Някой да знае ,от каква кола стартера става на 2,5 VM
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв е стартера на 2,5 VM
Свий
X
-
До: Какъв е стартера на 2,5 VM
Със сигурност става от старото Гранд Чероки (ZG) със същия мотор.
А най добре сваляш твоя, гледаш Бош ли е или друг някакъв, преписваш номера и към моргите.
Може би става и от италианките с такъв мотор.
Може би става и от Вояджер.
На твоя какво му е. Нещо нови четки, бендикс...
Между другото:
1) каква е колата
2) с какъв мотор е
3) коя година е
4) от кои град си
Тези въпроси маи трябва да станат задължителни за теми с молба за помощ.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Миналата зима имах проблеми със стартера. В някои студени дни не палеше. Моя майстор ми подсказа, че може би е влезнала вода и е замръзнала. Така или иначе не се разбра. Свалиха го и му подмениха лагери, четки и други неща. Сега си е ОК. Проблемът е, че ужасно трудно се сваля. В един ел. сервиз за автомобили ми отказаха и казаха че не искат да виждат Чероки и Фронтера.
Коментар
-
Някой виждал ли е разглобен мотор? Аз да, защото го профилактирах.
Специално за четките, искам да кажа, че не е възможна замяна. Те са заварени към шините на навивките. Изводите на четките са доста дебели и къси и няма (почти няма) възможност за никаква намеса - запояване или друго. Колегата с уж сменените четки, е най-безцеремонно излъган!
Ако четките са станали доста къси, предлагам да изфабрикувате някакви "подплънки", които да поставите под пружините. Ако са свършили съвсем, моторът няма да работи и ще трябва да се търси начин за ремонт.
Лагерите са втулкови от сериозен материал и едва ли са износени.
Хубаво е да се почисти и смаже.
За съжаление нямам навик да снимам при такива ремонти и трябва да си взема сериозна белеШка!
Да добавя - не се сваля толкова трудно, но не е работа за навън и в студ.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеСпециално за четките, искам да кажа, че не е възможна замяна. Те са заварени към шините на навивките. Изводите на четките са доста дебели и къси и няма (почти няма) възможност за никаква намеса - запояване или друго.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Първоначално публикуван от павле Преглед на мнениеЧетките на всички стартери се заваряват с пунктшфаиц-точкова заварка към статорната намотка когато са къси се заваряват новите за старите кабели пак с точкова заварка правил съм го доста пъти и става .Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Първоначално публикуван от павле Преглед на мнениеЧетките на всички стартери се заваряват с пунктшфаиц-точкова заварка към статорната намотка когато са къси се заваряват новите за старите кабели пак с точкова заварка правил съм го доста пъти и става .
Моля павле за снимки!Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар