Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не-стандартни работи по Чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не-стандартни работи по Чероки

Друго ще правите ли на джипа?

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
      Друго ще правите ли на джипа?
      Ще помисля дали да удължаваме биалетките! Отзад буфери и да монтираме новите амове.
      Ще сменим маслото в задния диф, че има работещо ЛСД.
      Ааа, май трябва от време на време и да се гресира.

Коментар

Браво,много добре е станал.
        Ще гледам от твоя
        878511557

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Имат разлика в сравнение с оригиналните в диаметъра - по малък е и в оригиналното горно легло не влизат. За сметка на това растоянието между витките е по малко и телта е по дебела. Ще трябва да се правят нови горни "легла":

[ATTACH=CONFIG]215392[/ATTACH]
          По горе съм допуснал грешка
          Пружините от Гранд-а са с по голям вътрешен диаметър и в оригиналните горни конуси щяха да влезнат! При нас не влезнаха в допълнително монтираните и заварени тръби, с които джипа беше лифтнат.
          Въпреки че една от многото ми специалности е заваряване и "с електрожен и резак невъзможни неща няма", не съм привърженик на подобни радикални действия! Поне не върху конструкцията на цивилни машини. Макар и прецизно направени, добре е да се мине без тях.
          Щеше да се мине без подобни интервенции и въобще преправяния по щасито и мостовете, ако не беше предишния "тунинг":

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5355.jpg
Прегледи:1
Размер:179.6 КБ
ID:5184168Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5311.jpg
Размер:190.4 КБ
ID:5184167Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5306.jpg
Размер:162.2 КБ
ID:5184165Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5307.jpg
Размер:182.2 КБ
ID:5184166

Коментар

Ако трябва да сме максимално точни, Андро - пружините на Гранда не могат да влязат в оригиналните "легла" на Черока. Вътрешния размер на пружините не по-голям, а по-малък! Просто на Гранда са прави, а оригиналните на Черока са скосени в горния край (точно и заради това не пасват тези от Гранда на оригиналния тампон (конектор, стабилизатор)). Предишния "тунинг" включваше единствено "подлагането" на 8 см. тъба между купето и "леглата" с бъмп-стоповете - без да са променяни диаметри и ъглъли. Затова и бъмп стоповете стърчаха напред и реално нямаше как да контактуват с тампона на моста и нямаше как да се монтират новите пружини без корекция на ъгъла - именно заради по-малкия им вътрешен диаметър. Ъгъла на бъмп-стоповете не бе проблем за оригиналните пружини заради по-големия им диаметър. За сравнение прилагам размерите на пружините на гранда:

Тези за +4" са:
            Дължина - 495мм
            Дебелина - 15мм
            Диаметър вътре - 95мм
            Диаметър вънка - 126мм

Дай днес да измерим оригиналните пружини и ще видиш, че съм прав...

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
              Ако трябва да сме максимално точни, Андро - пружините на Гранда не могат да влязат в оригиналните "легла" на Черока...
              Ще влезнат Марто. Днес си говорихме по въпроса. Наистина са по малък диаметър, но е факт че в долното легло влезнаха и даже подминаха ограничението, и опряха в моста. Горе пък няма никакъв проблем, тъй като пружините на Черока са много стеснени, а на Гранда са с еднакъв диаметър. Само трябва да се монтират гумени подложки, за да не опират долу в моста и горе в конуса на калника, което и ние направихме.
              А, днес май имаше малко разочарование след монтажа на стабилизатора?
              Ще пусна след малко снимки.

Коментар

Изработихме и монтирахме буфери. Монтирахме новите амове и стабилизатора със стандартните биалетки:

Име:IMGP5392.jpg
Размер:196.5 КБ
ID:5184330Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5384.jpg
Прегледи:2
Размер:209.3 КБ
ID:5184329Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5382.jpg
Размер:181.3 КБ
ID:5184328Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5381.jpg
Размер:197.9 КБ
ID:5184327

Коментар

Първо го качихме без стабилизатора и нямаше разлика с ходовете от предишното мерене. Амовете и буферите не ограничват хода.
                  После снимките са със стабилизатора.
                  Може и утре да удължим биалетките, но ме съмнява да има разлика.
                  Марто знае какво е решението на проблема със стабилизатора.

Име:IMGP5380.jpg
Размер:190.8 КБ
ID:5184335Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5379.jpg
Размер:242.4 КБ
ID:5184334Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5378.jpg
Размер:231.0 КБ
ID:5184333Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5376.jpg
Размер:207.7 КБ
ID:5184331Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP5377.jpg
Прегледи:2
Размер:233.3 КБ
ID:5184332

Коментар

Решението е дисконектори - кеф ти ходове по 60 см. кеф ти сигурност на пътя..(но не и двете едновременно - пълно щастие няма)!!! Не мисля, че удължаването на биалетите ще ни приближи към ходовете без вкл. стабилизираща щанга, защото геометричната конфигурация ще остане същата, като в този случай щангата ще влезе в пружината... Единствения вариант да имам ходовете от вчера и да имам щанга в концепцията е, да я поръчам (с друга геометрия), но не виждам смисъл с оглед на това за какво ще се използва джипа... Ще си го търклалям така, освен някой ако не даде друг работещ вариант.... Като цяло, съм повече от доволен! Продължа ли - няма спиране...

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                      Решението е дисконектори - кеф ти ходове по 60 см. кеф ти сигурност на пътя..(но не и двете едновременно - пълно щастие няма)!!! Не мисля, че удължаването на биалетите ще ни приближи към ходовете без вкл. стабилизираща щанга, защото геометричната конфигурация ще остане същата, като в този случай щангата ще влезе в пружината... Единствения вариант да имам ходовете от вчера и да имам щанга в концепцията е, да я поръчам (с друга геометрия), но не виждам смисъл с оглед на това за какво ще се използва джипа... Ще си го търклалям така, освен някой ако не даде друг работещ вариант.... Като цяло, съм повече от доволен! Продължа ли - няма спиране...
                      Правилно!
                      И ще имаш геометрия в нормите и здрави калници. И едни кинти в повече, за прежалена и истинска хард машина.
                      Кво стана, студи ли се водката?

Коментар

Изстудява се в магазина! Утре ще си я взема (пазели ми я)... Говорих с тъста ми и последно се оказа, че като купувал джипа в Италия му казали, че са сменили маслата в дифовете и раздатката (което ме изправи на нокти... като го купувах разказа беше, че са го сменяли те - тъста и шурето))..!!! Така, че утре ще отваряме заден диф със сигурност и ако е грозна гледка и преден! Поне за раздатката съм споко, защото маслото го смениха като сменях веригата миналото лято! Аз като ти разправям днеска, че ме подгони параноята, ти се смееш... Не е нормално всичко да стане толкова лесно... Така, че се подготви психически утре да си до лактите в сещаш се кое...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          Изработихме и монтирахме буфери. Монтирахме новите амове и стабилизатора със стандартните биалетки:

[ATTACH=CONFIG]216831[/ATTACH]
                          Дълго джилязо с малка гума. Да се поправи. Сега.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Дълго джилязо с малка гума. Да се поправи. Сега.
                            А с дълга гума и малко жилязу става вибратор - да се радват женурята... Да се запомни. Сега.

Коментар

Майтапа си е майтап, ама така е кофти.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ти си се извратил бре!
                                Я виж оригиналния преден буфер! Тоя е два пъти по здрав.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X