Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много съм доволен от WJ !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много съм доволен от WJ !

Току що спуснах най стръмната улица в кв. Лозенец с Гранд Чероки WJ - 1999, при обилен снеговалеж и абсолютна хлъзгавица.
    Спускал съм тази улица всякак - от дете преди 40 години с кормилачка, през Москвичи, Лади, BMW, Рено, Паджеро и прочее автомобили.
    Е - няма такъв ABS !!!
    При положение , че от сутринта, който се спуснал все се е блъснал.
    Гумите ми са зимни, ама някакви немски неизвестни и изобщо не съм доволен от тяк - приплъзват сериозно.
    Цялата улица я преминах на 1-ва с натиснат педал върху спирачката и с блокиращи гуми.
    Около 2 минути ABS - а , щрака и държа колата в траектория, и най долу на абсолютен лед ми позволи да спра.
    Възхитен съм !
    Браво а Американския конструктор.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

До: Много съм доволен от WJ !

Да беше пуснал на бавни и нямаше да се налага да разбираш дали АБС работи добре.
    Аз пък точно от него не съм много доволен. И аз преди малко на снега - при плавно натискане на спирачката - без да се налага намеса на АБС спираше в пъти по-добре от колкото с рязко натискане на спирачката и намесване на АБС ...
    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Току що спуснах най стръмната улица в кв. Лозенец с Гранд Чероки WJ - 1999, при обилен снеговалеж и абсолютна хлъзгавица.
      Спускал съм тази улица всякак - от дете преди 40 години с кормилачка, през Москвичи, Лади, BMW, Рено, Паджеро и прочее автомобили.
      Е - няма такъв ABS !!!
      При положение , че от сутринта, който се спуснал все се е блъснал.
      Гумите ми са зимни, ама някакви немски неизвестни и изобщо не съм доволен от тяк - приплъзват сериозно.
      Цялата улица я преминах на 1-ва с натиснат педал върху спирачката и с блокиращи гуми.
      Около 2 минути ABS - а , щрака и държа колата в траектория, и най долу на абсолютен лед ми позволи да спра.
      Възхитен съм !
      Браво а Американския конструктор.
      Браво!

А би ли казал, коя е улицата в Лозенец?
      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

да позная ли - Богатица
        V10

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
          Браво!

А би ли казал, коя е улицата в Лозенец?
          Улица Бунтовник - от пресечката с Милевска планина, до пресечката с Николай Лилиев !
          Наклона е сериозен. Доста повече от Богатица, която освен това се чисти.

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
            Да беше пуснал на бавни и нямаше да се налага да разбираш дали АБС работи добре.
            Аз пък точно от него не съм много доволен. И аз преди малко на снега - при плавно натискане на спирачката - без да се налага намеса на АБС спираше в пъти по-добре от колкото с рязко натискане на спирачката и намесване на АБС ...
            На много заледен терен и с калпави гуми, бавните са подобни на спирачка, подхлъзват.

Коментар

На мене пък ми направи впечатление, че като спускам сериозен наклон с лед и съм със съвсем бавна скорост, макс до 10 км/ч ABS- а изчезва съвсем и гумите си контрират като кола без ABS... Иначе при всички други положение си е ок
              R 727cc BB KIT
              ZJ V8
              WK2 V6

Коментар

Нормално е, ABS-а изключва под дадена скорост.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Нормално е, ABS-а изключва под дадена скорост.
                  Ясно, значи колегата е бил с над 10- 15 км/ч и не е бил над 10 см лед. Еми неприятно е малко, защото ако има срещу тебе някой, нищо не може да направиш, щот ако пуснеш спирачката и гумите зацепат, за да завиеш и да избегнеш първия, незнаеш ще спреш ли за втория...
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                    Ясно, значи колегата е бил с над 10- 15 км/ч и не е бил над 10 см лед. Еми неприятно е малко, защото ако има срещу тебе някой, нищо не може да направиш, щот ако пуснеш спирачката и гумите зацепат, за да завиеш и да избегнеш първия, незнаеш ще спреш ли за втория...
                    За тази работа си има бавни и първа...... А колега Николов по-скоро има повече опит с колите 4х4, отколкото склонност към преувеличения....
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз се движех с около 20 километра в час, когато забелязах в долната част на улицата серия от наблъскани една в друга коли, в резултат на ледения кърлинг . Именно в долната част,се бе получило сериозно заледяване, а аз се движех по склона на около 120 -150 метра от тях.
                      Нариснах спирачката ABS сработи и прдължи да работи при по нататъшното ми спускане с около 5 км в час.
                      Може би е някакъв алгоритъм в компа - При сработил ABS, да не се изключва до окончателно спиране на колата.
                      Във всеки случай се спусках продължително време по леда с работещ ABS и с много бавна скорост.
                      Трябва да отбележа, че при ZJ, какъвто джип също имам не съм изпадал в подобни условия, а при Мицубишито, периодите на задръжка на ABS, са значително по дълги, както при леките автомобили.
                      Ако направя аналогия с автомат, то ABS на обикновенна кола - прекъзва с около 120 изстела в минута, докато при WJ прекъсванията са 200 - 240.
                      В първия случай се получава "контролирано плъзгане", докато във втория контролирано движение на колелата.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        ...Ако направя аналогия с автомат, то ABS на обикновенна кола - прекъзва с около 120 изстела в минута, докато при WJ прекъсванията са 200 - 240.
                        В първия случай се получава "контролирано плъзгане", докато във втория контролирано движение на колелата...
                        Това май е функция по-скоро на това какво поколение е ABS-а. Мисля че разликата във финеса на дозиране на модерните спрямо по-старите е поне едно към пет, ако не и повече.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И аз съм много доволен от комбинацията на АБС и 4х4 на WJ на терени с ниско сцепление. Сравнявам с много други с АБС, които съм имал или управлявал за по-дълъг период, но не 4х4.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Това май е функция по-скоро на това какво поколение е ABS-а. Мисля че разликата във финеса на дозиране на модерните спрямо по-старите е поне едно към пет, ако не и повече.

Аз съм с KJ, доста по-стар от другата ми кола (VW-Touran), но също забелязах зимата, че на Джипа "стреля' много по-често ABS-a.
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X