Предстои ми смяна на масла и други консумативи на моето Чероки 2.5 ТД 1999. Никъде не открих колко е количеството на хидравличната течност. Открих само, че не трябва да е ATF, а задължително Mopar Power Steering Fluid P/N 04883677 / MS 5931. И втория ми въпрос е само от БС ли може да се купи и колко горе-долу струва.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Хидравлична течност за Чероки 2.5TD
Свий
X
-
До: Хидравлична течност за Чероки 2.5TD
Първоначално публикуван от hristorama Преглед на мнениеПредстои ми смяна на масла и други консумативи на моето Чероки 2.5 ТД 1999. Никъде не открих колко е количеството на хидравличната течност. Открих само, че не трябва да е ATF, а задължително Mopar Power Steering Fluid P/N 04883677 / MS 5931. И втория ми въпрос е само от БС ли може да се купи и колко горе-долу струва.
питах тодор от вест ауто, 22лв е литъра.
-
Тъй като темата е хидравлична течност за VM 2,5 TD, да попитам и аз?
1. При крайно ляво и крайно дясно положение на волана се чува едно стържене. Това предполагам е сигнал за смяна на хидравличната течност, а може би е сигнал и за нещо друго!
2. Хидравличната течност през пробка ли се източва?
Моля, който е имал подобен проблем и го е отстранил, да сподели опит!
Поздрави!Любомир Бончев 0889216605
Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998
Коментар
-
Първоначално публикуван от hristorama Преглед на мнение???
Навсякъде пише, че трябва да бъде "Mopar Power Steering Fluid P/N 04883677 / MS 5931" и в никакъв случай ATF...???www.drivingoffence.co.nz
Коментар
-
Този номер на мопар се сменя през 6 месеца "така ни карат да си плащаме лиценза" беше отговора. Информацията, която ти дадох е по софтуер на мопар. демек този мотор от тази година му дават това масло
Коментар
-
Серийния номер на тубата може и да се сменя но маслото от както е излязло на пазара си е MS-5931.
Не знам колко точно е цялото количество, не знам и как е най-добре да се сменя цялото. Според мен цялото количество не е повече от литър.
Взимам 2л масло.
Откачам маркуча на ниското налягане от скобата долу на хидравликата.
Изтича маслото от казанчето.
Вдигам маркуча горе над нивото на капачката.
На тръбата от която съм откачил маркуча долу на секторната кутия слагам вакум помпа да смучи и наливам в казанчето и въртя волана ляво после дясно за да отварят клапаните. Без да е запален двигателя. Едно казанче с натиснат волан на ляво. Едно с волан на дясно и едно с волан без натиск.
Закачам маркуча и наливам казанчето.
Не го препълвайте - пука маркучи.
Ако някой знае по-добър начин за цялостна смяна да каже. Че ми писна вече, имам масло и в ушите. Запалих с откачен маркуч.Последно редактирано от kinex; 29-03-10, 17:23.
Коментар
-
От: До: Хидравлична течност за Чероки 2.5TD
Здравейте, при мен се оказа че е за смяна хидравличната течност,ходих в БС да се консултирам оказа се че може да се използва само течноста на Мопар която е безцветна,струва 33 лв,чероки 2.5 тд 2000 год.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар