Здравеите.Съсем нов участник съм във форума и от скоро съм собственик на Grand Cherokee5.2-1996г.Джипа има много добър външен вид.Салона също е перфектен.Оказа се обаче че нещата не са толкова розови под капака.Скоростите ми не включват нормално.По някога се редят добре,по някога преплъзват.Ходих в специализиран сервиз за АТ и от там ме уверихa,че кутията е за ремонт,струващ доста скъпо.Та единия въпрос ми беше дали АТ скорости от Grand Cherokee 4l става на 5.2l.А втория въпрос е дали мога да заменя моята 249OD раздатка s 242 от Grand Cherokee 4l /с цел подобряване възможностите на джипа извън пътя/.Сигурен съм че тук мога да намеря компетентно мнение,за което предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за скоростите и раздатка на Grand Cherokee5.2
Свий
X
-
До: Въпрос за скоростите и раздатка на Grand Cherokee5.2
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...sion/index.htm
Ако се вярва на всичко което пише в горния линк, двата мотора за коите говориме се комплектоваха с различни скоростни кутии..... Присаждане на друга раздатка е възможно, предполагам, най вече ако я вземеш анблок с другата кутия. Как ще държи на "избътъчен" въртящия момент, е друга бира....
Ремонтирай своята кутия. Като започни от смяна на маслото с Мопарско, и проверка на всички ел.връзки по нея. Според мен "убиване" на тази кутия изисква наистина "талантлив" и упорит юзер, най-вече като се вземе предвид съчетание с тази раздатка.Последно редактирано от Злой; 13-03-10, 17:33.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Пробай просто да смениш маслото и филтъра-нещата могат да си дойдат на мястото,ще се разминеш със 170-180 лева!Иначе внимавай-по-големи мошеници от майстори по автоматиците няма!Използват незнанието и специфичната материя и лъжат ,та си е...о мамата!!Та опитай смяна на масло...разбира се с правилното масло!!Последно редактирано от Злой; 13-03-10, 17:35.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Първоначално публикуван от murkobg Преглед на мнениеХодих в специализиран сервиз за АТ и от там ме уверихa,че кутията е за ремонт,струващ доста скъпо.Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Коментар
-
Първоначално публикуван от murkobg Преглед на мнениеСкоростите ми не включват нормално.По някога се редят добре,по някога преплъзват.Какво значи да се "редят добре" и какво значи да "преплъзват" ? С какво им сравняваш поведението - с друг автоматик, който си карал, със същия на друг Гранд Чероки ?
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Значи маслото е сменено с Мопар от Балканстар ,филтъра и гарнитурата също.Но ефектът беше нулев,затова и прибегнах до сервиз.Там наи-напред смениха някакъв електричен клапан,но нямаше промяна.След това свалиха и почистиха тъй наречения мозък,но уви пак същото.За тази работа от сервиза не ми взеха дори и стотинка,като казаха ,че за несвършена работа не се заплаща,за което съм им много благодарен.В кртайна сметка ремонтът е неизбежен или подмяната й с друга.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеКакво значи да се "редят добре" и какво значи да "преплъзват" ? С какво им сравняваш поведението - с друг автоматик, който си карал, със същия на друг Гранд Чероки ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от murkobg Преглед на мнениеА втория въпрос е дали мога да заменя моята 249OD раздатка s 242 от Grand Cherokee 4l /с цел подобряване възможностите на джипа извън пътя/.Сигурен съм че тук мога да намеря компетентно мнение,за което предварително благодаря.JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
Първоначално публикуван от murkobg Преглед на мнениеАми имал съм и други коли с АТ,но не Grand Cherokee и мисля ,че знам как трябва да включват./без да предърпва,без да забавя включването от една скорост на друга или да вдига доста големи обороти преди да превклщчи на по-голяма скорост/.Просто не се дърйи както трябва.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнениеЕто една тема,може да се орентираш.http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=83080
Коментар
-
Относно въпроса ми за скороетите.Сега разглеждам http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...sion/index.htm и не виждам особенна разлика между 42RE-която се монтира на 4l. и 44RE(A 500) която се монтира на 5.2 след 2005г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от murkobg Преглед на мнениеОтносно въпроса ми за скороетите.Сега разглеждам http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...sion/index.htm и не виждам особенна разлика между 42RE-която се монтира на 4l. и 44RE(A 500) която се монтира на 5.2 след 2005г.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар