Наскоро се запалих по джиповете и по точно по jeep.обмислям да си зема,но се колебая много и след голямо четене по форума стигнах до тези 2 модела.Ако може да ме посъветвате кой е по-добрия вариант от двата и кой ще излезне по изгоден.Ще се ползва за свякакво каране, но и най вече офф-роуд. Благорадя предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
jeep cherokee 4,0 или grand cherokee 4,7?
Свий
X
-
От: jeep cherokee 4,0 ili grand cherokee 4,7
Твърдо за 4.7.
Почти еднакъв разход имат и двата, а разлика в тягата в ниски обороти е осезателна в полза на V8. Газовата ГИ е незначително по-скъп за V8.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Разбирам - сравняваните автомобили да бяха поне с един обем на двигателя, а те и в това се различават. Освен това, единият започва да се произвежда, когато другия го спират. Различни класове са и пр... Общото в случая е само марката.
Аз лично, ако щях да карам предимно офроуд, не бих взел Гранд.
Бюджетът без значение ли е?
Коментар
-
бюджета е кам 6 000 лв просто толкова мога да отделя за момента. иначе стигнах до избора между тези 2 модела и тези двигатели просто така нищо по-специално освен,че от прочетеното ми се струват надеждни.Искам да разбера кой е по здрав и кой ще ми излиза по икономичен от кам ремонти и разход.
Коментар
-
За толкова пари според мен 4,7 трудно ще намериш и то читав по скоро се ориентирай към някой ZJ и то до 96-та година с този бюджет ще купиш отлична джипка и даже ще можеш да я подготвиш за в гората.Ти виждаш наклон и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеПо малкото зло е 4,7..От друга страна 4.7 е доста по пъргав и мощен и все пак е по - малкото зло...нали!!
П.П.Благодаря за това което ще последваJeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15
Коментар
-
Първоначално публикуван от bigy Преглед на мнениеП.П.Благодаря за това което ще последваЧе ще те "нахранят" е ясно. Ама ако си гладен, ще те запиша при мен
Към пусналия темата, за бюджета който имаш 4.0 "Черок" за до 5000лв (ако наистина е перфектен) и малко за обслужване, или примерно 2500 за някой поостарял и после режеш и надджипваш на воля.....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
От: jeep cherokee 4,0 или grand cherokee 4,7?
Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнениеДеде ти не спиш ли бе човек,5часа няма.Поздрави на Димата.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
От: jeep cherokee 4,0 или grand cherokee 4,7?
4,7 хубав под 10 000лв няма, и е грехота да го вкараш в гората. 10 000 + АГУ + гуми + лифт и т.н 15000лв+ отиваш. Ако взимаш 4,7 само Куадра ДРАЙВ не ТРАК. Черок няма значение коя година е едни и същи са. за 2-3 000лв взимаш един 300лв АГУ, 1000лв гуми, подложки и шпренгване 200лв и си готов за зверства в гората. Да не споменавам че и 4,7цата трябва да я обслужиш което е още едни 1000-2000лв. АКо ще си караш колата и ще ходиш по полянки и пътуване 4,7 твърдо. За офроуд черок ръбат надран
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар