Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с вентилатора на парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с вентилатора на парното

Колеги вчера ми отказаха 1,2,3 степен на вентилатора на парното или по точни имам само четвърта степен. Някой има ли идея от какво е ?
    ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

До: Проблем с вентилатора на парното

Ако е като на всички други коли, които съм виждал, или е от копчето, или от реотана, който е свързан с копчето и променя напрежението на вентилатора.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ако е като на всички други коли, които съм виждал, или е от копчето, или от реотана, който е свързан с копчето и променя напрежението на вентилатора.
      Копчето е невъзможно да е защото е като на кутлон

Коментар

Виждал съм доста невъзможни работи да се случват.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Виждал съм доста невъзможни работи да се случват.
          Затова си абсолютно прав и аз съм виждал

Коментар

Да не се окаже следното : на самия мотор на вентилатора има съпротивления (няколко на брои) , които са за съответната степен.След като изгори съпротивлението : спира да работи на дадената степен. Свали самото моторче и го разлгедай, ако има съпротивления на него (форма на пръчици или квадратни - без значение) , то подай му напрежение от самия " + " на акумулатора след съпротивление и виж дали ще тръгне да върти. Съответно минуса трябва да бъде самия корпус на моторчето. ако са изгорели съпротивленията то гледай какви са инициалите и ги търси от друг автомобил (не от магазин за радио части) със същото количество степени.
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Първоначално публикуван от bonev_d Преглед на мнение
              Колеги вчера ми отказаха 1,2,3 степен на вентилатора на парното или по точни имам само четвърта степен. Някой има ли идея от какво е ?
              Има няколко възможни причини:
              1.От превключвателя за скоростите на вентилатора /на блока за управление, този с плъзгачите и регулатора за вентилатора/. Типична повреда - нагорели и зацапани контакти на превключвателя,
              2. Ако по някаква причина електромотора на вентилатора вдигне консумацията в A, е възможно защитния термо включвател в блока с резисторите да прекъсне /при достигане на 149 градуса по C/. Това може да се случи примерно при износване и /или/ затягане на плъзгащите лагерни втулки на роторчето , замърсяване на колектора и т.н.
              3. Прекъсване в блока с резистори, регулиращи различните скорости на вентилатора. На снимката е даден, че се намира от дясно, под таблото, в краката на пътника.
              Ето и една електрическа схема на управлението на отоплението и климатика. За повече подробности разгледай руския сайт. Има доста неща за Jeep. Успех!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                Има няколко възможни причини:
                1.От превключвателя за скоростите на вентилатора /на блока за управление, този с плъзгачите и регулатора за вентилатора/. Типична повреда - нагорели и зацапани контакти на превключвателя,
                2. Ако по някаква причина електромотора на вентилатора вдигне консумацията в A, е възможно защитния термо включвател в блока с резисторите да прекъсне /при достигане на 149 градуса по C/. Това може да се случи примерно при износване и /или/ затягане на плъзгащите лагерни втулки на роторчето , замърсяване на колектора и т.н.
                3. Прекъсване в блока с резистори, регулиращи различните скорости на вентилатора. На снимката е даден, че се намира от дясно, под таблото, в краката на пътника.
                Ето и една електрическа схема на управлението на отоплението и климатика. За повече подробности разгледай руския сайт. Има доста неща за Jeep. Успех!
                Алекс неговия е 99г. това ще рече че не е като на руския саит .А при него едно копче се върти.

Коментар

Ето така му изглежда таблото

Коментар

Съгласен съм с посочените разлики в блока за управление. Но мисля, че вида и разположението на ел. мотора на вентилатора и блока с резисторите, трябва да са същите. Все пак това е сламка, от къде да тръгне да търси проблема. Това са неща, които почти всеки що годе технически грамотен би могъл да провери. Ако не се чувства уверен - само в сервиз ще е по-сигурно. Поздрави!

Коментар

"Каквото си баба знае- това си бае": навсякъде, където има проблем JEEP, проверявайте и за вакууми. На нашия Чероки, парното също така не работеше като хората. Някои степени- да, други- не. Оказаха се откачени вакууми. Така че... Зависи, дали тук изобщо има.
                      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН КАКТО КАЗА колегата lcr проблема е в тези резистори попаднала е влага и е изгнила мостовата шина на която са кримпнати . с една лустер клейма всичко си тръгна . съжелявам, че неможах да снимам с апарата . Благодаря за съдействието на всички.
                        ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Първоначално публикуван от bonev_d Преглед на мнение
                          ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН КАКТО КАЗА колегата lcr проблема е в тези резистори попаднала е влага и е изгнила мостовата шина на която са кримпнати . с една лустер клейма всичко си тръгна . съжелявам, че неможах да снимам с апарата . Благодаря за съдействието на всички.
                          Напиши поне къде се намира при теб този модул с резисторите, дали е както на тази снимка в руския форум за Jeep. Така темата ще е полезна и за други с такъв проблем.

Коментар

Блока се намира зад жабката, и е завинтен в охлюва на вентилатора. Блока се охлажда от самият вентилатор.
                            П.С. Сменявал съм го, ако има интерес мога да снимам изгорелия за инфо.
                            JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

От: Проблем с вентилатора на парното

Да посъживим малко темата. На черока (XJ '95) взе да работи само 4-та степен на вентилатора. Извадих резистора, но изглежда здрав. Почистих клемите, пръснах малко ВД-40, но не работи. Как да проверя дали е именно в него прблема - има едно нещо на една от жиците по него (вижда се на снимката, на жичката над намотката - едно черничко, моето е още по-черничко), която мисля е някаква термозащита, която като зацикли шунтира резистора и работи като без него - само на 4-та степен.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:resistorjeep.jpg
Прегледи:1
Размер:14.6 КБ
ID:5469678
                              Тоя чарк в уса е 4.37 долара. Тука е 50лв

Иначе не мисля че имам проблем с управлението - не можах да разглобя налълно таблото снощи, но от това което видях управлението ми изглежда ок.

Ако това наистина е термо-защита, какво би станало ако спраскам тая жичка, че да и махна ефективно защитата - би трябвало да сработят останалите степени, 4-та ще си работи, понеже копчето горе на таблото въобще прави байпас на резистора, или?
                              Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X