Обява

Свий
Няма добавени обяви.

45RFE - смяна на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 45RFE - смяна на маслото

Дали е възможно, ако намерите да публикувате някаква информация за пълната смяна на ATF+4 в автоматите на Chrysler - 45RFE. Нещо от рода на "how to", /или стъпка по стъпка, както пишете/. Ще ви бъда благодарен.
    Поздрави!
    Последно редактирано от kinex; 04-02-10, 07:45.
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

До: АСК в авариен режим при минусови температури

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
    Колега BENZBOSS, дано не е много нахално от моя страна да се намесвам измежду мерцедеските автомати, но дали е възможно, ако намерите да публикувате някаква информация за пълната смяна на ATF+4 в автоматите на Chrysler - 45RFE. Нещо от рода на "how to", /или стъпка по стъпка, както пишете/. Ще ви бъда благодарен.
    Поздрави!

Пусни една нова тема и я мятам,колко му е,все някьде ще го има описано сьс снимки как се сменя.Давай в нова тема,а аз почвам да го тьрся това.

http://www.hotrodlane.cc/New%20HEMI%...mi%20trans.pdf

online 45RFE manual
    Последно редактирано от BENZBOSS; 04-02-10, 07:02.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

46RE

http://www.dodgeownerforums.com/smf/...?topic=11033.0

http://www.dodgeownerforums.com/smf/...php?topic=81.0

Едните пробка нямат,дупчат картера и заваряват гайка от вьншната страна,другите щека за проверка нямат

Ще го намеря и това как става,това Сваляш картера и квот изтече го хвьрляш.............е страшен метод.Трябва някой да е измислил нещо друго по-добро.

http://www.wjjeeps.com/service/transmission.htm#SERVICE

Няма по-добро,сваля се картера както е показано на линка горе.45RFE била с 2 филтьра и без гарнитура на картера,маже се с Мопар ...........нещо си,пише го на линка,а и в магазина или при ДИЛЬРА / пу,пу пу да не му е уруки /ще знаят за какво иде реч и ще го имат налично.
      Последно редактирано от BENZBOSS; 04-02-10, 07:58.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

До: 45RFE - смяна на маслото

До сега май никой не е измислил как да смени филтъра през пробката.

Коментар

Не е или поне не си казва.Обаче точенето било по-лесно.Някои точат само маслото и не барат филтрите,но това е ако няма човек какво да прави.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            46RE

.................................................................
            Едните пробка нямат,дупчат картера и заваряват гайка от външната страна,другите щека за проверка нямат

Ще го намеря и това как става,това Сваляш картера и квот изтече го хвърляш.............е страшен метод.Трябва някой да е измислил нещо друго по-добро.

...............................................................

Няма по-добро,сваля се картера както е показано на линка горе.45RFE била с 2 филтъра и без гарнитура на картера,маже се с Мопар ...........нещо си,пише го на линка,а и в магазина или при ДИЛЪРА / пу,пу пу да не му е уроки /ще знаят за какво иде реч и ще го имат налично.
            Благодаря на BENZBOSS за съдействието.
            За пробката на картера - наистина няма смисъл от нея, защото филтрите няма как да се сменят, без сваляне на картера. Щека за проверка на нивото си има при мен, разграфена за ниво при HOT и COLD състояние.

А филтрите наистина са два, един основен, на маслената помпа, и един по-малък, цилиндричен на пътя на маслото от кулера.

Продават се в комплект с уплътнителната маншета за основния филтър, като има и упътване за монтаж.

Интересно, с какво може да се замени това - Mopar RTV sealant, използвано за херметизиране на картера? Тук сигурно само в Балкан Стар ще да го има /той и дилър, за съжаление/, а силикони за подобни цели, колкото щеш. Все някой от тях ще да е приложим за тази цел.
            Още веднъж благодаря за линковете и PDF-а. Поздрави!

Коментар

Аз пък такава кутия без гарнитура не съм виждал. Все са с коркови.
              Гарнитурата е по-скъпа от двата филтъра взети заедно.
              Общо 100 и няколко лева беше всичко.

Коментар

Май има различни варианти на тези кутии. В PDF-а, даден от BENZBOSS пише /стр. 59/, че се ползва Mopar RTV sealant за уплътняване на картера и не споменават нищо за допълнителна гарнитура при 45RFE и 545RFE автомати.

А в този линк е с гарнитура, но тук кутията е 46RE.

Коментар

А на трето място видях 2 различни гарнитури за тая кутия,едната много тьнка черна гумена,а другата по-дебела.Ако пьк мога да разбера кой модел от коя година с какво идва............е ма на.Дильра по номера на кутията и година на джипката трябва да може да каже.Мога и аз да пробвам да сритам АЛЛДАТАта и да видим какво казва и тя,но и това не е голяма гаранция.

Щом имаш щека аз ако сьм на теб ще дрьпна с помпа и тьньк корав маркуч каквото мога през отвора за щеката,че като свалям картера да не се омацам целия.После са двата филтьра и после се чакало да доизтече,нещо от рода на 4-7 литра в зависимост колко го чакаш.
                  В сьседната тема има показано как се избутва старото масло с помпа,но на Мерцедес.Кутията сьщата,но дали има и какьв е радиатора ако го има,какви за снадките там.............не сьм в час.Аз леко отхлабвам и валв бодито или мозька на кутията и изтича още доста за нула време.Имам обаче пробка на торка и се точи и той за минутка.После си наливам нормалните 8 литра и нещо и го карам 60 000 мили.Ако сменям само 4 литра ще го карам на половината.Ако сьм в Европа още на половина.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Корковите гарнитури не ги ли яде синтетичното масло?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Не ги яде щото "американската чорба ATF+4" e оядена.
                      Гледам че и сервизните интервали за 45RFE нещо са мръднали.
                      Бяха 50-100 000км, сега са 50-160 000км. А на по-новите кутии от 45RFE даже ги направиха 100 - 160 000км и гаранцията е доживотна. Сигурно заради чорбата е.
                      Според мен за 45RFE изпомпване на маслото(реално половината от цялото количество) през щеката и наливане на ново през 50к и смяна на филтрите на 100 000км няма с нищо да навреди на кутията, дори при най-тежката експлоатация. Това обаче много зависи от наличието на смяна в първите 100 000км, което за колите втора употреба почти никога не е известно със сигурност. Затова най-добре и филтрите да се сменят на 50 000км.

Коментар

Тя е доживотна докато го имаш джипа и си го купил от магазина,а това рядко се случва,след 100 000 мили % на оригиналните собственици е много мальк.

Остави ги какво пишат за Американската чорба,те и за други пишеха,че са вечни,но реланоста показва друго.До 100 000 мили почти никой нищо не пипа - ремьци,масла в кутиите,свещи,горивни филтри............а след 100 000 мили банката заем за такава кола не даваТова го пиша щото все пак са ви Американски джиповете,как ги мислят и как ги правят е добре да се знае.

И ти само как се обиди на Американска чорбаВари го,печи го,АТФ+4 е едно от пьрвите масла който може човек да ги ползва с удьлжен интервал на смяна и го признавам това,в далечната 1994 го прават още.За дадени кутии обаче е писано друго и това ми беше мисьлта.
                        Сега се оказва,че гарнитурата е корк,а вьрви с масло което на теория поне яде корка,а пьк кутията доживотна.Това не ми се вьрза,ако някой има идея нека сподели.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Може и корка да е американски.
                          Аз лично я карах 40 000км с коркова гарнитура и нямаше дори заченки на теч.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            ....................................................................АТФ+4 е едно от пьрвите масла който може човек да ги ползва с удьлжен интервал на смяна и го признавам това,в далечната 1994 го прават още.За дадени кутии обаче е писано друго и това ми беше мисьлта.
                            Сега се оказва,че гарнитурата е корк,а върви с масло което на теория поне яде корка,а пък кутията доживотна.Това не ми се върза,ако някой има идея нека сподели.
                            Може би, за това в някои кутии не използват гарнитури за уплътнения, а слагат Mopar RTV sealant за херметизиране. До сега не съм забелязал да пропуска някъде по автомата и да има омасляване.
                            А колкото до колите, и по-точно - Jeep-овете втора ръка, ами и ма и такива с известна сервизна история и документи. Моят е от Швейцария и си дойде със сервизна книжка, редовно заверявана с печатите на тамошен сервиз /даже го на мерих чрез Google earth/. Има редовни заверки и на всеки 50000 км. си пише automaten serwiz, /за правописа не съм сигурен, на немски е/. Карали са хората, но и са сменяли редовно всички консумативи.

Коментар

Пише ли с какво са ги сменяли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X