Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хаотична работа на оборотите на студен двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хаотична работа на оборотите на студен двигател

Здравейте, става въпрос за следното:
    Чероки 1992 г. / двигател 4.0 HO / без газово, най-напред да поясня, че всичко разказано по-долу се случва ЕДИНСТВЕНО при студен двигател, като си загрее всичко си е съвсем нормално. И така :
    - ДЕН ПЪРВИ : както всеки един друг път след старта ("Park") двигателя си "изръмжава" до около 1500 об, и след около 2-3 сек. си ги сваля на около 850 - дотук всичко наред, изчаквам 2 мин. да позагрее и почвам да превключвам лоста на скоростите през всички позиции, САМО когато минава през "N" внезапно оборотите св вдигат над 1500 и след около 5 сек се връщат на 850. Загасям, отново паля - едно към едно с горе-описаното.
    - ДЕН ВТОРИ : стартирам (на "Park") и оборотите заковават на около 1500, стоят си така две минути, подавам рязко газ да речем над 3000 и като отпусна си падат на "любимите" 850. Гася, изчаквам минутка, пак паля - всичко по същия начин. След като веднъж оборотите са се "нормализирали" ,при местенето на лоста на автоматика аномалии няма в нито една позиция.
    - ДЕН ТРЕТИ : старт (на "Park") - първите 10 секунди - всичко както в доброто време "преди", след което - изведнъж самофорсаж до "омразните" 1500 за около 10 секунди, после си падат на 850 - и така още 2-3 пъти докато накрая все пак задържат на 850. Изчаквам 2 мин, отработвам момента с лоста на автоматика - забележки никакви и в позиция "1-2" отпускам педала на спирачката и - двигателя ЗАГАСВА !
    Паля отново, отпускам спиарчката - аха пак да загасне, подавам малко газ и така карам около 1 минута, пускам педала на газта и Черока си пъпли леко леко напред както винаги досега.
    Последните 2 часа и половина търсих надлежно в подфорум "JEEP" и не открих нищо което да наподобява моя случай. Затова ще съм много благодарен ако споделите вашите мнения.

До: Хаотична работа на оборотите на студен двигател

Стъпковото моторче се заби с някаква гняс..... Купуваш спрей за почистване на карбуратори, отваряш капака, отдясно/ляво по посока на движение/от шофьорската/ на горния коллектор от страни ще видиш един тройник, сваляш му една от търбичките, палиш мотора и пръскаш от спрея вътре...... По цяла вероятност ще се форсира мотора, ама не е страшно......

Друг вариант - сваляне на самото моторче, ама така пред компа не мога да го обясня..... Пак е на същия коллектор, отгоре. Под въздуховода от въздушния филтр, от цялото нещо де що има там ориентирано към задната част на двигатела.

Успех
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Благодаря на Злой за бързия отговор , дано "диагнозата" се окаже вярна, че "лечението" изглежда доста елементарно и финансово ненатоварващо.
      Поемам ангажимента да споделя резултата (по ред причини обаче чак към края на седмицата ще мога.)

Коментар

аз на другата ми кола съм го чистил с бензин и няма проблем, изчисти се и вече 15000км няма проблем.

Коментар

От: Хаотична работа на оборотите на студен двигател

За да приключи темата - имам удоволствието да споделя, че това което ми препоръчаха Злой и Y.Stoqnov беше извършено края на миналат седмица и резултата е , че вече пети пореден път всичко си е OK. Още един път - благодаря за компетентните насоки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X