Оказва се, че утре(сряда) ще ходя в София по работа.Ако ми остане време бих искал да ида при някои който разбира да ми погледне ходовата част ,че май не е много в ред.Към кой да се обърна?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Оглед на ходовата част на Гранда.
Свий
X
-
Re: Оглед на ходовата част на Гранда.
Еми проблема е че незнам какво и е има следния проблем , при скорост над 60км като одари в дупка и предното ляжо колело започва да се тресе и да вибрира страшно заедно с цялата кола. След като намаля пак се оправя. Ходих при едни маистори те видяха само 2 луфта на кормилната щанга при дампфера и от другата старна на шарнира.регенерираха щангата но мина 2000-3000 км и сега е на сащото дередже . Явно има още нещо което разбива щангата. Моля помагаите че аман от пишман маистори.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеАмортисьори!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sata Преглед на мнениеЕми проблема е че незнам какво и е има следния проблем , при скорост над 60км като одари в дупка и предното ляжо колело започва да се тресе и да вибрира страшно заедно с цялата кола. След като намаля пак се оправя. Ходих при едни маистори те видяха само 2 луфта на кормилната щанга при дампфера и от другата старна на шарнира.регенерираха щангата но мина 2000-3000 км и сега е на сащото дередже . Явно има още нещо което разбива щангата. Моля помагаите че аман от пишман маистори.
Оригиналния струва 200/250лв усилен на ТЖМ също. Още чакам размер на демпфера на Патрула за да си взема и аз защото видях че е много твърд а моя ОМЕ го ударих и вече почна да изтърва и да блъска волана. За сега обаче в резонанс не изпада. При тебе блъска ли волана.
Ако не блъска волана може и да е амортисьор.Последно редактирано от kinex; 21-02-07, 22:32.
Коментар
-
Първоначално публикуван от GRAND Преглед на мнениеОтиди да ти проверят тампоните на щангата която е захваната за купето и ходовата част.При мен същият дефект дойде от там.
А ти как я оправи тая щанга.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sata Преглед на мнениеНе , не бласка на волана започва да бласка на волана чак след като започне да се тресе цялата кола.
Коментар
-
И аз щях да я сменям с нова но тя щангата си е здрава а 560лв ми се видяха много за две селеневи втулки. Затова смених само втулките от преден носач на рено Клио.
При ГрандЧероки 1 и 2 е акцентирано върху траяловите възможности. Целия мост отпред осигурява голям ход на окачването но е по лошия варянт за скоростни рейдове. ГрандЧерокито е може би джипа при които затрисането и изпадането на предния мост в резонанс се проявява с наи-голяма сила. Поне аз за толкова голям проблем при другите не съм чувал. Това е една от причините при ГрандЧероки 3 предното окачване да е вече независимо с А-рамена. Явлението е познато като Death Wobble руснаците му викат ШИМИ. Наи-лесно се лекува с по твърд кормилен демпфер.Последно редактирано от kinex; 22-02-07, 07:56.
Коментар
-
В Понеделник или вторник оставям джипа да му слагат газов инжекцион в перник,ще взема колата сряда или четвартак ако до тогава намеря някои които може да прегледа предницата в софия ще ида да оправя всичко.За сажаление нямам нито гараж нито инстроменти,така че наистина се надявам някои колега от форома които има сервис да помогне.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар