Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светна ми жълта лампа ABS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светна ми жълта лампа ABS

Добро утро на всички.
    Вчера рекох да припаля джипката и ми светна жълтата лампа за ABS-а. Стои и не иска да изгасне. Проверявах спирачна течност, бушони, накладки, не е от тях. Някой да има идея за какво става дума?

Благодаря предварително.
    Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
    Nissan Almera N16 2.2 DI
    LZ1MAS

До: Светна ми жълта лампа ABS

Първоначално публикуван от mordo Преглед на мнение
    Добро утро на всички.
    Вчера рекох да припаля джипката и ми светна жълтата лампа за ABS-а. Стои и не иска да изгасне. Проверявах спирачна течност, бушони, накладки, не е от тях. Някой да има идея за какво става дума?

Благодаря предварително.
    Може и да си проверил,но се сещам,че преди време имах същия проблем и се оказа скъсано кабелче./някоя драка го беше прекъснала/
    Чавдар Владимиров
    0887/912075
    Ленд Ровър Диско 1
    Самуад в проект

Коментар

Пораздвижия малко.Ако несия карал дълго време,може и да се оправи.Ако не на сервиз.

Коментар

Здравеи колега!Лично...моето чероки няма абс,за сметка на това еклипса ми обаче има.един ден след потегляне от поредния светофар ми светна жълтата лампа на АБС-а , къде ли не рових..какво ли не правих..е свети си , докато един ден не ми затегна спирачния апарат. След като свалих джантата се оказа че кабелчето на единия от сензорите просто беше се търкало в спирачния диск и се скъсало на две. Провери връзките на сензорите,буксички по тази верига и си провери реленцето което управлява абс-а.Понякога на пластините се образува патина..видимо работи..но контакт не дава. Това е дреболия...всичко си е на мястото а пък не работи..нещо си пропуснал дребно.Успех
        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
        Honda Shadow VLX 600 - 1999
        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
        Влади

Коментар

Здравейте.
          След пет метра се оправи. Лампичката угасна. Благодаря ви за отзивчивостта.

Поздрави.
          Nissan Almera N16 2.2 DI
          LZ1MAS

Коментар

а да си се завартал или парзалял предниа ден.Че на мен точно това ми се случи и то онзи ден и се учудих доста,след като на един заледен участък се вратнах 3-пъти и ми светна ABS.след като се по окупитих и запалих още си светеше,при проведения разговор с маистора ми разясни че сама щяла да си загасне и така и стана,обясни ми сащо че когато се парзаляш или преплазваш ABS блокирал.но ми стана чудно че си работеше.

Коментар

Точно. Сочно. На лед при паркиране назад превъртяха гумите. Всичко е ок.
              Nissan Almera N16 2.2 DI
              LZ1MAS

Коментар

Първоначално публикуван от angel4o Преглед на мнение
                ......обясни ми сащо че когато се парзаляш или преплазваш ABS блокирал........
                Вероятно е искал да каже, че изключва.
                Системата при даване на контакт си прави самодиагностика, и ако си открие всички елементи, датчици, клапани, помпи, гаси лампата на таблото.
                Когато се движи колата, тя следи сигнала (скороста) на всички колела, при спиране ако скороста на едното колело спадне много, това е сигнал за пързаляне (блокиране), и се включва антиблокиращата автоматика, ако обаче едното колело забоксува, неговата скорост става много по-голяма от тази на другите, системата го отчита като дефект и се самоизключва и запалва лампата на таблото. После когато отново получи относително нормални сигнали от всички колела се активира наново и гаси лампата. За различните машини е различно, но гасне при скорост по-голяма от 5-20 км/ч.
                Виждал съм и машина на която "АБС" при палене светва постоянно и не гасне докато не тръгнеш ....а собственика твърди "...че си е така по рождение..." и "АБС" работи перфектно.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

системата го отчита като дефект и се самоизключва и запалва лампата на таблото. После когато отново получи относително нормални сигнали от всички колела се активира наново и гаси лампата

Но защо тогава ми светише лампата,а ABS си работише,т.е.педала си удряше.

Коментар

Така описано е друго - след "АБС" и преди лампата индикатор за "АБС" имаш някъде проблем с контактуване (лош котнакт или наличие на контакт където нетрябва да го има) ....ама от компа нестава, трабва си гледане и ръчкане на жици
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

системата го отчита като дефект и се самоизключва и запалва лампата на таблото. После когато отново получи относително нормални сигнали от всички колела се активира наново и гаси лампата

Това, че свети лампа не означава задължително, че системата не функционира.
                      Nissan Almera N16 2.2 DI
                      LZ1MAS

Коментар

Нека и аз да се изходя по въпроса.Това на мене ми го прави често, когато попадне боклук(кал,сняг и др.) между зъбчатата гривна и датчика.
                        Поздрави!
                        [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                        [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                        [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                        [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Електроника, какво да правим.... Автомобилите не са това, което бяха. Вчера гледам един съсед, че се суети около новата си(купена втора ръка) Тойота Авенсис D4D, сигурно 2007-2008 г. производство, на около 45000 км. Свети му жълта лампа на двигателя, VSC, TSC... А уж япончетата са ок откъм електрониката....
                          Nissan Almera N16 2.2 DI
                          LZ1MAS

Коментар

Е, от време на време привикват по 1-2 милиона техни автомобили за “дребни профилактики” и отстраняване на дефекти, но така е като си номер 1. Трябва да се дават жертви.
                            YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                            XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                            WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                            KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X