Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с кормилото и компютъра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с кормилото и компютъра

Здравейте , четох доста из форума и май само тук е мястото за моят проблем , когато колата се движи бавно най- често при маневриране при ниски обороти ( без да подавам газ) волана ми затяга , щом подам малко газ олеква отново - Колата е Гранд лимитед 1995 4.0л , при студен двигател не го прави .Също така и компютъра ми се нулира през няколко часа ( имам предвид екранчето на което се вижда коя врата е затворена и коя не е) . Не че ми е толкова важен, но не нося часовник и час и дата само от там гледам. Мерси предварително .
    Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
    MB 190 2.5 16
    MB 124 230 CE

До: Проблеми с кормилото и компютъра

Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнение
    ... волана ми затяга , щом подам малко газ олеква отново - Колата е Гранд лимитед 1995 4.0л , при студен двигател не го прави ...

Помпа?
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Хидравличната течност, бяла ли е или червена.

Коментар

Мисля, че е червена , поне така ми се стори като проверявах нивото на маслото последния път (преди 2 дена), но не съм обръщал внимание специално на цвета , помпата тече ,но не мога да видя от къде. Утре на светло ще видя дали 100% е червен.
        Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
        MB 190 2.5 16
        MB 124 230 CE

Коментар

Хидравличната течност трябва да е прозрачна. Мопар PSF (забравих номера) В Балкан стар я има.

Червена не е добре. Това значи че в системата има масло за автоматични скоростни кутии, Дексрон или АТФ. Дори червен отенък да има, пак не е добре.

Дексрон-3 се държи много лошо в хидравликата когато загрее. АТФ-ите са по-добре но пак не е както трябва. Освен това разяждат семерингите.

Трябва да намериш сервиз в който могат да сменят цялата течност в хидравликата.

Коментар

Оказа се , че течността е червена , сега ще почистя с обезмаслител за да видя от къде тече и да съчетая ремонта със смяна на течността.Ако някой знае къде в София мога да ремонтирам теч в хидравликата нека сподели , благодаря предварително.
            Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
            MB 190 2.5 16
            MB 124 230 CE

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              Хидравличната течност трябва да е прозрачна. Мопар PSF (забравих номера) В Балкан стар я има.

Червена не е добре. Това значи че в системата има масло за автоматични скоростни кутии, Дексрон или АТФ. Дори червен отенък да има, пак не е добре.

Дексрон-3 се държи много лошо в хидравликата когато загрее. АТФ-ите са по-добре но пак не е както трябва. Освен това разяждат семерингите.

Трябва да намериш сервиз в който могат да сменят цялата течност в хидравликата.
              Това по принцип ли е или за конкретния модел ? Защото на мойто возило в книжката пише да слагам ATF+4 и в кормилната хидравлика и аз така направих ?
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Това по принцип ли е или за конкретния модел ? Защото на мойто возило в книжката пише да слагам ATF+4 и в кормилната хидравлика и аз така направих ?
                За конкретния модел от темата. И по принцип за всички останали модели със секторна кутия.
                Може Либърти да е с ATF защото е с рейка.
                Ама пък и новия Гранд е с рейка и му дават Мопар PSF.

Коментар

Теча е от секторната кутия ( до сега си мислех, че тече от помпата ), още не съм намерил точно от къде , но поне измих гняста дето се беше натрупала.В книгата пише че болтовете на капака се затягат с динамометричен ключ, по мойте си личи че е стягано на ръка ,та ако някой знае къде могат да ми обслужат кадърно секторната кутия в софия без да ми одерат кожата, нека сподели. Надявам се затяганатето на волана да се окаже от хидравличното масло .
                  Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
                  MB 190 2.5 16
                  MB 124 230 CE

Коментар

Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнение
                    Теча е от секторната кутия ( до сега си мислех, че тече от помпата ), още не съм намерил точно от къде , но поне измих гняста дето се беше натрупала.В книгата пише че болтовете на капака се затягат с динамометричен ключ, по мойте си личи че е стягано на ръка ,та ако някой знае къде могат да ми обслужат кадърно секторната кутия в софия без да ми одерат кожата, нека сподели. Надявам се затяганатето на волана да се окаже от хидравличното масло .
                    Затягането на волана според мене се дължи от настройката на секторната кутия. Явно някой псевдо-капацитет /пишман майстор/ е прецакал нещата и сега трябва да се регулира отново.
                    Успех!!!
                    ________________________________________________________________________________________
                    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

От неправилен реглаж ще затяга и студена.

Коментар

течът в секторната кутия е от това място http://yfrog.com/2fleakj
                        Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
                        MB 190 2.5 16
                        MB 124 230 CE

Коментар

Проблема на компютъра го отстраних , проблема беше в клемите на акомулатора ( аз за всеки случаи прочистих всичко ще е кабел и свръзки по двигателя ) ,остана само теча и смяната на маслото в хидравликата ,ако някой е отварял подобна секторна кутия някога , сега е момента да сподели как да отсраня този теч, че не ми се купува нова секторна кутия . И още нещо което забелязах , гумите свирят при завой .
                          Последно редактирано от analog08; 01-05-10, 08:47.
                          Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
                          MB 190 2.5 16
                          MB 124 230 CE

Коментар

Това не е ли гайката за регулиране - 14-та позиция.

http://www.usa-auto.ru/p31061C1995.html
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Точно от нея да.
                              Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
                              MB 190 2.5 16
                              MB 124 230 CE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X