Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за скоростите и раздатка на Grand Cherokee5.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за скоростите и раздатка на Grand Cherokee5.2

Здравеите.Съсем нов участник съм във форума и от скоро съм собственик на Grand Cherokee5.2-1996г.Джипа има много добър външен вид.Салона също е перфектен.Оказа се обаче че нещата не са толкова розови под капака.Скоростите ми не включват нормално.По някога се редят добре,по някога преплъзват.Ходих в специализиран сервиз за АТ и от там ме уверихa,че кутията е за ремонт,струващ доста скъпо.Та единия въпрос ми беше дали АТ скорости от Grand Cherokee 4l става на 5.2l.А втория въпрос е дали мога да заменя моята 249OD раздатка s 242 от Grand Cherokee 4l /с цел подобряване възможностите на джипа извън пътя/.Сигурен съм че тук мога да намеря компетентно мнение,за което предварително благодаря.

До: Въпрос за скоростите и раздатка на Grand Cherokee5.2

http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...sion/index.htm

Ако се вярва на всичко което пише в горния линк, двата мотора за коите говориме се комплектоваха с различни скоростни кутии..... Присаждане на друга раздатка е възможно, предполагам, най вече ако я вземеш анблок с другата кутия. Как ще държи на "избътъчен" въртящия момент, е друга бира....

Ремонтирай своята кутия. Като започни от смяна на маслото с Мопарско, и проверка на всички ел.връзки по нея. Според мен "убиване" на тази кутия изисква наистина "талантлив" и упорит юзер, най-вече като се вземе предвид съчетание с тази раздатка.
    Последно редактирано от Злой; 13-03-10, 17:33.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Пробай просто да смениш маслото и филтъра-нещата могат да си дойдат на мястото,ще се разминеш със 170-180 лева!Иначе внимавай-по-големи мошеници от майстори по автоматиците няма!Използват незнанието и специфичната материя и лъжат ,та си е...о мамата!!Та опитай смяна на масло...разбира се с правилното масло!!
      Последно редактирано от Злой; 13-03-10, 17:35.
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от murkobg Преглед на мнение
        Ходих в специализиран сервиз за АТ и от там ме уверихa,че кутията е за ремонт,струващ доста скъпо.
        Хич даже не е скъпо. Оригиналния ремонтен комплект на Mopar струва около 600-700 лева, калкулирай и около 800 лева за труд и 150 лева за пълна смяна на ATF+4 (около 10 литра). И ще караш чисто нов автоматик. Аз свърших тази работа преди около 15 000 км и съм много доволен от резултата.
        ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
        Volvo XC90 D5 Executive '12
        Volvo XC60 D5 Summum '11
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Скоростите ми не включват нормално.По някога се редят добре,по някога преплъзват.
          Какво значи да се "редят добре" и какво значи да "преплъзват" ? С какво им сравняваш поведението - с друг автоматик, който си карал, със същия на друг Гранд Чероки ?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Значи маслото е сменено с Мопар от Балканстар ,филтъра и гарнитурата също.Но ефектът беше нулев,затова и прибегнах до сервиз.Там наи-напред смениха някакъв електричен клапан,но нямаше промяна.След това свалиха и почистиха тъй наречения мозък,но уви пак същото.За тази работа от сервиза не ми взеха дори и стотинка,като казаха ,че за несвършена работа не се заплаща,за което съм им много благодарен.В кртайна сметка ремонтът е неизбежен или подмяната й с друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Какво значи да се "редят добре" и какво значи да "преплъзват" ? С какво им сравняваш поведението - с друг автоматик, който си карал, със същия на друг Гранд Чероки ?
              Ами имал съм и други коли с АТ,но не Grand Cherokee и мисля ,че знам как трябва да включват./без да предърпва,без да забавя включването от една скорост на друга или да вдига доста големи обороти преди да превклщчи на по-голяма скорост/.Просто не се дърйи както трябва.

Коментар

А втория въпрос е дали мога да заменя моята 249OD раздатка s 242 от Grand Cherokee 4l /с цел подобряване възможностите на джипа извън пътя/.Сигурен съм че тук мога да намеря компетентно мнение,за което предварително благодаря.
                Ето една тема,може да се орентираш.http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=83080
                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Ами имал съм и други коли с АТ,но не Grand Cherokee и мисля ,че знам как трябва да включват./без да предърпва,без да забавя включването от една скорост на друга или да вдига доста големи обороти преди да превклщчи на по-голяма скорост/.Просто не се дърйи както трябва.
                  Дамм....симптоми за ремонт са!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                    Ето една тема,може да се орентираш.http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=83080
                    За 231 раздатка знам че не става,по простата причина,че няма фул таим.Но 242 има и фул тайм,а в определени моменти може да се кара и на парт тайм.

Коментар

Относно въпроса ми за скороетите.Сега разглеждам http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...sion/index.htm и не виждам особенна разлика между 42RE-която се монтира на 4l. и 44RE(A 500) която се монтира на 5.2 след 2005г.

Коментар

Относно въпроса ми за скороетите.Сега разглеждам http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...sion/index.htm и не виждам особенна разлика между 42RE-която се монтира на 4l. и 44RE(A 500) която се монтира на 5.2 след 2005г.
                        Ако няма разлики остава много малко, да намериш такава кутия след 2005-та
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X