Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов компютър за двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов компютър за двигателя?

Здравей колега mordo,

Моля, напиши какво е развитието на неприятния за теб случай.

Какво стана след срещата с отговорните хора в Балканстар?

Какъв ефект имаше подадената жалба до Крайслер-Европа? Дочака ли становището им?

Подаде ли сигнал до КЗП?

Предстои ми подобен "сблъсък" с друг официален представител на коли. Чудя се откъде да започна. Ще трябва да извървя твоя път. Ще пусна нова тема.
    Последно редактирано от GAtan; 19-03-10, 12:03. Причина: забравих да се абонирам за темата

Коментар

Здравейте на всички.
      Случаят придоби неочакван обрат за мене. След извършена проверка се установи, че колата е влизала в БС през 2008 г. три пъти за диагностика. Открит е проблем с управляващия блок на двигателя, поръчан е, но тогавашният собственик (този, който ми е продал автомобила) си е "плюл на петите". След срещата с г-н Оливър Цинк (Ръководител следпродажбено обслужване в БС) стигнахме до договорка половината от сумата да заплатят БС, а другата половина аз. Заплащането включва нов управляващ блок на двигателя, нова букса, нов кабелен сноп и работа. Т.е. моята част ще е около 2000,00 лв. Разбира се, не пропуснах да се оплача за искането на пари от страна на приемчиците в сервиза за нещо, което е абсолютно безплатно.
      От Крайслер Европа (Холандия) не получих никакъв отговор. Което не им прави чест. Вярно е, че автомобилът ми е втора или трета употреба, но нали говорим за криза? Нещо повече - марката "Jeep" с годините се е превърнала в икона за хората. От тази гледна точка клиентите би следвало да се "коткат", не да се отнасят към тях с пренебрежение. Защото утре, когато имам достатъчно финансови средства, за да си позволя нов автомобил 4Х4, много ще се замисля дали да ида да си купя Jeep.
      Колата още не е готова, идната седмица се чакат да пристигнат частите. Ще ви пиша какво е станало накрая.

Поздрави
      Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
      Nissan Almera N16 2.2 DI
      LZ1MAS

Коментар

Първоначално публикуван от GAtan Преглед на мнение
        Здравей колега mordo,

Моля, напиши какво е развитието на неприятния за теб случай.

Какво стана след срещата с отговорните хора в Балканстар?

Какъв ефект имаше подадената жалба до Крайслер-Европа? Дочака ли становището им?

Подаде ли сигнал до КЗП?

Предстои ми подобен "сблъсък" с друг официален представител на коли. Чудя се откъде да започна. Ще трябва да извървя твоя път. Ще пусна нова тема.
        GAtan, сподели за какво по-точно става въпрос. Ако мога ще ти помагам поне със съвети.
        Nissan Almera N16 2.2 DI
        LZ1MAS

Коментар

Първоначално публикуван от mordo Преглед на мнение
          GAtan, сподели за какво по-точно става въпрос. Ако мога ще ти помагам поне със съвети.
          Здравей,

Пуснах нова тема: ПОМОЩ: Нов автомобил, но УДРЯН !!!
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=89907

Ще чакам и аз някой "г-н Оливър Цинк" за да реши проблема.

Коментар

Здравейте.
            Приключи и моята сага. Вече съм в движение. След сменени 2 компютъра - на двигателя и на АСК (2266 лв.), и подменени безплатно в рамките на сервизна акция "F37" компоненти по АСК. Разбира се, не стана ясно у кого е вината за състоянието на джипката - дали на стария собственик или на БС. Важното в крайна сметка е, че колата е в нормално съсояние.

Благодаря на всички за оказаната морална подкрепа.
            Поздрави
            Nissan Almera N16 2.2 DI
            LZ1MAS

Коментар

Първоначално публикуван от mordo Преглед на мнение
              Здравейте.
              Приключи и моята сага. Вече съм в движение. След сменени 2 компютъра - на двигателя и на АСК (2266 лв.), и подменени безплатно в рамките на сервизна акция "F37" компоненти по АСК. Разбира се, не стана ясно у кого е вината за състоянието на джипката - дали на стария собственик или на БС. Важното в крайна сметка е, че колата е в нормално състояние.

Благодаря на всички за оказаната морална подкрепа.
              Поздрави
              Това означава, че в крайна сметка си платил 2266 лв на БС за да ти оправят колата, така ли? И това ако е "безплатна сервизна акция "F37", направо здраве му кажи!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Безплатна е подмяната на частите и труда по сервизната акция - нов трансфрматор на въртящия момент, нова помпа, нов радиатор на АСК, масло, филтър, силикон, софтуер, препрограмиране, работа. Заплатих 2266 лв. за нов управляващ блок на двигателя, за нов управляващ блок на АСК, ново окабеляване към управляващия блок на двигателя и за работа. Доколко е трябвало да плащам за тези неща - така и не става ясно от цялата случка. Сега най-много старият собственик да изяде един хубав бой, та следващия път да не си трае за такива скрити недостатъци на стоките, които продава.
                Важното, в крайна сметка е, че сега джипката е в нормално състояние и имам 1 г. или 20000 км. гаранция. Пари се изкарват, здраве не мое да се купи.

Поздрави
                Nissan Almera N16 2.2 DI
                LZ1MAS

Коментар

Радвам се че най после може да се возиш.И все пак ти си закара колата там в движение без да имаш проблеми.За какъв стар собственик става въпрос.Та той може да го е сменил в БС блока и всичко да си е било наред. А тези некадърници да са издънили работата и после , друг им е виновен.Не ги оставяй на мира,вината е в тях.Вярно е че здраве не се купува, ама защо пък ще ги правим милионери насила.Това е мое лично мнение.Неискам да се задълбочавам , че започвам и аз да се ядосвам.Карай си колата със здраве и далече от БС.

Коментар

Този мр Цинк добре те е наредил , за тях тези части са поне със 100% по-евтини...и реално на тях им идва безплатно цялата смяна на компютри Не разбирам само защо въобще им се връзвате на тези измамници , целият форум е пълен с оплаквания от този сервиз и пак им се натрисате... В случая наистина нямаш и какво да направиш , колата паметник - сервиза вика давай лев За какви права на потребителя става дума , това си е чиста подигравка и пладнешки обир
                    Малко късно ти видях темата иначе има решение - купуваш същия комп 2ра употреба заедно с буксите (от АНглия за около 100 паунда) , подменя се и всичко тръгва с една дребна манипулация по платките (20-30лв за поене).
                    rides:
                    :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                    :arrow:2005 Yamaha YZ250
                    :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                    The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X