Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Гранд- Quadra Trac II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Гранд- Quadra Trac II

Тъй като съм с Quadra Trac II, и днес ми направи впечатление, че като занесох на сняг, отпред се чу потропкване като от стабилизираща система и се зачудих нормално ли е? Не само като занасям, но и при изкачване тук там на сняг, пак отпред от 2- те страни си прави някфи работи... Та това добре ли е за тази система и ме интересува бутона на скоростната кутия O/D за какво е, тъй като като го натисна на таблото ми показва O/D off, но не разбирам за какво е...
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

До: Въпрос за Гранд- Quadra Trac II

Вова което проверих като проблем в autodata-та ми даде някакъв проблем отпред: Problem: noise from front suspention; Cause: Front anti- roll bar bushes, и за оправяне казват да се махнат тези anti- roll bar bushes, да се изчиствят, да се смажат и да се върнат. Някой да има идея за какво става дума, свързано ли е с шума който чувам отпред и всеки път ли като качвам баир(снежен) ще чувам звузи отпред???
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

И какъв е Гранда все пак? WJ или WK? Щото WJ няма никаква електроника...

Ето малко картинки

http://www.jeep.com/en/4x4/how_syste...quadra_trac_2/
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Става дума за Overdrive Off на автоматична скоростна кутия. Изключва "фалшивата 5-та" или "икономична предавка" - за да не мести нагоре-надолу предавките при теглене на каравана или катерене на баир с висока скорост.
        Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 05-02-10, 23:30.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

WJ e, а тези картинки ги гледах, и си мисля по обясненията, че е нормално, но в същото време, като катеря Витоша на сняг, ще ми се включва постоянно и ще ми притраква и прискърцва което дразни дори да е нормално, за това питам дали е както трябва...
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Става дума за Overdrive Off на автоматична скоростна кутия. Изключва "фалшивата 5-та" или "икономична предавка" - за да не мести нагоре-надолу предавките при теглене на каравана или катерене на баир с висока скорост.
            Ако знаеш какво си написал...То,автомата е с 4 скорости...мани,мани...Пък фалшивата 5-та скорост е твърдото зацепване на хидротрансформатора...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Ако знаеш какво си написал...То,автомата е с 4 скорости...мани,мани...Пък фалшивата 5-та скорост е твърдото зацепване на хидротрансформатора...
              Малко пояснения ? Ако поддържаш, че O/D = "on demand", а не е "overdrive", не мога да ти помогна
              Което съм написал, го имам на моята кола и съм го прочел в "ръководството за потребителя", както и из този тук форум и в още няколко сайта. Просто споделям "личен опит", пък който иска да си се подиграва на воля
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Малко пояснения ? Ако поддържаш, че O/D = "on demand", а не е "overdrive", не мога да ти помогна
                Което съм написал, го имам на моята кола и съм го прочел в "ръководството за потребителя", както и из този тук форум и в още няколко сайта. Просто споделям "личен опит", пък който иска да си се подиграва на воля
                Не се подигравам.Просто това което си написал не е вярно.Еле пък за Он-деманд-а- той няма общо със скоростните кутии.
                Оувърдрайв електронно не позволява включването на директната предавка.В случая ограничава включването до 3-та.Програмата не позволява и твърдото зацепване на хидротрансформатора.Толкоз!!!
                П.П.4-степенните автоматици НЯМАТ 5-та скорост.
                П.П.2 Не съм искал да те обидя...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Добре, в крайна сметка кога да го използвам това копче, и чакам разяснения по основния въпрос...
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Превод от ръководството за експлоатация на Grand Cherokee WJ

Движение на преден ход (възможност за включване на режима Overdrive)
                    Характерен режим за включване на повишаващите предавки,подходящ най-вече за предвижване извън града и по магистрала.Електронния блок за управление може автоматично да включва 4-та или 5-та предавка (режим Overdrive),при следните условия:
                    1-Включен диапазон D (движение на преден ход).
                    2-Режим за блокиране на 4-та и 5-та скорост-не е включен.
                    3-При движение на автомобила с повече от 48км/ч (30 мили/ч).

В някой случаи може да се наблюдава,честа смяна (във възходящ-низходящ ред) на скоростите в автоматичната трансмисия.Това е характерно,при движение на ватомобила по хълмиста местност,при много силен насрещен вятър,и най-вече при теглене на тежко ремарке.В такива случаи е необходимо,да се блокира включването на 4-та и 5-та предавка.Това не само подобрява плавния ход на автомобила,но и предпазва автоматичната скоростна кутия от прегряване и удължава живота и.За да бъде блокирано включването на 4-та и 5-та предавка (режим Overdrive) натиснете бутона "O/D",намиращ се до лоста за смяна на диапазоните.При това на приборния панел ще светне индикатор "O/D OFF" потвърждавайки активирания режим за блокиране на 4-та и 5-та предавка.Ако искате да отмените режима,натиснете бутона още веднъж.Този режим е полезено да се активира,при пълно натоварен автомобил или при теглене на каравана.

През 2001г. Гранда се оборудва и със 5 степенен автоматик.Създадения на базата на 45RFE -модел 545RFE:
                    I-3,00.
                    II-1,67 (1,50).
                    III-1,00.
                    IV-0,75.
                    V-0,67.
                    З.ход-3,00.
                    Това е така наречения "псевдошестскоростен" автоматик.Тоест при плавно ускорение от място,автомобила потегля на I-ва скорост(3,00:1),след това II-ра (1,67:1),след това III-та (1,00:1).При рязко натискане на педала на газта при движение на трета предавка,трансмисията смъква една предавка надоло,но с предавателно отношение (1,50:1).
                    Прикачени файлове
                    Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

При всички положения не е нормално да чуваш каквито и да е звуци от трансмисията и скоростната кутия,според мен имаш проблем ,мисля си,че е с карета,но не съм сигурен !!! Иди на читав майстор да ти погледне предницата.
                      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Ще трябва да се погледне да, а освен това над 80 почва едно виене, май от заден диференциал, не съм сигурен. Нормално ли е за този модел, или да сменям масла и там?
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                          Ще трябва да се погледне да, а освен това над 80 почва едно виене, май от заден диференциал, не съм сигурен. Нормално ли е за този модел, или да сменям масла и там?
                          Ако вие с масла няма да минеш.
                          no signature no problems

Коментар

Май виенето спря, ако така може да се нарече. Сега друго да питам: нормално ли е като съм с30- 40- 50 (като съм в квартала и карам бавно) и като пусна газта като превключи на по- висока отзад удря, а ако не пусна газта ми продължавам да ускорявам, като превключи всичко си е плавно и няма удряне, смао при отпускане на газта, то реши да смени и удари отзад..? А за шума отпред (1-вия ми пост) днес завъртях на дясно, дадох назад на сняг и се чу шума отдясно(колелото с повече грип) и то се завъртя след боботенето, след това дадох ляв завой, първо гумата на мръдна като тръгнах, след това чух шума(боботенето/тропването) и лявото колело се завъртя от което следва, че е нормално?
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

"Дядо Владо" тук беше споменал нещо за "авто-хипохондрия" Нормално е, като не си свикнал с колата да ти се причуват и привиждат какви ли не страхотии. Конкретно на въпроса - ако "пресечеш ентусиазма" на автоматика да включва по-горна предавка по описания начин, нормално е да се чуе нещо като "туп" , когато "се откаже" и върне на по-ниската. Ама не "дрън", "банг", а глух удар. Това с колелата също, според мен не е ненормално. Ако си се заслушвал в обикновена 4х2 кола - при маневри на дълбок сняг при навит докрай волан също се получават подобни звуци...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X