Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Май проблем с преден диф на Чероки XJ 4.0l

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Май проблем с преден диф на Чероки XJ 4.0l

Голямо здравейте офроудни момци и моми разбира се!
    Здобих се скоро с мечтаното XJ 4.0 2000г. класик. Мнооооо е убаф камиона. Разучавам го още и му се кефя.
    Не си е в България но ще си дойде след няколко седмици...
    Та днес го опнах да дъло пътуване по магисталите (да го зсеча колко харчи) направих му 500 км и какво усетиххххх...
    1. Ками0нчето е един път - точно за каквото си мечтах
    2. Фърфи кат змей - мноо мазен мотор
    обаче май има нещо нередно откум предниа диф.
    Карам си аз само на задно и единсвенота нещо дето се чъжа е само вятъра и малко свистене от гумите.И с 40 и с 150 перфектно. Ако го покарам на фул таим пак е супер - няма вибрации и тропане , обаче лек "шум" подразни ухото ми . Шума не е силен - тябваше ми време да свикна с колата за да го усетя. Зависи от скорастта - до 60 практически го няма. Усилва се и като подам газ - т.е. по инерция го няма.
    Та момчето спира на една бензиностанция и ъмно почва да се чуди и експериментира. Сложих го на неутрална и без ръчна легнах и започна ена проверка....
    Задния кардан има само лек луфт - около 1мм по обиколката като се завърти на ръка. Предния обаче е около 5мм .леко мазно има и по двата дифа около семерингите.
    Освен това когата съм на задно само , в града , има едно протропване при бааавно потегляне. При фул тайм е бетон.
    Та моята теория е:
    Има лопкане (луфт) в предния диференциам.Когато той не е натоварен - демек задно само при нормално движение луфта е обран в едната посока и няма грижи. При спиране дифа се напряга в другата посока и затова при потегляне после протраква малко.
    При фул тайм дифа е постоянно натоваре в едната посока и затава притеснителния луфт е "обран", оба4е понеже все пак има луфт има слабо наистина виене.
    Та питам аз патилите момци. Моа ли аз да не се шашкам , да си сваля предния кардан и да си докарам камиончето безопасно ?
    Благодаря

От: Май проблем с преден диф на Чероки XJ 4.0l

Колега това прехрупване е нормално.Аз нямам никакъв луфт на дифовете и пак го има.С каква раздатка си 231 или 242.И не се шашкай толкова.Черока има много груба механика ,с времето ще му свикнеш и честито.Също така чакаме снимки.
    Поздрави!
    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Ноооо четоф неска и май проблема е в LSD на задния мост
      Хмммм.
      Пак ще има мислене

Коментар

Първоначално публикуван от stdk
        Питаме към модераторите - има ли цивилизован начин да пиша мнения и да не чакам 24 часа да се прочетат, удобрят и побликуват... P.S. Аз също съм модератор в мнооо по различен форум и знам какво питам С Уважение Стефан
        Да, има. Поправи си правописа и набери 20-ина мнения, които са минали успешно модерацията. Помага и ако прегледаш Правилата, където всичко това е описано.

Коментар

Здравейте Ясен,
          благодаря за отговора - ще се опитам да бъда добър съфорумец!

P.S. Благодаря и за забележката по правописа, правя го нарочно и си нямате понятие (за съжаление), колко малко хора го забелязват.
          Respect

Коментар

Здравейте отново,
            днес бях на майстор.... - всичко е наред с карета, кардани раздатки и прочие. Остава само LSDто.
            Говорих с предишния собсрвехик и той се кълнеше че маслото в дифа е правилното. Сменено е преди 12000км.
            Та питам разбиращите: Ще помогне ли само ако сложа LSD Mopar че доста пари искат за смяната на маслото в задния диф.
            Благодаря

Коментар

Първо направи класическата проверка за наличие/отсътствие на ЛСД-то.... И кажи по какви съображения имаш съмнения в него. За смяна на масло: 70/140 вискозитета, плюс добавката за ЛСД-то....

ПП. Къде си географски, и колко там струва смяна на масло в задния диф? Първото ще ти улесни коммуникиране, второто за да задоволиш моето лично любопитство.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Направих проврката - двете колела се въртят в една посока.
                Освен това успях да почистя ръждясалата табела на дифа и там пишеше
                За 75/140 масло + добавкара + смяната ми искат 97 паунда в местния Крайслер дилър.
                ПП Паундите казват каде съм. но не в Лондон - в провинцията съм, нали тука се карат джиповете

Коментар

Като знам колко струва това масло в България, и колко струва труда в кралството - съвсем по божески ти искат.....
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Това, че е сменял маслото незначи, че е с правилното. На един приятел след смяна на маслото с правилното в официалния сервиз колата започна да прави чудеса и да издава невероятни звуци От сервиза се кълняха, че няма грешка при смяната. Накрая с учебна цел му разглобих дифа, нямаше нищо повредено, след щателно измиване и подмяна с правилното масло, само, че лично, този път се случи чудо, колата си бе както преди смяната в оторизираният сервиз. Това показва, че никой никъде не е застрахован от грешки.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Това, че е сменял маслото незначи, че е с правилното. На един приятел след смяна на маслото с правилното в официалния сервиз колата започна да прави чудеса и да издава невероятни звуци От сервиза се кълняха, че няма грешка при смяната. Накрая с учебна цел му разглобих дифа, нямаше нищо повредено, след щателно измиване и подмяна с правилното масло, само, че лично, този път се случи чудо, колата си бе както преди смяната в оторизираният сервиз. Това показва, че никой никъде не е застрахован от грешки.
                      Точно така си е!
                      Затова опре ли до масла(и не само)-повечко питане,по-малко четене(че е по-лесно!)и лично присъствие при операцията!
                      Е-случвало се е да оставя магарето без надзор при Боби(Си-Джея)и Митко за едно-друго,ама само при тях...
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Мдааа хора прави сте!
                        Затова плана е:
                        1. купувам си добавката сипвам я правя 20 осморки + 100 км и слушам за "posi chatter" ако съм късметлия са сложили правилното масло но без добавка.
                        2. Ако трака пак сменям го цялото + нова добавка
                        След някой ден пак ще кажа

Ka-ki no nei

Коментар

Хора, стана работата !!!
                          Преди 2 часа сложих цялата добавка, отидох до голям паркинг и въртя си аз осморките (чак една двойка пенсионери се притесниха). После малко градско и нешастие пак тропа.
                          Връща се момчето в къщи и разочаровано размишлявя....
                          Чета какво казвате тука, чета из братски форуми и глупчо - тъпчо, ми нали дифа трябвя хубаво да загрее и чак тогава добавката успява да влезе между пласините.
                          Та скачам пак в Камиона , марш на магистралата и 130 - 160 км/ч направих 50тина км.
                          Обратно в града и чудооо - нямя повече прещраквания и тропания!
                          Благодаря, че ви има хора - без вас щех да махам без нужда предния кардан хи хихи

ПП намерих 75/140 маслото в България 27лв с добавката

Ka-ki no nei

Коментар

Хора, дайте доверен майстор за инспекция и севиз по ходовата част на XJ в Пловдив.
                            Като си прибера Камиона веднага искам да прегледам дифовете, масла смяна и прочие
                            Благодаря

Коментар

Пловдив е на 50 минути от София, защо се ограничаваш само в този град особено след като Jeep-а е в движение
                              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X