здравейте!става въпрос за чероки 2.8 crd.проблема е следния:джипа си върви прекрасно но в един момент губи мощност светва лампата на двигателя и повече от 50-60 км.ч не вдига.като го изгася и го запаля веднага се оправя и пак си върви но лампата продължава да свети.понякога изгасва и след време пак светва.може да го направи през 100 км но понякога и през 600-700 км.ходих на диагностика в балкан стар и ми казаха че е изпаднала някаква гайка на турбината и затова от време на време прави така и казаха че ще се оправи само с нова турбина която струва около 4900лв.много се съмнявам че проблема е в турбото и затова ако някой от вас е имал същия проблем моля да сподели.черокито е с първа регистрация през 2006г.и е на 28 000 реални километри.предварително ви благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с чероки
Свий
X
-
До: проблем с чероки
Някъде тук имаше тема за самодиагностика на "Чероци" и кодове за грешка.....Беше нещо с ключа и броене мигания на някаква лампапоработи с форумната търсачка за да го откриеш.....много се съмнявам в БС и диагнозата им
Не ми звучи в софуера да има записан код "паднала гайка" ....
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
Колега, Jeep-а явно влиза в авариен режим и затова няма мощност. А причината сигурно се проявява периодично, и ако изчезне за определено време, контролната лампа изгасва. Но информацията за записани грешки /присъстващи в момента или такива, в минало време/ остава в ECU. Каква точно е тя, ще трудно така някой да ти каже. Като започнеш от проблеми с горивната система /примерно налягането в рейла/ и стигнеш до проблеми с който и да е от датчиците - за позиция на коляновия вал, на разпределителния вал, а може да се окаже и съвсем прозаична причината. Примерно лошо гориво, задръстен горивен филтър, зацапан MAF сензор и т.н.
Ето как изглежда MAF сензора, когато е що годе чист-
А тук е, когато трудно можеш да предположиш какво има в него
Намира се ето тук, във всмукателния колектор
Закарай колата при някой, който може да направи "читава" диагностика. Колата сама ще си каже какъв и е проблема. Затова има OBD II система в нея. Нека този, който ще ти я диагностицира, поне да ти каже кода на грешката, ако не ти я разясни по-подробно. Това за"падналата гайка на турбото" наистина не звучи убедително. Успех!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
всички филтри са сменени и винаги са сменявани навреме.когато правиха диагностика в балкан стар ми казаха че компа показал че има проблеми в някакви маркучи на турбината но ги провериха и нямаше проблем при тях.след доста ровене по колата откриха липсата на тази прословута гайка.но много ме съмнява че това е проблема и затова потърсих мнение и от вас.Последно редактирано от carnival; 24-02-10, 08:20.
Коментар
-
Първоначално публикуван от carnival Преглед на мнение...откриха липсата на тази прословута гайка...
Коя е тази гайка.
Струва ми се нещо не си доразбрал...Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар