Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е стартера на 2,5 VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв е стартера на 2,5 VM

Някой да знае ,от каква кола стартера става на 2,5 VM
    Jeep Grand Cherokee 2000 3.1 WJ
    Starcraft 21f 235 HP

До: Какъв е стартера на 2,5 VM

Аз съм разчастил моя Вояджер 97 г. с 2.5 VM мотор. Виж снимката. Може да е същия.
    Прикачени файлове

Коментар

Със сигурност става от старото Гранд Чероки (ZG) със същия мотор.

А най добре сваляш твоя, гледаш Бош ли е или друг някакъв, преписваш номера и към моргите.

Може би става и от италианките с такъв мотор.
      Може би става и от Вояджер.

На твоя какво му е. Нещо нови четки, бендикс...

Между другото:
      1) каква е колата
      2) с какъв мотор е
      3) коя година е
      4) от кои град си

Тези въпроси маи трябва да станат задължителни за теми с молба за помощ.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Предстои да го сваля ,за четки, втулки,лагер, и искам да ги купя предварително .А мотора VM на Джип е само един.
        Jeep Grand Cherokee 2000 3.1 WJ
        Starcraft 21f 235 HP

Коментар

Миналата зима имах проблеми със стартера. В някои студени дни не палеше. Моя майстор ми подсказа, че може би е влезнала вода и е замръзнала. Така или иначе не се разбра. Свалиха го и му подмениха лагери, четки и други неща. Сега си е ОК. Проблемът е, че ужасно трудно се сваля. В един ел. сервиз за автомобили ми отказаха и казаха че не искат да виждат Чероки и Фронтера.

Коментар

Някой виждал ли е разглобен мотор? Аз да, защото го профилактирах.
            Специално за четките, искам да кажа, че не е възможна замяна. Те са заварени към шините на навивките. Изводите на четките са доста дебели и къси и няма (почти няма) възможност за никаква намеса - запояване или друго. Колегата с уж сменените четки, е най-безцеремонно излъган!
            Ако четките са станали доста къси, предлагам да изфабрикувате някакви "подплънки", които да поставите под пружините. Ако са свършили съвсем, моторът няма да работи и ще трябва да се търси начин за ремонт.
            Лагерите са втулкови от сериозен материал и едва ли са износени.
            Хубаво е да се почисти и смаже.
            За съжаление нямам навик да снимам при такива ремонти и трябва да си взема сериозна белеШка!
            Да добавя - не се сваля толкова трудно, но не е работа за навън и в студ.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Благодаря на Bojitch
              ..Колегата с уж сменените четки, е най-безцеремонно излъган! ...
              за забележката. Ше го имам предвид в бъдеще. Наистина наи-вероятно нищо не са сменяли а само са го почистили и са ми наговорили глупости за да ми вземат повече!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Специално за четките, искам да кажа, че не е възможна замяна. Те са заварени към шините на навивките. Изводите на четките са доста дебели и къси и няма (почти няма) възможност за никаква намеса - запояване или друго.
                Не бъди толкова сигурен. Във всеки по-голям град си има 2-3 майстора, които правят чудеса.

Коментар

Четките на всички стартери се заваряват с пунктшфаиц-точкова заварка към статорната намотка когато са къси се заваряват новите за старите кабели пак с точкова заварка правил съм го доста пъти и става .

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                    Четките на всички стартери се заваряват с пунктшфаиц-точкова заварка към статорната намотка когато са къси се заваряват новите за старите кабели пак с точкова заварка правил съм го доста пъти и става .
                    1000% вярно.

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                      И все пак, отвори един мотор на този джип и да видим какво ще кажеш. Освен това, писах "почти няма", което значи, че трябва да си много майстор и да вложиш много труд, за да го направиш.
                      Моля павле за снимки!
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X