Появи ми се странен шум като от камаче заседнало в диска или някаква опираща някъде ламаринка. шума не се появява веднага а след каране няколко километра или 20 мин. и при вращане на газта и най вече между 20 и 40 км. камъче нямаше нито опираха и накладките но ги смених веднага след това колата беше няколко часа на подемника и нищто. когато го запалих и дадох на директна маисторите казаха че кардана замятал и бил крив ( става въпрос за предния) но нямах никакво тресене при каквато и да била скорост. след размишление реших да го махна за проба и шума спря а каретата са здрави поне нагледно кардана не е опирал никаде каретата са доста скъпи а да ги сменя и да не е от тях и да взема нов кардан малко е безмислено . Някои да е имал подобен случей? благодаря предварително !!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Странен шум на Гранд Чероки
Свий
X
-
От: Странен шум на Гранд Чероки
Първоначално публикуван от manolsss Преглед на мнениеПояви ми се странен шум като от камаче заседнало в диска или някаква опираща някъде ламаринка. Шума не се появява веднага, а след каране няколко километра или 20 мин. При врЪщане на газта и най-вече между 20 и 40 км. Камъче нямаше, нито опираха и накладките, но ги смених. Веднага след това колата беше няколко часа на подемника и нищто. Когато го запалих и дадох на директна, маЙсторите казаха че кардана замятал и бил крив ( става въпрос за предния), но нямах никакво тресене при каквато и да била скорост. След размишление реших да го махна за проба и шума спря, а каретата са здрави. Поне нагледно кардана не е опирал никЪде, каретата са доста скъпи, а да ги сменя и да не е от тях и да взема нов кардан малко е безмислено . Някои да е имал подобен случей? Благодаря предварително !!
Шум от клавиатурата на компютъра не се диагностира.
Преди няколко дни имах посетител мечта за всеки "майстор".Сложил си сам диагноза "строшен автоматик след оффроуд, тропа на определени режими...." и те ти го, идва с голо д**е и тубичка вазелин - "оправи ме"
....
Оправих го - засъхнала като бетон кал по гредата на раздатката около ауспуха, и леко изкривен ауспух който понякога опира (по-точно се блъска) в калта и "звучи".....кардана замятал...."майсторите"ти да ги заметнат турските манафи.
Ако е това от аватара ти, с коя раздатка си? Има ли масло в нея?
При визуално крив кардан, колата би трябвало така да тресе, че радиото да излиза от гнездото си и да ти свири на ушенце.....но пък карданните карета не трябва да имат луфт. Като си свалил кардана, в чашките грес имаше ли?
Помоли някой да те повози, а ти върти глава като кукумявка на клон, докрй в ляво, после докрай в дясно, после седни отзад и пак така, опитай се да локализираш шума дали е в ляво или дясно, дали е отпред или отзад,....провери предните главини за луфтове в лагерите....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
За граматиката съжалявам свикнал съм да пиша на латиница . Този от аватара е старото ми возило сегашния е 99г. 4000кб. Шума според мен се чува точно под мен има лек луфт в дясната главина отпред и сам сагласен но то е бучене не скрибицащо и шума е по скоро ваншен чува се ясно . И имам още едно питане кардана от 3.1 сащия ли е като на 4.0
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-11-13, 17:26.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар