3 г. бях на тоя хал и повече - НЕ, благодаря.
      Та харесвам машината, никой от нищо не е застрахован, ама едно е определена марка и модел постоянно да е обект на посегателства, а друго е да не е толкова често. Абе пред входа чисто нови Пежа, Рена, Тойоти, никой не ги пипа, а някой старо БМВ или Мерцедес, я огледало, я комутатор (Мерцедес W 202-C180 и С200 и W124-136 коньовите), лайстни, парктроници и т.н. и т.н.
      Колебаех се между МП 3.2 ДИД и ГЧ 2.7 (защото аз газови уредби не слагам, а с бензиновите оле мале), но като видях в една тема, как един съфорумец бе снимал МП, дето радиатора стърчи от долу и никак не е защитен, се отказах. Да не говорим 4-вратката на МП е бая голяма, а пък двувратката е със супер малък багажник за подобни размери. Та затова ГЧ отговаря на всички изисквания - за асвалт, за лек оффроуд ако се наложи (аз повече от това едва ли), комфортен, красив абе ДЖИБББ мечта
      Да те разбирам, че оригиналните части закупени от БС за Мерцедес относно двигателя и скоростите да кажем ще ти излязат по-евтино, ако купиш такива от JEEP
      Както и да е, ще го мисля пък ще видим. Иначе това е колата!
      SUV

Коментар

Високите коли тип "джип" са по-лесен обект на посегателства върху катализаторите.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

То на този модел ГЧ точно не съм наясно, дали като се запушат се махат, играят ли голямо влияние ако ги няма и т.н. Определено, ако ТП се правеха реално, много коли нямаше да минат заради отделяните вредни емисии поради липсата на катализатор.
          Но е достатъчно само долу да се завират и да къртят там възлите
          SUV

Коментар

Нямате ли възможност да си наемете до вас гараж под наем, поразпитайте съседите, повечето не пускат обяви, на Лозенец дето се води скъп квартал, моя приятелка си намери така до тях, топъл гараж за 100лв с мивка и течаща вода

Коментар

Ами няма, то ако имаше Панелки до панелки, има естествено и ново строителство с гаражи, но няма възможност поне на този етап за нещо свободно. А и то и платения паркинг не бе много далеч, т.е. кой знае колко, в сравнение с други евентуални възможности. Ама щом не е като да е пред блока, все е тая. Аз точно това не искам да се повтаря, което търпях доста време. Искам да си сляза от вкъщи и директно да се кача на колата, а на връщане-да сляза от нея и директно у нас. Вече една година направо се родих, от как продадох предната си кола и си взех другата. На жената също си кеси отпред и така.
              Както и да е, общо взето придобих представа за нещата. Риск винаги има, ама. В квартала дето живеят родителите ми ( в който и аз 25 г. близо) един си държеше Порше Бокстер пред входа, качено на тротоара и предните гуми в тревата Никой не знам да му го е пипал, човека не е кой знае какъв, за да са се плашили, а пък квартала не е от най-примерните. Въпросът е, дали съответната марка и модел има нещо което лесно се сваля, търси се и е на добра цена. Иначе то от всяка кола можеш да гепиш нещо и както казах, сигурно няма. Ей така палиха на хората колите, чупят без причина стъкла, разбиват коли да тарашат вътре, но не е като една кола да има част, която постоянно да й налитат и да е рисково тя да не стои в гараж или на платен паркинг. Като гледам, доста хора са чели темата, поради което може да се приеме, че като цяло риска е приемлив. То не е и само, че нещо трябва да се възстанови, а да не е и част, без която колата да не бъде функционална. Слизаш, палиш и нъцки, не върви..............както например с комутаторите на определените Мерцедеси, посочени по-горе.
              Ще видим, "когато му дойде времето"................както е казал един български "владетел"
              Последно редактирано от Dydo; 27-11-13, 13:38.
              SUV

Коментар

Както писа по-горе edirangelov, няма някакво особено търсене на конкретни части, та да има пазар и добра цена за да се краде нещо по този Jeep. Има доста такива, внесени за части по автоморгите и няма кой знае колко голямо търсене на специфични модули или части за тях. Има известен риск от това, да отрежат и откраднат катализатора, както впрочем е с повечето автомобили, имащи катализатор. Като добавим и това, че този е по-висок и по-удобен. Но и това не е драма, като изключим евентуално това, че вече няма да отговаря на съответния Euro Emission Standards. Mоже да се постави и някакво резонаторно гърне и да се кара и така. Както на всяка кола могат да откраднат /или да счупят при опит/ някое огледало, но не е честа практика. Аудиосистемата е специфична и няма на какво друго да се постави, така че не е обект на нездрав интерес. Сега, ако решат да я разбият за да откраднат примерно акумулатора, от това не е застрахована никоя кола.
                Според мен притесненията по придобиване на такъв Jeep Grand Cherokee WJ 2.7CRD трябва да са повече в намирането на читав екземпляр, като се гледа за специфичните за модела проблеми, примерно с горивната система /както на CDI при Mercedes/ - пропуск около дюзите и отлагането на нагар около леглата им, увеличаване на обратното гориво, засмукване на въздух в горивната система и трудно палене след известен престой и т.н. Затова е желателно да се направи някакъв оглед при някой от колегите с автосервизи и опит с конкретния модел.
                Успех!
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря за изчерпателното мнение конкретно по темата. А иначе, когато се купува ще трябва естествено да се обърне внимание на възможните проблемни места. Жената нещо ръбест й се вижда и иска Рав4, но глупости не ми се слушат
                  SUV

Коментар

Първоначално публикуван от king_bg Преглед на мнение
                    ...Жената нещо ръбест й се вижда и иска Рав4, но глупости не ми се слушат
                    По същата причина ние пък не се сдобихме с ZJ 5,9 V8...
                    Anyway, дано да се избавите от тенденцията Рав4. Успех с търсенето и търпение!
                    Година след покупката мога да кажа - заслужава си на 110%!
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                    2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Първоначално публикуван от king_bg Преглед на мнение
                      Жената нещо ръбест й се вижда и иска Рав4, но глупости не ми се слушат
                      Фактора "жената каза" не е за пренебрегване , а по-добре положи максимум усилия да ѝ се стори красив, но гледай да е здрав, че да няма после " аз казах ли ти "...
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Аз ползвам платен паркинг но при нас е проблем с паркоместата.В Младост 4 живея и колкото и да е чудно и тук имаме такива проблеми.Та срещу 40 кинта не си хабя нервите дали вечер ще има къде да си оставя колата.А и не мисля дали някой няма да ми остави автограф с пиронче.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                        0888854582
                        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                          Аз ползвам платен паркинг но при нас е проблем с паркоместата.В Младост 4 живея и колкото и да е чудно и тук имаме такива проблеми.Та срещу 40 кинта не си хабя нервите дали вечер ще има къде да си оставя колата.А и не мисля дали някой няма да ми остави автограф с пиронче.
                          // Офф
                          И сутрин/вечер те засичам поне два пъти седмично я по обиколната зад Младост3(има и още по обиколна, по която няма грам трафик, а пък има и калчица ), я по Малинов. Между другото с фланци ли си или с много изнесени джанти? Или и с двете?

А онтосно темата. Аз линчо си купих гараж преди 4-5 год., защото в Младост 4 вече е ад с паркирането. Особенно зимата. А пък може и да си държиш вътре, я гуми, я шейната на децата, я колелото и т.н. Последната причина да го взема беше посегателство в/у колата. А специално Грандовете не мисля, че пък са чак толкова атрактивни и хващащи окото на средния българин или поне масовия.
                          WG 2.7 CRD

Коментар

Здрасти!С изнесени джанти.Ти май си със същия цвят кат мен.Видях те два - три пъти и аз.Единия карах зад теб по калчицата.
                            Поздрави.Може на кафе някой път.
                            Абе не е по темата ама па си е социален контакт
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                            0888854582
                            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X