Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя модификация на Чероки е най-удачна за черен път?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Коя модификация на Чероки е най-удачна за черен път?

Здравейте,интересувам се коя модификация на Чероки до към 93г.е най-удачна за каране по черен път(кал,сняг,камъни)и малко извънградско?Дали 2.1тд или някоя бензинова версия,ако е бензин,коя?Как е като разход,проходимост,комфорта на возене не ме интересува.Имат ли автоматичните скорости достатъчно бавна предавка за каране примерно по коритото на пресъхнала река?Досега съм карал други марки и от Чероки нямам наблюдения,а съм се запалил да се сдобия с някое.Благодаря предварително на всеки отзовал се.

От: Коя модификация на Чероки е най-удачна за черен път?

Дизеловите мотори на тези коли са голям компромис. Ама наистина ГОЛЯМ. Така че търси си бензинов мотор. Примерно 4 литров. Бавни са достатъчно бавни. А има и достатъчно пауер и на бързи. Не знам дали малките Черокита имат автоматична трансмиссия. Грандове имат определено. 4 литрово - разхода на бензин от 12 до 14, на газ - от 14.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Дизеловите мотори на тези коли са голям компромис. .... Не знам дали малките Черокита имат автоматична трансмиссия......
      Подкрепям.....малките "Чероци" с 4л. мотор имат автомати и 242 раздатка,и климатик и още.... та си е благина...ама трябва търсене, че не се срещат в Милата ни Родина често.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Бензиновите под 4 литра, също...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Те всички Черокита са си един голям компромис, поне се тунинговат ефтино. Прочети Джип форума тук като за начало, после руския и после американския....
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Какво ще рече раздатка 242 и къде го пише този номер,та при евентуален оглед да знам къде да гледам?Или да го изкарвам на баира и ако ми хареса да скачам в него.

Коментар

Като за начало колега, започни от руския Jeep форум. Има доста информация за всички модели Jeep, включително и за Cherokee. А раздатъчната кутия 242 е Selec-Trac (NP242), един от моделите Full Time раздатки, които се монтират на Jeep. На същия сайт има инфо за всички модели раздатки, които са монтирани. На кутията отвън има кръгла алуминиева плочка с означение на модела /в случая 272/-

А на Cherokee лостът за превключване на различните режими ще изглежда така-

За да се ориентираш, ще трябва да прочетеш малко за Part Time и Full Time режимите, ако вече не си го направил. Успех!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря,значи трябва да се ориентирам към бензинов модел 2.5(122к.с.)или 4.0(171к.с.-186к.с.)с бързи,бавни и блокаж.Дизела 2.1 явно няма душа за работата за която ще го използвам.А и от към разход май един бензинов с газова ще ми е по евтин от дизела

Коментар

Моя гори 16-17 газ извънградско. Градско не съм го мерил... Автоматика е супер и е японски, води се AW4, четвърта скорост е овърдрайв (същата скоростна я има на някои модели тойота), а бавните надали ще ти трябват, но кой знае...
                  JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Здравей,Аз имам 2,5 бензин от 97 година сложих му газов инжекцион разхода е 12-16 газ смесено ходя си на вилата над Девин с него и в снега с таралежки е невероятно изживяване бавните са яки и наистина бавни нямам FULL TIME и не е автоматик но е страхотно магаре не се дава лесно,сериозни проблеми с него нямам,пазарувам предимно от Vestauto София...миналата зима гази в 1м прясен сняг доставя голямо удоволствие....успех!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X