Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия Гранд Чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новия Гранд Чероки

Колеги здравейте и Честита Нова Година!

Нов съм във форума Ви, с тенденция да се прикрепя по-трайно, евентуално.

Притежавам паркетник (Аутлендер 2.2 HDI 2009) с който съм много щастлив, но съм решил че е време да го ъпгрейдна с по-добър паркетник. С цялото ми уважение към името на форума си позволявам да поставя въпроса именно тук, тъй като няма къде да намеря по-запознати от вас с избраната от мен марка.

Почти вече съм взел решение - новия Гранд, 3.0 дизел 240 коня, вариант Overland. Прочел съм всичко, видях го, покарах го но съвсем малко, само по магистрала. Почти ме устройва, но все пак бих искал да чуя мнение от някой ВЕЧЕ притежаващ такова чудо.
    Основният ми въпрос е - КЛАТИ ЛИ също така както описвате за стария модел???
    И реален ли е този разход който му дават по документи?
    И дали наистина има вариант да СКЪРЦА купето още като нов???

Надявам се сред вас да има собственици именно на този модел (2011) и да успеят да наклонят везната ми в правилната посока, която и да е тя.

Успешна и безаварийна година на всички!

От: Новия Гранд Чероки

Колко му дават разхода по документи?
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Едва ли при Grand Cherokee WK/WK2 може да се говори за пътно поведение, като на старото поколение -WJ. След 2005 г. Grand Cherokee отпред вече не е с цял мост, а с независимо окачване:
      Front - Short- and long-arm independent (SLA), coil springs,
      gas-charged, twin-tube coil-over shock absorbers,
      upper- and lower-control arms (“A” arms), stabilizer bar

Rear - Multi-link rear suspension, coil spring, twin tube shocks
      (including load leveling for towing), aluminum lower control
      arm, independent upper links (tension and camber) plus a
      separate toe link.

Тук можете да разгледате подробности на руски за предишното поколение WK, който е с такова окачване. Не зная как сте с руския, но ето още подробности за "болестите и слабите места" в Jeep Grand Cherokee WK/WH 2005-2010. Това е сравнение с предишния модел.
      Има и на английски, но трябва да разгледате за конкретни подробности. Ето и SPECIFICATIONS в .pdf формат.
      Успех!
      Последно редактирано от Алекс Маринов; 08-01-13, 22:19. Причина: Допълнение
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
        Колко му дават разхода по документи?
        Градско/Извънградско/Комбинирано 10,3 / 7,2 / 8,3

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
          Тук можете да разгледате подробности на руски за предишното поколение WK, който е с такова окачване. Не зная как сте с руския, но ето още подробности за "болестите и слабите места" в Jeep Grand Cherokee WK/WH 2005-2010. Това е сравнение с предишния модел.
          Има и на английски, но трябва да разгледате за конкретни подробности. Ето и SPECIFICATIONS в .pdf формат.
          Успех!
          Благодаря Алекс, покрай твоите линкове попаднах и на още. Засега добавяме още един глас "ЗА".
          Някой да добави нещо "ПРОТИВ"?

Коментар

Ами така е, като не чух нищо "против", нямаше какво друго да направя освен да купувам... :-)
            Приемам поздравления и ставам редовен член на този полезен форум

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09322.JPG
Прегледи:1
Размер:199.1 КБ
ID:5446261Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09326.JPG
Размер:171.8 КБ
ID:5446262Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09333.JPG
Размер:152.8 КБ
ID:5446263

Коментар

Честито и много безаварийни километри. Ще чакаме отзвук от първа ръка.
              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Честито

Коментар

Честито!!!
                  Много безаварийни км.Ще бъдеш доволен.Не че съм карал този модел.Имам WK-2005 г. 4.7 бензин американец и съм много доволен въпреки някои дребни проблеми,които ми създава.Но си мисля ,че по-новото трябва да е по-добро.И все пак зависи за какво искаш да го използваш.Ако е за тежък офроуд не си струва.

Коментар

Capt.Fisher, честита придобивка! Страхотен е! Много безаварийни километри с него и дано да носи само радостни изживявания. Дай Боже, все повече съфорумци да могат да се похвалят с такава придобивка и то от магазина!
                    Поздрави!
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Честито и от мен !
                      Взаимно да се радвате и само капачката на резервоара да отваряте.
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Благодаря момчета! Да ви се връща!
                        Цял уикенд звярът стои на паркинга и не мога да му се порадвам, представяте ли си...
                        Утре ще се боря с КАТ за регистрацията и после го емвам...
                        Ще споделям впечатления!

Коментар

Честито и от мен! Емна ли го вече тоз лъскавия звяр?

Коментар

Малии....
                            На следващия ден след регистрацията направих един бърз Стамбул и обратно.
                            Не е кола това!!!
                            Единствения минус е как се държи по завоите. Ще трябва да го озаптявам повечко че с този висок център на тежестта дърпа яко по тангентата.
                            И навигацията ми се видя малко по-комплицирана и неудобна отколкото трябва, но това вероятно е въпрос на свикване.
                            А за плюсовете... няма да ми стигне страницата тук...
                            Чудо -чудо!
                            Изгори ми средно 9,8 за 1200 км, извънградско с вкл.планински проходи и магистрала. В книжката друго обещаваха, но...
                            Някой ден като съм по-лирично настроен ще разказвам подробно за гъделите дето са ги включили американците
                            Успешна седмица на всички

Коментар

Здравей,
                              Относно това дали клати или скърца мога да ти отговоря че този автомобил няма нищо общо с предишните модели Гранд Чероки . Автомобилът е на независимо окачване отпред и отзад . Качеството на материалите е на много високо ниво , така че не можем да говорим за евтини пласмаси и скърцане. Относно разхода реален разход на гориво в градски условия е около 11,5 л а на извънградско около 9 . За всякаква информация съм на разположение така че не се притеснявай да питаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X