Обява

Свий
Няма добавени обяви.

късите светлини на гранда изчезнаха

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: късите светлини на гранда изчезнаха

Моташ ма нещо.
    Това до десния ти фар трябва да е релето за перката на радиатора.
    Релето за къси светлини трябва да е в краката на шофьора, над буксата ОБД, първото от ляво на дясно и второто от горе на долу. Там ти е и релето за дневни светлини, над релето за къси.
    Нещо не ти се връзва разказа...
    Няма как да смениш реле за перка и да ти се оправят късите.
    Ти ли го сменя.
    Да не си ходил при някой "маистор" и да те е натоварил...
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Колега с тая информация за дневните светлини много ми помагаш щото нещо ми горят бушоните и то само когато е на дневни светлини, а колкото до майстора мисля да му направя още една визита но този път с управителя -)
      Михаил Войнов 0988814423

Коментар

по схемите които гледам във форума излиза че на мястото на късите в моя случай нямам реле има реле само на мястото на дневните светлини , а с тях определено имам проблем, когато извадих релето за дневните нямам никакви къси след това поставих на мястото на релето за късите светлини това от фаровете за мъгла , но пак се опитва да пуска дневните и релето което поставих на мястото на късите започва да църка като лудо и то пак само в режим дневни светлини , когато съм пуснал фаровете от копчето този проблем липсва
        Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Първоначално публикуван от михаил войнов 2 Преглед на мнение
          по схемите които гледам във форума излиза че на мястото на късите в моя случай нямам реле има реле само на мястото на дневните светлини ...след това поставих на мястото на релето за късите светлини това от фаровете за мъгла , но пак се опитва да пуска дневните и релето което поставих на мястото на късите започва да църка като лудо и то пак само в режим дневни светлини , когато съм пуснал фаровете от копчето този проблем липсва

Да точно така, нямаш реле за къси щом имаш дневни светлини.
          Ако искаш да си запазиш функцията "дневни светлини", най вероятно ти е повредено релето ( то не е реле а електронно блокче) и трябва да го смениш. Ако не държиш да имаш дневни светлини - махаш релето за дневните светлини и под него слагаш обикновенно реле за късите. После обаче трябва да се препрограмира компа за да работи коректно.

Нищо не каза за "майстора" и как е "оправил" проблема.

Коментар

проблема го беше оправил като сменил бушона и понеже беше вече тъмно като го взех и нямах проблеми до днес сутринта когато всичко почна отначало, но аз днес му реших проблема с керемидите по главата му :-), а ако изключа функцията от компа дали ще реша проблема
            Михаил Войнов 0988814423

Коментар

някой да знае сервиз различен от БС в Бургас и региона
              Михаил Войнов 0988814423

Коментар

След два месеца разглобяване и зглобяване излезна следния проблем. Когато фаровете са в режим дневни светлини къ крушките отива много по слабо напрежение което явно не е достатъчно на запалките на ксенона да запалят , а от там и проблема, ксенонона е монтиран в България , някой има ли идея как да се избегне този проблем или да ходя в БС и да изключвам дневните
                Михаил Войнов 0988814423

Коментар

След два месеца разглобяване и зглобяване ...
                  След два месеца разглобяване и зглобяване се сети да кажеш, че имаш допълнително монтирани ксенони.
                  Блокчето пуска на крушките ПВМ сигнал (pulse-width modulation). Блокчето на ксенона сериозно бърка плановете на блокчето на DRL-а.
                  Въпреки това трябва да има вариант - някой жичкаджия ще може да го измисли.

Коментар

май ще се окаже че прослувутото реле от началото на темата си е било за фаровете
                    Михаил Войнов 0988814423

Коментар

В какъв смисъл.
                      Не те разбрах какво имаш предвид.

Коментар

релето което открихме до предния ляв фар днес го разгледах взима инпулс за контакт от буксата на късите и ток от акумолатора , който пуска към запалките на ксенона , но явно майстора не го е сменил с правилното зашото сега когато е на дневни релето явно не му достига ток да направи верига а и като гледам старото пише че преобразува от 12 на 14v . Мисля че ако намеря такова реле проблема ще се реши
                        Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Няма там реле за фаровете.
                          Явно това реле е към ксенона. Или не...
                          Щом два месеца я ровиш тази кола, моя съвет е - махни временно ксеноните, направи си фаровете да светят нормално и едва когато всичко ти е наред иди при човек който вече го е правил да ти закачи ксеноните кадърно.

И с този ксенон не те ли сърби отзад като се разминаваш с други коли. Щото 100% цялата ти фамилия е обект на желание с тези доработки.

Коментар

Да ти кажа за фамилията незнам ама не можеш да отречеш че на ксенон се вижда много по-добре вечер.
                            Това реле определено е за ксенона и общо взето всички проблеми започнаха след като то изгоря и го смениха явно с неправилно.
                            Фаровете с нормални крушки нямат никакъв проблем , аз и така разбрах че проблема го има само на ксенон
                            Михаил Войнов 0988814423

Коментар

...не можеш да отречеш че на ксенон се вижда много по-добре вечер...
                              Ти виждаш, ама тези срещу тебе виждат ли нещо. Аз ще то кажа - не. НО това си е твой личен избор.

Ами намери си свестен еладжия да ти ги оправи тези релета.

Коментар

Всички срещу мен вече могат да бъдат спокойни , сложих си нормални крушки и в интерес на истината не светят никак зле . Нешто ми писна с тея НТМН с ксенона
                                Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X