Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене Cherokee XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно палене Cherokee XJ

Здравейте, имам от няколко дни много тъп проблем.
    Джипката е Чероки 2001 г, 4.0L. автоматик.
    Има инсталирана газ, с изпарител.
    Сменени са свещите, всички масла, почистил съм целия дросел, заедно с датчиците около него, единственото нещо, което счупих най-накрая е стъпковия мотор. Сега стои просто като механичен регулатор, ръчно го развих/навих да държи на топъл двигател 750 оборота.
    Проблема: При непален дълго време или студен двигател ми отнема няколко минути стържене, мъки и помпане на газта, докато запали. След като запали трябва да поддържам педала на газта около 10-20 сек. и след това заспива. И на газ и на бензин са ужасни мъки.
    Моля за съвети и насоки - какво да прегледам или да пробвам, за да установя къде е проблема!
    Благодаря предварително! Бирата после е от мен!
    Jeep Cherokee XJ 4Lx4Inch Lift
    Компютърна диагностика

До: Трудно палене Cherokee XJ

смени си стъпковия мотор за празния ход, провери и за пукнатини или скъсване по маркучите за въздуха (най-вече отдолу на дебелия маркуч)

Коментар

Колега този проблем го имах на мойта пущина преди време.
      Колата се оправи като я заведох на кадърен доктор.Закачия за машинката направи диагностика и после кото си зопочна инжекция изпарител (изпарителя беше се затлачил с гняс ;филтъл на газов клапан)
      След това ПРАВИЛНИ реглажи и смяна на въздушен филтър
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
        Колега този проблем го имах на мойта пущина преди време.
        Колата се оправи като я заведох на кадърен доктор.Закачия за машинката направи диагностика и после кото си зопочна инжекция изпарител (изпарителя беше се затлачил с гняс ;филтъл на газов клапан)
        След това ПРАВИЛНИ реглажи и смяна на въздушен филтър
        реглажи на какво??? Човека е написал, че е счупил стъпковия мотор, който ако не знаете постоянно се отваря и затваря в зависимост от много неща... в момента е зацепен на някво положение и мотора работи нормално само в някакъв супер шеметен момент... през останалото време гори много, гасне, трудно пали на а а а бираа а а на тласъци...

Коментар

Колко стар е изпарителя?
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov
            реглажи на какво??? Човека е написал, че е счупил стъпковия мотор, който ако не знаете постоянно се отваря и затваря в зависимост от много неща... в момента е зацепен на някво положение и мотора работи нормално само в някакъв супер шеметен момент... през останалото време гори много, гасне, трудно пали на а а а бираа а а на тласъци...
            Реглаж на газта (изпарител;двуцевката след изпарителя ако е с такава)
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Щом проблема е и на двата вида гориво, виж си стъпковия мотор.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

И на двата вида гориво е проблема, щом успее да запали, набира и върви перфектно, единствено се усеща проблема на стъпковия мотор, когато не стои постоянно на 750 об/мин, а понякога качва почти до към 1000.
                Изпарителя е с 2 маркуча след това , които влизат над дросела на 2 различни места.Въздушния филтър е на 500 км.
                П.с. снощи опитах да запаля, впръсквайки след въздушния филтър Engine Cold Start спрей. Не пръсках много, но все пак запали по-бързо, отколкото без него. Дочух от майстора ми, че може да е за смяна бензиновия филтър, или проблем в датчика за студено палене. Този датчик знае ли някой къде се намира и подлежи ли на почистване? На стария Чурук знам, че може да се чисти...
                Компютърна диагностика

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                  смени си стъпковия мотор за празния ход, провери и за пукнатини или скъсване по маркучите за въздуха (най-вече отдолу на дебелия маркуч)
                  За кои маркучи имаш предвид, от филтъра до дросела или по-ситните вакууми около и под дросела?
                  Компютърна диагностика

Коментар

Първоначално публикуван от Bokovizam Преглед на мнение
                    И на двата вида гориво е проблема.....
                    Кабели за запалването, бобина....

Коментар

За кои маркучи имаш предвид, от филтъра до дросела или по-ситните вакууми около и под дросела?
                      дебелия гофриран дето излиза от кутията на въздушния филтър... ама ти си написал, че си счупил стъпковия мотор и незнам защо търсиш проблема на друго място. Ако имаш познат с такъв мотор - сложи неговия стъпков мотор и после пия бира, ако не е от там - бирата от мен айде и пържени картофки

Коментар

И на газ и на бензин са ужасни мъки.
                        Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                        Реглаж на газта (изпарител;двуцевката след изпарителя ако е с такава)
                        да бе и аз така помислих, ама проблема му е независим от вида гориво... значи остава другата съставна - въздуха... за това се почудих.

Коментар

Явно е от голямо значение стъпковия мотор освен да е там, и буксата му да е включена, и да подава и приема правилна информация от компа...
                          Иначе Дядо Владо, нямам кабели, а една цяла "тресня", нанизана върху свещите, там вътре са и бобинките до колкото знам, но онзи ден като бях пак при газаджии, казаха, че от към токове и свещи е перфектна, особено щом никога не е връщала и гърмяла докато е при мен.
                          Благодаря за отговорите, намерих 1 морга с такъв чурук, но ми искат 100 лв за стъпковия мотор. Малко множко ми се струват...
                          Компютърна диагностика

Коментар

...Иначе Дядо Владо, нямам кабели, а една цяла "тресня"...
                            Пак си мисля че е ток
                            При мен (на старУто "форд" ) след като цяла зима палих със "старт спрей" и последователно сменях капачка, палец, свещи, кабели (без основния) се ококаза, че именно там е проблема
                            Един ден глутницата костинбродски оффроудъри ме емна и ми каза стой в колата да въртиш, а ние ще човъркаме...та именно кабела между бобината и капачката беше прегорял вътрешно (но не пробил на вън) и докато не мине искрата 1000 пъти и не направи овъгления слой проводим колата не палеше, после работеше безгрижно до следващо дълбоко изстиване смених го (висеше ми новия на стената в гаража от три години, ама с тест на омметър стария си даваше 5 К ома (което е в норми) и все не го сменях.....после гаснех безгрижно в движение и гореспоменатите (а и не само те ме) прибираха на въже от къде ли не във всякакви часове на денонощието (за което им благодаря), то не бяха смени на комплект делка, комутатори, бобини.... оказа се вътрешно прекъсване на единия кабел който праща управляващ сигнал към бобината, при тест с пробна лампа или омметър си е О.К. (щот` си го огънал и контактува) ама в работно положение понякога НЪЦ ....пак се прави от двама души (поне) единия върти на стартер, другия клати де що има кабел, до пърна полуда ....На колегата "Гуеорги" (4.0L"черок" автомат англичанка) пък фон Мишон си беше точил зъбките в кабелите на управлението на запалването и единия беше оголен, а от другия тънка като косъмче жичка (само една от кабелчето) стърчеше и понякога опираше в другия....като повъртиш и се разклати мотора, този "бай пас" на сигнала изчезва, ама като тръсне в дупка или спре да се клати мотора пак се допират и НЪЦ сигурно два дни сме се пулили докато "Гуеорги" го забеляза ....после ми купи очила и на мен ( и на него да му благодарая) ...и от тогава само го кара безгрижно и го лифти
                            П.П. на газ "гърми" ако има искра в неподходящия момен, а ако е няма....това за майсторите"гъзари"

Коментар

Колата няма кабели на свещите. Нама и маркучи за въздух които са важни за паленето.
                              Аз не мога да разбера каква е идеята на тая тема. Счупил си моторчето за празния ход, после що не палила. Ми чупи/купи.
                              Скъпо нескъпо, тва е положението. Без моторче не става.
                              То за тва има сервизи. Като го чупят те, да си го оправят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X