Оказва се, че утре(сряда) ще ходя в София по работа.Ако ми остане време бих искал да ида при някои който разбира да ми погледне ходовата част ,че май не е много в ред.Към кой да се обърна?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Оглед на ходовата част на Гранда.
Свий
X
-
Re: Оглед на ходовата част на Гранда.
Еми проблема е че незнам какво и е има следния проблем , при скорост над 60км като одари в дупка и предното ляжо колело започва да се тресе и да вибрира страшно заедно с цялата кола. След като намаля пак се оправя. Ходих при едни маистори те видяха само 2 луфта на кормилната щанга при дампфера и от другата старна на шарнира.регенерираха щангата но мина 2000-3000 км и сега е на сащото дередже . Явно има още нещо което разбива щангата. Моля помагаите че аман от пишман маистори.
Коментар
-
Вазможно е но искам да я закарам някаде кадето ще огледат цялата ходова част да се не окаже че има и нещо друго освен АмортисьориПървоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеАмортисьори!
Коментар
-
Ако блъска волана е КОРМИЛЕН ДЕМПФЕР.Първоначално публикуван от sata Преглед на мнениеЕми проблема е че незнам какво и е има следния проблем , при скорост над 60км като одари в дупка и предното ляжо колело започва да се тресе и да вибрира страшно заедно с цялата кола. След като намаля пак се оправя. Ходих при едни маистори те видяха само 2 луфта на кормилната щанга при дампфера и от другата старна на шарнира.регенерираха щангата но мина 2000-3000 км и сега е на сащото дередже . Явно има още нещо което разбива щангата. Моля помагаите че аман от пишман маистори.
Оригиналния струва 200/250лв усилен на ТЖМ също. Още чакам размер на демпфера на Патрула за да си взема и аз защото видях че е много твърд а моя ОМЕ го ударих и вече почна да изтърва и да блъска волана. За сега обаче в резонанс не изпада. При тебе блъска ли волана.
Ако не блъска волана може и да е амортисьор.Последно редактирано от kinex; 21-02-07, 22:32.
Коментар
-
При него реактивната щанга има само един тампон. Към купето е с шарнир.Първоначално публикуван от GRAND Преглед на мнениеОтиди да ти проверят тампоните на щангата която е захваната за купето и ходовата част.При мен същият дефект дойде от там.
А ти как я оправи тая щанга.
Коментар
-
На твое място щях да сменя при всички положения кормилния демпфер с усилен. Така предницата ще стои много по стабилно на асвалт. Иначе дори и всичко да е на ред след всяка дупка моста ще се разтриса яко.Първоначално публикуван от sata Преглед на мнениеНе , не бласка на волана започва да бласка на волана чак след като започне да се тресе цялата кола.
Коментар
-
И аз щях да я сменям с нова но тя щангата си е здрава а 560лв ми се видяха много за две селеневи втулки. Затова смених само втулките от преден носач на рено Клио.
При ГрандЧероки 1 и 2 е акцентирано върху траяловите възможности. Целия мост отпред осигурява голям ход на окачването но е по лошия варянт за скоростни рейдове. ГрандЧерокито е може би джипа при които затрисането и изпадането на предния мост в резонанс се проявява с наи-голяма сила. Поне аз за толкова голям проблем при другите не съм чувал. Това е една от причините при ГрандЧероки 3 предното окачване да е вече независимо с А-рамена. Явлението е познато като Death Wobble руснаците му викат ШИМИ. Наи-лесно се лекува с по твърд кормилен демпфер.Последно редактирано от kinex; 22-02-07, 07:56.
Коментар
-
В Понеделник или вторник оставям джипа да му слагат газов инжекцион в перник,ще взема колата сряда или четвартак ако до тогава намеря някои които може да прегледа предницата в софия ще ида да оправя всичко.За сажаление нямам нито гараж нито инстроменти,така че наистина се надявам някои колега от форома които има сервис да помогне.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар