Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Счупих си Джипа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Счупих си Джипа.

К'ва червена бе баце, то на мен ми се доплака като я гледам тая яма... Запази парчетата и на аргончик... Мисля, че не е проблем да се завари. Обаче тая помпа задължително я закарай на стенд, щом нищо не си оставил вътре, пък веригата е прескочила. Нещо не е наред и ако пак блокира, може да е по-зле...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
      Е някой,няма ли да ми даде червена точка какъв идиот съм.Дали е стечение на обстоятелствата или си му е дошло времето агренажа да прескочи.
      Абе стечението на обстоятелствата се изразява в пипането на помпата от неспециалист. Съжалявам, че трябва да го кажа, но е така. Запънала помпа на комън-рейл директно къса ангренажни ремъци, буквално ги разпаря на фитили, ама ти си с верига - тя е трудна за късане. Затова прескача...и троши квото има наоколо. Дано няма криви клапани.

А за червената точка - сам трябва да си я сложиш. Като обица. Що пипаш там, дето само малцина майстори се осмеляват? И малко за разведряване - сещам се за любимия лаф на един приятел в такива случай: "Абе не съм гинеколог, ама мога да погледна"
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        К'ва червена бе баце, то на мен ми се доплака като я гледам тая яма... Запази парчетата и на аргончик... Мисля, че не е проблем да се завари. Обаче тая помпа задължително я закарай на стенд, щом нищо не си оставил вътре, пък веригата е прескочила. Нещо не е наред и ако пак блокира, може да е по-зле...
        Пробвах я помпата, дори и на ръка много лесно се върти, а и за беля запали.Между другото устройството и е елементарно.
        JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Веригата сменяна ли е преди това? Зъбите на ангренажните колела как са?

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
            Веригата сменяна ли е преди това? Зъбите на ангренажните колела как са?
            Немисля че е сменяна.Със зъбни колела е, огледах ги през дупката за вакума,идеални.

Коментар

Немисля че е сменяна.Със зъбни колела е, огледах ги през дупката за вакума,идеални.
              Това поне е добре, щото иначе щеше да ти се отвори още работа.
              Не, че сега е малко...

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
                Това поне е добре, щото иначе щеше да ти се отвори още работа.
                Не, че сега е малко...
                А и веригата си стегната.Утре ще пробвам да я презацепя,да видим кой дявол ще излезе.

Коментар

Отивам да сънувам здрав Джип,утре ще му мисля.

Коментар

Колко си сигурен,че няма парчета вьтре?Да не стане после и нова водна помпа,и нова верига и.............
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Колко си сигурен,че няма парчета вьтре?Да не стане после и нова водна помпа,и нова верига и.............
                      Едно не можах да го намеря, малко парче около 5на5мм.може и вътре да е но не го видях.

Коментар

Пробвах я помпата, дори и на ръка много лесно се върти, а и за беля запали.Между другото устройството и е елементарно.
                        Според мен веригата е захапала нещо, иначе не би прескочила там. По-скоро щеше да счупи привода към помпата, ако е блокирала тя. Има нещо много странно...
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Според мен веригата е захапала нещо, иначе не би прескочила там. По-скоро щеше да счупи привода към помпата, ако е блокирала тя. Има нещо много странно...
                          А питаш ли ме мене,огледах трипъти тавана на гаража за полтъргайс.

Коментар

Огледай внимателно привода за липсващи зегерки, шпонки или нещо от сорта. Вероятно е имало нещо, което при свалянето е паднало в картера върху веригата и после тя го е вдигнала и го е захапала между нея и зъбното колело на помпата. Не мога да си го обясня по друг начин. Или направо сваляй картера и гледай какво става вътре. Абе, в голям филм си се вкарал....
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Огледай внимателно привода за липсващи зегерки, шпонки или нещо от сорта. Вероятно е имало нещо, което при свалянето е паднало в картера върху веригата и после тя го е вдигнала и го е захапала между нея и зъбното колело на помпата. Не мога да си го обясня по друг начин. Или направо сваляй картера и гледай какво става вътре. Абе, в голям филм си се вкарал....
                              Това е умна идея,май ще се наложи да свалям картера.

Коментар

Сложи една марля във фуния, като източваш маслото и виж какво ще се събере в нея. И огледай внимателно веригата, звено по звено.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X