Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматичната скоростна кутия на Гранд WJ 3,1 2000 god.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с автоматичната скоростна кутия на Гранд WJ 3,1 2000 god.

Здравейте колеги,отскоро забелязвам приплъзване ,при потегляне на джипа.Може ли причината да е в ниското ниво на масло в скоростната кутия.? Какво масло ми препоръчвате да долея ?

От: Проблем с автоматичната скоростна кутия на Гранд WJ 3,1 2000 god.

Определено може да е проблем в нивото на маслото. Маслото за твоите скорости е Mopar ATF+4, само внимавай че ако нивото е над допустимото също е проблем. Маслото се мери на хубаво заграти скорости, скоростния лост на "N" и мериш.
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
      Определено може да е проблем в нивото на маслото. Маслото за твоите скорости е Mopar ATF+4, само внимавай че ако нивото е над допустимото също е проблем. Маслото се мери на хубаво заграти скорости, скоростния лост на "N" и мериш.

Благодаря колега,а непременно ли трябва да бъде Mopar.? Ако да,дали мога да го намеря в Скорпион ?

Коментар

Значи тука не мога да ти дам еднозначен отоговор. Има хора за които е задължително да е Мопар, за други е задължително поне да е ATF+4, а някои сипват и Dextron 3. Аз в момента съм с Parts MAster ATF+4, но си чакам Мопар-а с нетърпение .
        Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
          Значи тука не мога да ти дам еднозначен отоговор. Има хора за които е задължително да е Мопар, за други е задължително поне да е ATF+4, а някои сипват и Dextron 3. Аз в момента съм с Parts MAster ATF+4, но си чакам Мопар-а с нетърпение .
          А какво ли ще правиш, когато Мопар спре да слага етикети на тубите с ATF+4?

Нееднократно е коментирано,че от доста време вече има лицензирани от Крайслер ATF+4 продукти на други производители и не би трябвало да има каквито и да било проблеми при използване на някой от тях.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Затова казах, че немога да дам конкретен отговор. Всеки сам си решава, както съм написал и аз съм с друг АТФ+4 и сега като сложа Мопар ще видя дали има разлика.

тел. 0897818449

Коментар

Защо си играете на руска рулетка с алтернативни масла, при положение че правилното масло е известно.
              Никой освен Крайслер не знае какво точно има в черните туби MoparATF+4 и никой не е успял да го копира.
              А Кока-Кола като спрат да слагат етикети на бутилките какво ще правим.
              Крайслер си дадоха състава на АТФ+4 след дву годишен натиск от страна на комисията за защита на конкуренцията. Самия факт е достатъчно показателен.
              Сега има един институт в щатите където всеки производител на масла може да си занесе тубичка и да пита, маслото в нея съвпада ли със състава които Крайслер е декларирал. Това че състава съвпада, изобщо не значи че маслото има качествата на Мопар АТФ+4. Усещате ли играта на развален телефон. Отговора струва 5000$ и по 1$ на галон продадено масло.
              Пробвал съм Кастрол АТФ+4 от лицензираните. След 1000км го смених. Има осезаема разлика при превключване. Как се държи на високи натоварвания, така и не разбрах. С уточнението че е купувано от България, което значи че в тубата може и Кока-Кола да има.

Коментар

Първоначално публикуван от abba Преглед на мнение
                Здравейте колеги,отскоро забелязвам приплъзване ,при потегляне на джипа.Може ли причината да е в ниското ниво на масло в скоростната кутия.? Какво масло ми препоръчвате да долея ?
                То туй приплъзване да не е от поледицата напоследък - включва автомата 1-ва, усеща пробуксуване, включва по-горна, после свали пак на 1-ва ...
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  То туй приплъзване да не е от поледицата напоследък - включва автомата 1-ва, усеща пробуксуване, включва по-горна, после свали пак на 1-ва ...

Не е от леда,за съжаление.За първи път ми се случи в края на миналата година,на сух път.Оттогава -редовно.
                  Пишете нещо за цената на Мопара.

Коментар

Първоначално публикуван от abba Преглед на мнение
                    Не е от леда,за съжаление.За първи път ми се случи в края на миналата година,на сух път.Оттогава -редовно.
                    Пишете нещо за цената на Мопара.
                    Разгледай тази тема на joro_cska. Има всичко за цената и начина на доставка на ATF+4.
                    Успех!
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Много ми е интересно къде изчезва ATF-а ? Някой знае ли какъв е нормалният харч,все пак.Сменял съм го преди 30 000 км.Долях 1 л.,приплъзването изчезна,но на щеката още нищо няма.........Ще доливам още поне 1 л.

Коментар

Ами доколкото знам може и да се изпарява при големи наотоварвания ........... или това май беше за маслото в дифовете .

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X