Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгърмяла гарнитура на главата XJ 4L?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изгърмяла гарнитура на главата XJ 4L?

Здравейте,
    Вчера забелязах масло по предния диференциал и железния гард на предното окачване. Порових малко и видях, че е текло от двигателя - до колкото мога да определя - от шофьорската страна - ниско долу на последната сглобка м/у главата и блока. Масло има също видимо под перките. Нивото на масло в двигателя е 4-5мм. под минимума на пръчката, но лампата не свети. Само check лампата светна!
    Питането ми е, освен гарнитура на главата, може ли да е от друга някоя гарнитурка, семеринг или нещо от сорта? Къде е маслената магистрала?
    ...Ако наистина е гарнитура, трябва ли да сваля цялата предница долу, или е възможно да се извади главата, без да се махат радиаторите? За всички останали ремъци, перки, изпускатели, помпи ми е ясно че падат.
    10х предварително!
    :beer:
    Jeep Cherokee XJ 4Lx4Inch Lift
    Компютърна диагностика

От: Изгърмяла гарнитура на главата XJ 4L?

Дали пък да не ми се дотъркаляш, да е минем с водоструйката, и да е огледаме още веднъж на канала
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И аз си мислех да понапръскам с Меглио и после водица - хем да се поотмие малко, преди да се разглабя, хем да се види точно от къде иде теча.
      П.с. Може ли в такова състояние спокойно да се притъркалва на ниски обороти например до автомивката и после сервиза?!
      Компютърна диагностика

Коментар

Да, ако не прави локвичка под колата, няма проблем и може да се кара....

Коментар

Малко вероятно е да е гарнитура на главата ,по скоро е гарнитура на капака на клапаните ако има такава,защото е със силикон.

Освен това двигателя е с долен разпределителен вал и няма кой знае какво налягане на масло в главата, достатъчно само да маже кобилиците на клапаните.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan_yj Преглед на мнение
            Малко вероятно е да е гарнитура на главата ....
            Така де там (отпред долу в ляво)е и хидравликата на волана, може и тя да олива....миене и гледане, пак и пак преди разглобяването!

Коментар

Оказа се капак на картер...след миене и гледане
              Компютърна диагностика

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X