Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако WJ не спира добре ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако WJ не спира добре ...

или ако от време на време предните дискове стават да си пържиш яйца на тях, а в София, окръга и 300 крачки наоколо смърди на феродо, определено е време да се инспектират спирачните апарати.

Ако WJ е до 2002 и предните спирачни апарати са АТЕ, то картинката, която ще видите, може да изглежда така:

При буталца в състояние на полуразпад, няма как да се очаква нормална работа на спирачките и дори новите накладки няма да помогнат ...

Явно материалът, от който са направени буталата на тези спирачни апарати, не е толкова дълготраен и с времето започва буквално да се разпада, с всички произтичащи последствия.

Единият вариант за оправяне на положението е с някакъв ремонтен комплект, включващ буталца.

Другият е смяна на спирачните апарати АТЕ с такива на Акебоно, поставяни на WJ от 2002 нататък.
    Аз избрах втория, като за замяна използвах спирачни апарати втора употреба, закупени от автоморга. Лошото е, че явно има достатъчно голямо търсене за такива, тъй като цената им (поне в моя случай) надхвърли цената на скъпите японски части за Нисан.
    Хубавото (пак в този случай) беше, че апаратите от моргата бяха в почти перфектно състояние, дори само след едно измиване на грубата мръсотия. Буталцата им също са от нещо, подобно на бакелит, но тази им част, с която контактуват с накладките е метална.
    Ние не сме неутрални!

От: Ако WJ не спира добре ...

Не знам дали ще ти е от полза, но тук и тук колегата Алекс Маринов описа профилактика, която направи на своя KJ.
    Поздрави!
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Аз имах същия проблем,само че със задните,даже има тема някъде из форума.Материала на буталата си е добър,просто така става като не им е обръщано внимание че греят.Като гледам твойте......си ги изгорил стабилно.Аз реших проблема с ремонтен комплект (буталца и гумички).

П.П. А....даже колегата е пуснал мойта тема вече.Искат си преглеждане от време на време...това е.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
        ... Аз реших проблема с ремонтен комплект (буталца и гумички) ...
        Отзад няма много смисъл да се сменят спирачните апарати, защото те ще са същите.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Отзад няма много смисъл да се сменят спирачните апарати, защото те ще са същите.

Даа така е.Мойте предните се оказаха сменени с Akebono и сега си имам един комплект накладки за Teves апарати.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

и

Другият е смяна на спирачните апарати АТЕ с такива на Акебоно, поставяни на WJ от 2002 нататък.
            Аз избрах втория, като за замяна използвах спирачни апарати втора употреба, закупени от автоморга. Лошото е, че явно има достатъчно голямо търсене за такива, тъй като цената им (поне в моя случай) надхвърли цената на скъпите японски части за Нисан.
            Хубавото (пак в този случай) беше, че апаратите от моргата бяха в почти перфектно състояние, дори само след едно измиване на грубата мръсотия. Буталцата им също са от нещо, подобно на бакелит, но тази им част, с която контактуват с накладките е метална.

И аз свърших тая работа през май, апаратите ги намерих в една морга за 360 лева, също в доста добро състояние, дисковете и накладките поръчах от интернет

http://www.offroad-bulgaria.com/show...11#post1146211
            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
            Volvo XC90 D5 Executive '12
            Volvo XC60 D5 Summum '11
            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Стаховита гледка!
              Явно съм си тръгнал две минути преди "откритието".
              Какво стана с амовете - сложихте ли поне задните?
              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
              ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                ... дисковете и накладките поръчах от интернет
                Дискове и накладки си пазарувам от колегата niki-p. Има качествена стока.

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                Стаховита гледка! Явно съм си тръгнал две минути преди "откритието". Какво стана с амовете - сложихте ли поне задните?
                Тази седмица всичко ми върви наопаки! Задните амортисьори ги сложихме и колата се постегна, но предницата все още се мандахерца като пияно морковче и ме нервира. Добре поне, че немците реагираха бързо и днес са изпратили амортисьор за замяна на дефектния. Ако е рекъл Господ, другата седмица може да има по-твърди амортисьори и отпред.

За съжаление, работата не свърши вчера. Днес се наложи отново да се търси отговор на въпроса защо чисто новите дискове отзад напират за ролята на котлони и придобиват такъв нездрав цвят

От трети опит се изясни, че причината е, както се казва, комплексна. Един път новите накладки леко са задържали поради необходимост от почистване на спирачните апарати, което беше по-лекият случай и, макар и със закъснение от 2 дни, беше направено.

Оказа се, че основната причина за якото загряване отзад след пълната смяна на дисковете и всички накладки е неизправност на механизма на ръчната спирачка. Дясното жило се оказа със скъсан кожух, поради което е задържало, челюстите не са се прибирали и все едно съм си карал с частично задействана ръчна на това колело. Отляво пък излезе, че жилото май изобщо не е било закачено на механизма.

В процеса на оправяне на спирачките излязоха наяве и някои други сладки малки изненади, типични за етапа на опознаване на купена на старо кола. Поради теч на масло се налага и смяна на семеринг на дясна полуоска. Отляво също има леко просълзило, така че ще има смяна и там.

Отделно при 2 отделни опита беше установено, че няма проблем с ръце да се завърти едното колело, докато другото е на земята. Което иде да рече нещо за състоянието на LSD-то ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Плашим се,аз ако сьм на теб ще си сменя и спирачната течност
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Плашим се,аз ако сьм на теб ще си сменя и спирачната течност
                    Прав си. Като я гледах в казанчето с какъв цвят е ми изглежда като да е за смяна.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

..... Поради теч на масло се налага и смяна на семеринг на дясна полуоска. Отляво също има леко просълзило, така че ще има смяна и там.....
                      Виж първо как са лагерите и шийките на полуосите, където се търкалят ролките и уплътняват семерингите. Да не се окаже, че си и за полуоси....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Виж първо как са лагерите и шийките на полуосите, където се търкалят ролките и уплътняват семерингите. Да не се окаже, че си и за полуоси....
                        Гризат ме едни такива опасения. Особено за дясната ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Предполагам, че знаеш, но аз да ти кажа в случай, че те налази ентусиазъм да побългаряваш.... Със съчмените лагери, които някои колеги набиват на мястото на оригиналните, категорично не става. След 1000-2000 км излизат в насипно състояние.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Предполагам, че знаеш, но аз да ти кажа в случай, че те налази ентусиазъм да побългаряваш.... Със съчмените лагери, които някои колеги набиват на мястото на оригиналните, категорично не става. След 1000-2000 км излизат в насипно състояние.
                            Не си падам по побългаряването, особено на по-важни места. Още повече, че твърде често в крайна сметка излиза по-скъпо ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X